11 Октомври, 2019 16:26 2 185 24

В Сидни протестират за Полфрийман

  • австралия-
  • протест-
  • джок полфрийман

Негови близки настояват за неговото освобождаване

В Сидни протестират за Полфрийман - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Сидни се състоя протест срещу задържането на Джок Полфрийман в България, съобщиха местни медии.

Събитието събра близки и роднини на задържания. Те се събраха пред кметството в града, настоявайки за неговото освобождаване.

Австралийски представители вече обявиха негативна позиция към България. Според тях неправилно са били предадени думите на австралийския представител за Балканите Джон Филп.

От „Хюмънс Райтс Уоч“ искат страната да изясни причините за задържането. От там припомнят, че правото да напусне дадена страна е основно за всяко лице.

От там припомнят, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал Въврховният касационен съд да преразгледа решението за освобождаването. Решението е взето, въпреки че становището на Софийския касационен съд се смята за окончателно.

Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн вече поиска среща с българския първи дипломат Екатерина Захариева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бандитска територия е бегето

    18 14 Отговор
    Само рекет и отвличания

    Коментиран от #19

  • 2 Ники

    21 23 Отговор
    Прави са хората ... нашите са решили казуса .. трябва да го пускат да си ходи ... вече за следващи случай .. може да има по тежки наказания и да не се освобождават пресрочно .. за определени провинения ... но сега има решение и трябва да се спази защото е законно ... и се излагаме ... пуснаха го ОКОНЧАТЕЛНО и хората се разлаяха и айде ще го преразгледаме ... това е пълен смях ... ще ни се подиграват ...
  • 3 Анти милиционер

    32 14 Отговор
    Искат си убиеца у дома - 90% от световното население е по-глупаво от скумрия(от скумрия приготвена на скара).

    Коментиран от #6

  • 4 Гледач

    19 12 Отговор
    Е ако бяхме държава на место .Пол щеше да се прибере във вкъщи. НО СЛЕД 10 ГОДИНИ. А СЕГА НАШИТЕ БОКЛУЦИ КЕ ГО ПУСНАТ СЕГА.
  • 5 Гьоринг

    21 9 Отговор
    Пуснетенубиеца на свобода да убива в Сидни и други подобни клозети.

    Коментиран от #22

  • 6 МатаХари

    12 10 Отговор

    До коментар #3 от "Анти милиционер":

    Виждам, че тук сте събрани само отбор "умници" с отворено съзнание. Първо се запознайте с фактите тогава ръсете мозък.

    Коментиран от #9, #13

  • 7 Уотсън

    12 8 Отговор
    Да, като си излежи, ще си ходи, разбира се.
  • 8 Хахаха

    13 6 Отговор
    Цацаров много лошо се заигра и вкара в дипломатическа криза България.Полфрийман по наето право вече е свободен човек и задържането му от Цацаров и Маринов е пълен и тотален произвол от най-висша степен.
    Тази сценка може да струва катурването на Цацаров и Гешев.
    За Цацаров и затвор
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гледач

    15 9 Отговор

    До коментар #6 от "МатаХари":

    Данните са следните.Тоя е убил човек за което ще трябва да лежи 20 години. Но понеже нашите са БОКЛУЦИ ще го пуснат сега.А и ти щом ЗАЩИТАВАШ тоя Убиец ТИ СИ СЪЩИЯ.ТОВА СА ФАКТИТЕ.

    Коментиран от #14, #16, #24

  • 14 РоРо

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гледач":

    Ти па беше там и знаеш кой го е убил? Стискай палци да не те завърти системата. Тогава ще разбереш какво значи винове до доказване на противното.
  • 15 Негодна държавица

    6 3 Отговор
    Е пък,като го пуснат,близките да го чакат и да си “поговорят”,в банановите републики като БГ когато няма закони,хората взимат нещата в свои ръце!!!
  • 16 Обикновен човек

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гледач":

    Проблемът е че е убил човек който не е случаен а е син на хора които са свикнали цял живот всичко да им се поднася на тепсия и които си мислят че България едва ли не им е бащиния ,законът затова е закон за да се спазва от всички и който важи за всички ,станахме за посмешище и подигравки в цял свят и то с право !!Нима не си спомняте как преди време промениха закона заради един състезател по фигурно пързаляне? Заради един мийлюз !На какво ви прилича това ???
  • 17 ВЛАДИМИР ЙОТОВ

    0 1 Отговор
    ОТПОЧИНАХ ТЕ ЛИ ВСИЧКИ НА МОРЕ И ПЛАНИНА? ИЛИ ДА ИЛИ НЕ? ЗАНИМАВКАТА Е И МОЖЕ БИ ИЗПИТ ЗА ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ИЗВЪРШЕНО НАРУШЕНИЕ НА ЧУЖД ГРАЖДАНИН, ПОНЕ ЗА МЕНЕ, БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, ДВЕ ДЪРЖАВИ С РАЗЛИКИ В ПРАВОТО И НЕ ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЕМИ РАЗЛИКИ И ПРОЦЕДУРНИ ОТНОШЕНИЯ И ЛИПСВАЩИ СПОГОДБИ, ИМА МНОГО ЮРИСТИ И СТУДЕНТИ ПО ПРАВО И МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ И КАЗУСА СИ Е И ЗА ТЯХ, ЗА ОБЩИ ЧИТАТЕЛИ И ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ. ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК ИМА В БИБЛИОТЕКАТА, ИМА И МНОГО НЕЗАЙНТЕРЕСОВАНИ, А НЕ МИ СЕ СТАВА ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР, ТОВА Е КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО - МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ПРИ НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА. И АКО?
  • 18 СЪЩИЯ

    0 1 Отговор
    ЖИВЕЯ СИ С ЯВОРОВАТА ЛИПСА НА ЛИПСА НА НАМИРАНЕ НА ИЗХОД ОТ ЛИПСА НА ПОЗНАНИЯ И ОПИТ ОТ САМОНАБЛЮДЕНИЕ И НА ОБЩУВАНЕ.
  • 19 Хаджи хаджи Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бандитска територия е бегето":

    Да не забравяме, че Австралия е наказателната колония на Великобритания! Така е основана тази държава!
  • 20 Османагич

    0 2 Отговор
    FUCK JOCK!😆
  • 21 Ооо

    9 1 Отговор
    Полфрийман изобщо не е виновен за убийството на онзи Монов,дето е бил натряскан и дрогиран до козирката.Първо никой не е сигурен дали Полфрийман е убиеца,или си измиха ръцете с него,щото ако убиеца е някой от пиянската група и е копелето на някой друг от ДС, как ще лежи в затвора.Затова избраха австралиеца да излежи присъдата вместо друг.И понеже знаят колко са се насрали,затова го и освободиха предсрочно.Обаче в неподходящият момент, когато има ново разпределение на власта в Бг и когато мафията иска окончателно власта.Ето това е истината и всички я знаят.В крайна сметка си осрахме отношенията с една прекрасна и правова държава и сега Цацаров трябва да изяде лайната дето ги засраха заедно с Каракачанката.А е ясно на всички че Полфрийман няма на прости на България и в момента в който я напусне ще я осъди да му плати за всичките 12 години в затвора плюс отвличането му от българското МВР.Ще плати България 10-15 милиона долара на човека и после ще се питат ама как така стана,ама кой но сега в гащите.Да де ама тези пари няма да са от джоба на Цацаров и Каракачанов,Ами от данъците дето все още има българи дето плащат.Ама както е тръгнало скоро България ще остане без българи и тогава да ги видим от къде и от кого ще крадат.

    Коментиран от #23

  • 22 АДОЛФ АЙХМАН

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гьоринг":

    Ти гледай у нашио кенеф кво става.....Щото ние сме кенефа на ЕС и така ни изтипоса оня художник...като кенеф...Пък австралийците не ги мисли,с мотор да ги гоним,не мож ги стигнем......
    А Полфрийман изкара кирливите ризи на цялата л******а система тук така,че е редно да си ходи.......
  • 23 АДОЛФ АЙХМАН

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ооо":

    Абсолютно си прав,точно това имах предвид,благодаря,че ми спести писането.....
  • 24 222

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гледач":

    Когато БГ съд го осъди, това беше лигитимно. Сега когато БГсъд го пуска-това не е лигитимно, така ли. ПАЗИ БОЖЕ да живеем в държава в която прокуратурата се меси в роботата на съда.
Новини по държави: