Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 07:54 2 305 10

Спрете войната в Либия!

  • файез ал сарадж-
  • либия-
  • триполи-
  • муамар кадафи

Берлин иска да сложи край на чуждестранната намеса в Северна Африка

Спрете войната в Либия! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският външен министър Хайко Маас каза, че спирането на намесата на чужди страни в либийската криза ще е една от целите на международна конференция за Либия, която ще бъде организирана след няколко седмици в Берлин, предаде Франс прес.

Чуждестранната намеса е основен проблем в либийската криза, каза Маас пред журналисти по време на кратка визита в Либия.

Маас говори на обща пресконференция с либийския си колега Мохамед Сияла и с пратеника на ООН Гасан Саламе в град Зуара, на 100 км западно от Триполи.

Тримата се срещнаха по-рано с Файез ал Сарадж, ръководител на правителството на националното единство, базирано в Триполи и признато от ООН.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 я па тия

    34 5 Отговор
    Ха ха май еврозелките започнаха леееко да "узряват"-Чуждестранната намеса била проблем в либийската криза...Въх ти да видиш, ми що свалихте Кадафито с "арабска пролет " ве М ? Ми целиО свят знае - за петрола и че искаше да не се разплаща със зелена хартия за петрола за това.И им казваше на еврозелките-Няма ли ме мен да ги задържам тия /"бежанците" / тия ще нахлуят в Европа, е така ли стана как каза Кадафито и прав ли беше !? Па чак сега тия еврозелките им "светна" лампата как казва наш Баце !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Не успяха с подкрепата

    3 12 Отговор
    На главореза халифа хафтар да установят халифат и сега ще спират войната.
  • 5 Двуличници

    34 2 Отговор
    В Либия война нямаше, живееха си мирно и богато хората, нали Кадафи беше терорист, нали демокрация докарахте на либийския народ
  • 6 Фърфуй

    9 4 Отговор
    А кой започна войната в Либия ?

    Либия след Кадафи: Робство, расизъм и омраза
    Търгът в покрайнините на Триполи продължава само няколко минути. "Стоката" се въвежда в мрачен двор: 12 души, чернокожи, нигерийци.

    Мъжки глас нарежда "четиристотин", "петстотин", "шестстотин", "седемстотин", докато накрая се постига сделка. Новият собственик на робите брои по 2000 либийски долара на човек. Целият процес е заснет със скрита камера от разследващ екип на CNN.

    Кадрите са дълбоко смущаващи. За първи път пред очите на всички се показва онова, за което правозащитните организации предупреждават отдавна.

    Трафиканти на хора продават африкански мигранти в Либия като роби. В държавата, разкъсвана от гражданска война, един човек се продава за около $400. Цената варира според физическата сила.

    Смята се, че на територията на Либия се държат близо 1 000 000 мъже, жени и деца, разпръснати в десетки лагери.

    Проблемът отдавна притеснява европейските лидери.

    "Не мога да спя спокойно при мисълта какво се случва с онези хора в Либия, които са потърсили по-добър живот и са попаднали в ада", казва председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. Френският президент Еманюел Макрон нарече робските пазари "варварски сцени".
  • 7 Хахаха

    8 0 Отговор
    тъпанарите не спряха овреме Наполеон Саркози и оня тиквеник Камерон (който им го набута на британците с референдума) и сега мрънкЯт.
  • 8 копейкин

    2 2 Отговор
    Груз 200 има ли ? Има ,има как да няма - 17 човека завчера ,от нападение с хеликоптери -предполага се американски
  • 9 Диди

    2 3 Отговор
    Защо не пишете за руските войски, които се намират в Либия?

    Коментиран от #10

  • 10 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Не бой се, не е като да визират под чужда намеса първопричината за войната в Либия - именно САЩ. Либия си беше цвете преди да я "демократизират".