25 Октомври, 2019 06:56 10 816 33

Русия изпрати чеченски сили в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • чеченци-
  • патрули-
  • чечня-
  • турция-
  • военни полицаи

Военните скоро ще започнат да изпълняват своите задачи

Русия изпрати чеченски сили в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия е прехвърлила допълнително в Сирия около 300 военни полицаи от Чечня за изпълнение на специални задачи в 30-километровата зона по турско-сирийската граница, предаде ТАСС, като се позова на днешно съобщение на министерството на отбраната.

От Ростовска област и от Краснодарския край военнотранспортни самолети докарват в базата Хмеймим в Сирия над 20 бронирани автомобили "Тигър" и "Тайфун-У".

Военните скоро ще започнат да изпълняват своите задачи. Министерството на отбраната на Русия посочва, че те ще се грижат за безопасността на населението, ще поддържат реда и ще патрулират в определени райони.

Военните полицаи ще окажат също съдействие по извеждането на подразделенията на кюрдските отряди за самоотбрана, заедно с тяхното въоръжение, от 30-километровата зона по турско-сирийската граница. Министерството на отбраната посочва, че в Сирия са пристигнали най-добре подготвените военни, с опит в подобни операции.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    52 12 Отговор
    Чеченски наемници! :)

    Коментиран от #8

  • 2 1944

    14 92 Отговор
    ислямска държава в сирия с руските пари. чеченец ще бастиса кремълския педофил.

    Коментиран от #21

  • 3 Давид

    75 9 Отговор
    Хитър ход на Путин .
  • 4 Знам знам🙄

    59 14 Отговор
    Политика. В Чечня нещата не са това което запада представя. Не всички са сепаратисти. И доказано са едни от най твърдите бойци в Руската Федерация. Бе не случайно се родеят с българите.😉😎😉😊

    Коментиран от #9

  • 5 Истината

    20 84 Отговор
    Чечня ще бъде първата, която ще се отдели от руската кочина щом властта на джуджето се разклати. Страната е напълно деруисифирана като руския елемент едва около 10 000 пенсионери рускини а руските закони не важат.

    Коментиран от #7, #10, #11, #16, #18

  • 6 браво

    59 6 Отговор
    Браво Кадиров. Директно ще прочисти затворите от заловените терористи
  • 7 брей

    33 4 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Брей къв компетент брей ! Да не си завършил патагонската школа?
  • 8 Ххх

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    А имаше ли вариант да са чеченски доброволци ? Или наборна чеченска армия ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ххх

    15 28 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    След два кървави военни конфликта с Русия, които се разпростряха върху период от десетилетие и половина и отнеха живота на десетки хиляди души, Чечня изгуби формалната си независимост през 2000 г. Но под режима на Кадиров тя ползва повече суверенитет, отколкото е имала през изминалите две десетилетия. И по всичко личи, че този суверенитет ще се увеличава в бъдеще.Кадиров изглежда готов да продължи да разширява границите на властта си.
    Руският президент Владимир Путин засега демонстрира почти пълна липса на интерес към действията на своето протеже, които рискуват да дестабилизират един от най-уязвимите региони на страната.
    Времената се променят в Северен Кавказ. Кадиров отдавна беше възприеман като суров и брутален управник, но все пак - като човек, чиито амбиции се простират до границите на малката му република. Путин - лидерът, към когото Кадиров свидетелства вечна лоялност - има договорка с чеченския ръководител: Прави каквото искаш на своя територия, само дръж Чечня под контрол. Като се има предвид мащабът на бунтовете в Северен Кавказ, при които най-малко 1000 войници и служители на спецчастите бяха убити между 2009 и 2017 г., стабилността е най-важният приоритет на Москва за този регион.
    В момента има само един елемент, който силно свързва Чечня с Русия - парите. Чеченските власти получават почти 85% от държавния си бюджет под формата на федерални трансфери от Москва. Огромната част от тези фондове се отклоняват за личните нужди на чеченските власт
  • 11 Ххх

    6 22 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    В момента има само един елемент, който силно свързва Чечня с Русия - парите. Чеченските власти получават почти 85% от държавния си бюджет под формата на федерални трансфери от Москва. Огромната част от тези фондове се отклоняват за личните нужди на чеченските власти, или се разпиляват за грандиозни имиджови проекти. С всеки следващ нов федерален бюджет Кадиров настоява за допълнителни субсидии и дори отправя прикрити заплахи за евентуалната нестабилност в региона, ако той бъде оставен без достатъчно пари. По традиция Кремъл се съгласява с щенията му, а преди години се наложи да преразгледа планираното съкращение на разходите за Грозни. Това се случи доста публично през 2016 г., когато Кадиров нарече "неприемливо" искането за бюджетни икономии в "регион, който тъкмо си стъпва на краката". Последният му призив за допълнителни финанси дойде на 13 декември: "Ще постигнем повече, ако ни дадете нужните ресурси. И още повече ще постигнем, ако не се намесвате".

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ахмат Сила

    23 6 Отговор
    Къде е Кавказ къде сме ние,оправете първо държавата пък после по-планините.Бре много специалисти бре.Един пък чак парите им брои.Пфу...
  • 14 Щирилиц

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Йосиф":

    Няма такова нещо Името е Чечня а ти както искаш и казвай
  • 15 Кожухаров

    18 1 Отговор
    С тия шега не бива. Ма хич не разбират от майтап. За руснаците са като гурките за англичаните!
  • 16 Цанко

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    То и на коча мъ..те се клатят ама си стоят на мястото. Няма къде да ходят тия . Грузинци ли ще стават ?

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Ххх

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "Цанко":

    любими бисери от Бай Тошо

    "Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мад*те се клатят, ама не падат!"
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пираня

    17 8 Отговор
    Да, Руските главорези вече са в Латакия! Турските терористи напълниха гащите. Винаги съм защитавал ЕС, сега ще ги критикувам. Прекаленото втурачване в мирът направи ЕС неспособна да се защитава военно. Това трябва да се промени.

    Коментиран от #29

  • 20 Истината

    12 18 Отговор

    До коментар #16 от "Цанко":

    е, че безпросветната руска измет не вижда по-далеч от носа си и не може да разсъждава самостоятелно. Единственото, което вижда са клатещите се атрибути на коча. Въпрос на гледна точка!
  • 21 Абе

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Не си си пил лекарствата мъжки
  • 22 Ххх

    10 14 Отговор
    Около 16 000 чеченци живеят само в региона Берлин-Бранденбург. Повечето от тях са избягали от ада. Принуждават ги да воюват в Сирия и Източна Украйна, подлагат ги на брутални побои, изтезания и изнасилвания. Разказите на чеченците много приличат на разказите на хора, бягащи от войните в Сирия или Ирак. С тази разлика, че военните действия в Близкия изток се водят открито - за тях се пише във вестниците и се говори по телевизията. Но за онова, което кара стотици или дори хиляди граждани на Руската федерация да зарежат всичко и да тръгнат към Германия, става дума твърде рядко. Безполезно е да питаш самите чеченци какво ги кара да напускат страната си. Всички те предпочитат да мълчат. На базата на десетки интервюта с бежанци от Чечения, които живеят в Берлин и Бранденбург, германски психолози и социални работници постепенно разкриват истинските причини за това масово бягство.
    "Ще станеш герой в Източна Украйна"
    "Кой би избягал от хубаво? Нито един човек няма да изостави родината си, ако живее там добре", казва една чеченка в Берлин. Карин Хопфман, която оказва психологическа и правна помощ на чеченските бежанци в Германия, познава редица съдби на бегълци. Много от тях казват, че са избягали, за да не попаднат в състава на "чеченските батальони", които биват изпращани да воюват в Сирия и Източна Украйна. По думите на бежанците, участието в тези батальони е принудително и се съпътства от насилия и заплахи, включително и срещу техните семейства. От Чечения бяг
  • 23 Ххх

    7 11 Отговор
    По думите на бежанците, участието в тези батальони е принудително и се съпътства от насилия и заплахи, включително и срещу техните семейства. От Чечения бягат и много хора, попаднали под прицела на тамошните служби за сигурност по подозрение, че са участвали в първата или втората чеченска война. По думите на бежанците, чеченските служби за сигурност действат с крайна жестокост. Карин Хопфман дава пример с историята на едно чеченско семейство, което днес живее в Южна Германия. Чеченските служби за сигурност издирвали мъжа, участвал в първата чеченска война. В жилището на семейството редовно идвали маскирани бойци и обръщали всичко с главата надолу. Един подобен "обиск" завършил с жесток побой над сина. Съседите го намерили в безсъзнание с простреляна дясна ръка. Затова семейството решило да напусне Чечения и през Беларус и Полша пристигнало в Германия.

    Коментиран от #25

  • 24 Абе

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Лекарствата си забравил да пиеш тази сутрин
  • 25 Филип

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "Ххх":

    Вижда се че си болен , не си добре , успокой се и не се напрягай . От кой диспансер те изписаха и кога , това е безотговорно от тяхна страна ...

    Коментиран от #26

  • 26 Ххх

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "Филип":

    Както в народната приказка - луд умора няма. Аз по принцип винаги съм бил проруски настроен. Но пък съм и за обективен поглед върху нещата, дори върху гледни точки, които може да са неудобни, но все пак всеки си има глава да преценява и да си прови изводи. А неудобни истини не виждам защо трабва да бъдат спестявани - по - добре е да има различни гледни точки, различни мнения, и както се казва - в спора се ражда истината.

    Коментиран от #28

  • 27 Доктор Охболи

    19 0 Отговор
    Неуважаеми коментиращи, защо се мъчите да коментирате неща, от които не разбирате. Отдавна се знае, че военната полиция в Сирия е съставена от чеченци, защото и те са мюсулмани като сирийците. Това днешното е новина само за незнаещи хора.
  • 28 Знам знам🙄

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ххх":

    Ами кво да ти кажа. Пак ти казвам че нещата не са точно такива каквито западът ги представя. Доста участници особено в първия конфликт са масови убийци и военнопрестъпници. Обикновените чеченци изобщо не ги тачат. Гавра е имало не само с руската войска но и с мирното население. Не забравяй че точно тези гадове измислиха снимането на обезглавяване. Но има и много други които търсят историческа правда и справедливост. По мирен път.

    Коментиран от #30

  • 29 Марго

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пираня":

    Ти върви си пий най добре хапчетата Хамериканци...
  • 30 Ххх

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Знам знам🙄":

    Копирайки част от статията, съвсем не претендирам, че това е точното положение на нещата, и че всички обективно отиват в Германия точно по тези причини. Възможно е просто да са и икономически емигранти, търсещи да изтъкнат някаква съществена и основателна причина, за да бъдат оставени в Германия с уреден статут. Затова и казвам, че всеки с главата си трябва да отсява и преценява нещата, защото обикновено има и нюанси, и почти никога не са само черни и бели.
  • 31 Ххх

    1 0 Отговор
    Дори преди бях чел статия, възможно е да е била във Факти, че по данни на немската полиция чеченските банди в Германия са от най - бруталните и безцеремонните. На което чеченската общност в Германия се беше обидила и май бяха направили протестна демонстрация пред ако не бърам Бранденбургската врата.
  • 32 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЧУКЧИТЕ -/ЗА СЕГА/ СА В РЕЗЕРВ !?!?!?
  • 33 Bg citizen

    1 1 Отговор
    Опааа, главорезите с униформи на военна полиция дойдоха. Кой е..ал - е..ал, кака се омъжи! Ай сега, ще падат чалми! Хааах, не съм русофил но бай Дончо си свърши мръсната работа с кюрдите и сега баце - оправай се както можете! Мръсна работа е това политиката - с една ръка дупце глади, а с другата к....ц вади!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания