Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 09:29 1 680 7

Нарухито се възкачи на престола в Япония

  • япония-
  • император-
  • нарухито

Императорът официално встъпи в длъжност

Нарухито се възкачи на престола в Япония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Японският император Нарухито обяви възкачването си на престола на страната, съобщи РИА Новости.

Това се случи на традиционна церемония. Събитието беше посетено от представители на 180 страни.

На нея новият император заяви, че ще изпълни дълга си към държавата. На церемонията присъства и българският президент Румен Радев.

Ритуалът се състоя в императорския дворец. Новината за императорското звание на Нарухито беше обявена още през май. Тогава император Акихито обяви, че се оттегля от трона.

Новият император ще постави началото на епохата „Рийва“ или „Красива хармония“. Нарухито обяви, че иска да види как Япония помага за приятелството и мира в международната общност чрез мъдростта на своите представители.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    6 2 Отговор
    Император, ама трябва да е проамериканец. Защото всичките му роднини, включително и тези в парламента са военни престъпници клас А. За извращения и жестокости в цяла Корея и Китай. И до ден днешен отричат такова нещо. И също като Турция със закрилата от САЩ им се разминава.
  • 3 Педерасиии

    1 4 Отговор
    Нама ли яоонска агенция да съобщи? РИА нивости, аре бегайте. Ща се възкачи защото няма комунисти да убият императора и заровят в кенефа.
  • 4 ГосТ

    5 0 Отговор
    Отношенията между Япония и Русия са изключително дипломатични и зависят най вече от Абе, надявам се и новият император да бъде в същият тон и скоро да се намери решение за Курилите, за да бъде променен окончателно световният ред. Япония е третата икономика, като разликата с Германия е по голяма от тази между Германия и Франция. Доскоро беше втора икономика ;) .Остров на който няма никакви ресурси.
  • 5 Роро

    6 0 Отговор
    Нека милостта на Буда, бъде с него...иначе соросоидите ще трябва и него да плюят )))
  • 6 Bubbles

    1 1 Отговор
    Докато не погали тивата по главата не се зачита за император.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: