Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 18:29 5 108 15

Турция: Русия обеща

  • турция-
  • мевлют чавушоглу-
  • русия

Турски представители преговаряха с руска делегация

Турция: Русия обеща - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия обеща на турските представители, че кюрдски бойци няма да се движат край границата, докато сирийските правителствени сили се движат на север. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Би Би Си.

Говорителят на турският президент Реджеп Ердоган Ибрахим Калин проведе преговори с руска делегация, оглавена от руския представител за Сирия Александър Лаврентиев. Обсъдени са били последните събития в Идлиб и Манбидж.

Страните се съгласиха да продължат със сътрудничеството си, за да запазят териториалната цялост на Сирия. Това стана по време на посещението на американските вицепрезидент Майк Пенс и държавен секретар Майк Помпео в Анкара.

„Русия обеща, че кюрдските патрули ще бъдат от другата страна на границата. Ако руските военни и сирийските правителствени сили премахнат кюрдските представители от региона, ние няма да се противопоставим на това“, заяви Чавушоглу.

Според него се води черна пропаганда, докато турската акция се опитва да е максимално сдържана. Той смята, че Сирия трябва да запази териториалната си цялост и сирийското правителство да получи контрол.

Чавушоглу заяви, че турският президент Ердоган следи внимателно информациите за темата. Според него Русия предава съобщения между турски и сирийски представители.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00000014

    61 11 Отговор
    Путин е дипломат - други му вадят картофите. Западът мълчи и сумти от злоба. Такъв е животът.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Христо Ботев

    18 33 Отговор
    Слава на Турция

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Рубладжийче

    12 48 Отговор
    Аркадашите са много заблудени ако наистина вярват на обещанията на Русия. Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже! И комшиите скоро ще се уверят в това.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро

    5 19 Отговор
    Дъртият курвар Дончо дал подарък Сирия на Путкин.
    Нищо ново на източния фронт
  • 7 Матей

    29 5 Отговор
    Ердоган не щял да види Пенс и Помпео,само с Тръмп можел да говори.Без американците нещата бързо започнаха да се нареждат,видя се кой е виновен за всички бъркотии в Сирия.Другата причина да се стигне до това е неадекватното поведение на Тръмп,не постъпва по американски,той не е стратег, а бизнесмен.Някой като не го слуша и хоп --глоба,т.е. санкции.Няма шанс да надхитри Путин.

    Коментиран от #10

  • 8 1944

    7 18 Отговор
    а дъртия кремълски джендър обеща ли нещо за лирата? гледам пак се търкаля надолу. към рублата.
  • 9 koпа

    12 8 Отговор
    България е третата европейска държава каято изрази подкрепата си на военната операция "Извора на мира"която Турция води към терористите ПКК в северна Сирия.
  • 10 Истината

    6 17 Отговор

    До коментар #7 от "Матей":

    Бай Реджеб клекна на щатите бе джендър русоиден.
  • 11 Eistee

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Ботев":

    Сподели сега с нас, каква слава? Добра или лоша?
  • 12 телефонна любов

    4 1 Отговор
    Тия, всичките, са луди за връзване. Ама да се чудиш и на акъла на дядката. Явно е гледал оня филм ... БСП. Но сбърка. Всичко щеше да реши от раз, ако беше дал телефона на манекенката. Тъй де, можеше да му завърти на оня чифията, както пееше Кеца. А и трябваше да изпрати още един самолет, ама за му омекнат на оня кашкавалките, дето ден и нощ ги сънува ... F-35.
  • 13 Българин

    9 3 Отговор
    Целта на турската офанзива беше да се изкарат американските мишки от дупките и да се изпратят обратно в Америка.Цялата операцшя се ръководи от Путин ,затова се притърчат постоянно при него на инструктаж и Ердо и Асад.Само рижавия тъпак отвъз океана не разбра какво стана.Хахахаха
    Урок по стратегия
  • 14 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    реално турция бута асад и русия пред алтернативата на сащ и кюрдите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: