Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 19:33 3 774 7

Най-после отлични новини за Гърция

  • стандард енд пуърс-
  • гърция-
  • кредитен рейтинг

Стандард енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на южната ни съседка

Най-после отлични новини за Гърция - 1

Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на Гърция до ниво BB- с положителна перспектива, като прогнозира, че е възможно допълнително покачване през следващата година, предаде АР.

Рейтинговата агенция уточни, че ново увеличение на кредитния рейтинг на Гърция ще зависи от продължаването на изпълнението на икономическите реформи от дясноцентристкото правителство и от намаляването на уязвимостта на гръцките банки от големия дял на необслужваните кредити.

Решението си да повиши рейтинга на Атина Стандард енд Пуърс мотивира с понижаване на рисковете пред гладкото изпълнение на държавния бюджет и премахването на ограниченията върху банковите депозити и капиталовите потоци.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    15 0 Отговор
    Страхотно..! Поне за Гърците да не се притесняваме..?

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    "Ако не слушате ще станем като гърците" - мъдрости от ББ.
  • 3 да си го кажем

    14 9 Отговор
    Гърция с фалиралата икономика иамт по-добър кредитен индекс от Русия хахахаха
  • 4 onq s konq

    6 12 Отговор
    Тоя рейтинг ние го имахме миналата година и беше ВВВ.Сега сме Ваа-2,което е просто НЕДОСТИЖИМО за Гърците с НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВЪНШ ДЪЛГ
  • 5 Бобо Методиев

    6 12 Отговор
    Гърците ще се научат да живеят бедно като нас българите...

    Коментиран от #7

  • 6 Ахахах

    17 1 Отговор
    По време на най-тежката криза за Гърция, масово българи работеха и емигрираха там та така до днешен ден. И в най-цветущите според Боко тиквов дни на българската икономика и тем подобно герберски бъртвежи, гърци не емигрираха в България. Тук идват само бедняци от Молдова, понеже никъде не ги искат с полуруския си говорим единствен език!
  • 7 Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бобо Методиев":

    С пенсии от 700 - 900 евро които получават едва ли
Новини по държави: