Last news in Fakti

17 Ноември, 2019 13:44 3 728 8

"Турски поток" ще е готов до края на годината

  • турски поток-
  • газ-
  • газопровод-
  • газпром

По газопровода ще се транспортира руски газ през Турция за Европа

"Турски поток" ще е готов до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Турция ще завърши строителството на газопровода "Турски поток" до края на тази година, заяви турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез.

Министърът беше на инспекция в района на град Виза, окръг Къркларели, където се извършва строителството на газопровода.

По газопровода "Турски поток" ще се транспортира руски газ през Турция за Европа.

По думите на турския министър вече са получени всички необходими разрешителни съгласно изискванията в законодателството за околната среда и горите.

"Ако не се случи нещо извънредно и непредвидено,строителството на газопровода "Турски поток" ще завърши до края на тази година. Той се състои от две тръби. Едната тръба е предназначена за Турция и ще бъде свързана към националната газопреносна мрежа.

Втората тръба на "Турски поток" ще минава през България, Сърбия и ще стига до Европа", допълни турският министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    21 6 Отговор
    Не, това е лъжа. От години форумните експерти тук ревяха, че Турски поток никога няма да го има. Така че, няма такова нещо. Турски поток няма.

    Коментиран от #8

  • 2 Хайде да е честито на Украйна...

    9 2 Отговор
    .готжщккжо
  • 3 Робус

    27 7 Отговор
    Жалко, че "Южен поток" се превърна в "Турски поток", вместо ние да печелим, ще печели Турция. Не завиждам, но просто ме е яд, че нашите губят такива проекти

    Коментиран от #4

  • 4 Ачо

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Робус":

    Не се излагай, трябва да си горд с това, Тиквата многократно се хвали на амерските господари колко е велик. Не искаме пари от руснаците. Не им ги искаме.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай хой

    12 3 Отговор
    Ами Путин като не иска да подари Газпром на дъщерята на Винету така ще е. Вижте кво стана га щерка му стана акционер в Дънди. Тиквун реже лентата след лента.
  • 7 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЦРУ КУПИ ХУНТА- В БОЛИВИЯ !!! НО ЗАЩО НИЕ СМЕ ИМ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ ??? НИЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ НАЙ-ЧИСТИЯ КОКАИН И АНТИНАТОВЦИ /КАТО МЕН / ИМА НА 70 % !!! БЪЛГАРСКАТА ЕВРЕЙСКА "СОЛМОНЕЛОВСКА " СГАН - НЕ ОТСТЪПВА НА ТАЗИ ОТ ДИМОКРАТИЧЕСКАТА НА САЩ !!! НО СВЕТЪТ Е ДРУГ И "ПСИХИТАТА" ЩЕ СИ ГО" ОТНЕСАТ" !!!!!!!!!!! "ДЕЕ БЯНЯ -ХИ-ТЛЕР БАНЯ -КЕФ " !!! А ИСТИНСКЕТЕ ЕВРЕИ СА ГЕНИИТЕ ВОДЕЩИ ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Зайо Байо

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ачо":

    Публикувано във факти.бг: "Ако не се случи нещо извънредно и непредвидено,строителството на газопровода "Турски поток" ще завърши до края на тази година''. Миии, няма го. Пък и да го има, на тази измислена цена на руската газ, по-добре да го няма. Жалко за милиардите български, които за пореден път окрадоха българо-руските комунистически измекяри. То това е единствената ''икономическа'' логика на тази глупост,наречена не знам си какъв и кой пореден поток.
Новини по държави: