Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 18:29 5 180 5

ЕС с ключово решение за Великобритания

  • ес-
  • мишел барние-
  • великобритания

Започва бързо договаряне на условията на страната

ЕС с ключово решение за Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Главният европейски преговарящ с Великобритания Мишел Барние е получил разрешение от страните – членки за бързи преговори, съобщи Гардиън.

Очаква се те да започнат преди срещата на върха на ЕС. Идеята за ускоряване на преговорите се приема като възможност за достигане на финално споразумение.

Договарянето на условията може да стане преди срещата на върха. Все още няма подробности за последното предложение на британския премиер Борис Джонсън.

Барние вече е провел среща с британския представител Стивън Баркли, като двамата са обсъдили възможностите за споразумение на базата на британските предложения.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че очаква предложенията в най-скорошен период. Той смята, че има възможност за споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъш

    22 1 Отговор
    Нещо много се разбързаха изведнъж и от ЕС, съмнително ми звучи това "разрешение за бързи преговори". Как мислите вие?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Бачо Киро

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хъш":

    Звучи ми като готови за клякане от ЕС... Каква изненада с тези дебили, пияници и тн...
  • 3 Хишник

    12 5 Отговор
    Игилизите пак ще прекарат матушка Европа, сигурация!
  • 4 ГОЛАТА ИСТИНА

    19 0 Отговор
    ЕU клекна... така ли се изпускат 55 милиона потенциални клиенти на всичко произвеждащо се в: Германия, Франция, Полша...
    Необятен пазар !
    За никого не е тайна, че на Острова всичко е внос.
  • 5 ТОЧКАТА

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хъш":

    мислим като,,,хищника,,!!!То те са управлявали половината свят и ОЩЕ си имат министерство/?/ на ,,отвъдморските територии,,!!!А ЕСъто си е ,,отвъдморска територия,,!Нищо ,че Германия превзе ингилизката промишленост!Британия доволно си дъвче ФИНАНСОВИЯТ КОКАЛ!!!>Защото 80% от еврофинансите минават през Лондон....А и 20% от световните......
Новини по държави: