Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 13:30 2 481 12

Американските сили нямат разрешение да останат в Ирак

  • сирия-
  • сащ-
  • армия-
  • ирак-
  • пентагона-
  • разрешение

Не е давано разрешение на тези сили да останат в Ирак

Американските сили нямат разрешение да останат в Ирак - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американските сили, които пресякоха иракската граница като част от изтеглянето си от Сирия, нямат разрешение да останат и престоят им на иракска територия трябва да бъде само с транзитна цел, заяви иракската армия, цитирана от "Ройтерс".

Изявлението противоречи на съобщението на Пентагона, че се очаква близо 1000-та войници, изтеглящи се от северната част на Сирия, да се разположат в Западен Ирак, за да продължат кампанията срещу екстремистите от "Ислямска държава" и да помогнат за защитата на Ирак. По-късно високопоставен представител на американското министерство на отбраната обясни, че ситуацията е променлива и плановете може да се променят.

"Всички сили на САЩ, които се изтеглиха от Сирия, получиха разрешение да влязат в района на Кюрдистан, за да могат да бъдат транспортирани извън Ирак. Не е давано разрешение на тези сили да останат в Ирак", се казва в изявлението на иракската армия.

Не е ясно дали силите на САЩ ще използват Ирак като база за нанасяне на сухопътни удари в Сирия и въздушни удари срещу екстремисти от "Ислямска държава". В Ирак вече са разположени над 5000 американски военни, които обучават местните сили и помагат да се гарантира, че екстремистите от "Ислямска държава" няма да се завърнат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Знам знам🙄

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Hasanov":

    Абе ти с тия криви крака можеш ли да бягаш? Можеш! МИ БЕГАЙ ТОГАВА БЕ.
  • 3 Пираня

    7 1 Отговор
    Започнаха разговорите, да пожелаем пълен провал за терористите!!!
  • 4 Адолф Путлер

    1 13 Отговор
    Американците не стават за мърша. Качествена е руската!
  • 5 освободители и поробени

    18 1 Отговор
    Що така бе, иракчани? Нали те ви освободиха? Изградиха демокрацията ви!? Както и нашата....
  • 6 Знам знам🙄

    22 1 Отговор
    Ко стана бре. Отвсякъде ги наритват. Ма те камиларите ше се усетят кой ги държи в каменната епоха заради скапания нефт. Ония бедни хорица лека полека си отварят очите има интернет. Светът не е кьораво лапе дето не говори български. Лошото пе самите янки като цяло затъпяха а още по лошото е че държат една от най големите тояги. Прости ора с голема пушка или луд с картечница. Оня па смешния перчем най нагло шел да варди кюрдския нефт. Щело по некой лев барем да имат от заплти на работници. Бе бегай бе братче ДЕМАГОГИЯ.
  • 7 Бай хой

    13 2 Отговор
    Бой по краварските кратуни. Удрииии говедото между рогите.
  • 8 Бай хой

    0 15 Отговор
    АЗ СЪМ ДОЛНА РУСКА ПРОСТИТУТКА И ОБИЧАМ ДА МЕ ШИБАТ В НАСРАНИЯ РУСКИ ГЪЗ.ЧУЖДОПОКЛОННИК СЪМ И РАБОТЯ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
  • 9 Дамммм

    15 0 Отговор
    И иракчаните се наядоха с американска демокрация....-никьде вече не ги искат.Ама сами си го направиха--а сега следва и пьлна меж.изолация на САЩ след идиотиите на Трьмп за мита кьм всички и САЩ са вече чао
  • 10 Масонски удар под кръста

    4 4 Отговор
    Абе то и вие нямате разрешение да оставате в България но седите нахално тук и пълните главите на простолюдието с глупости.
  • 11 Рошко

    6 0 Отговор
    Метлата вече мете соросчетата ревът, кеф
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания