Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 15:41 2 955 5

Юнкер: Борис Джонсън излъга

  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ес-
  • юнкер-
  • лъжа

Юнкер изрази съжаление от решението на британците

Юнкер: Борис Джонсън излъга - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Напускащият поста си председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Брекзит активистите, включително настоящият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън, са излъгали британското обществото в навечерието на референдума през лятото на 2016-а година относно по-нататъшното членство на Великобритания в Европейския съюз.

В интервю за немското издание "Шпигел" Юнкер подчерта, че той вярва, че е направил "голяма грешка", като не се е включил в кампанията преди референдума и не е изразил мнението си по въпроса. "Толкова лъжи бяха казани, включително от настоящия премиер Борис Джонсън, че трябваше да има глас, който да им се противопостави", обясни висшият официален европейски представител.

Жан-Клод Юнкер, който през декември ще бъде наследен от Урсула фон дер Лайен, отново изрази съжаление за това, че Великобритания е избрала да напусне единния блок, предаде БНР.

Междувременно говорител на Борис Джонсън заяви в понеделник, че британското правителство няма да удължи т.нар. "преходен период" след Брекзит, който следва Споразумение за оттегляне. Според настоящото споразумение между Лондон и Брюксел "предходният период" след официалното излизане на Великобритания от ЕС ще продължи до края на 2020-а година.

Говорителят също така посочи, че правителството трябва да продължи да се подготвя за всички възможности, включително че страната ще напусне ЕС на 31-ви януари догодина без споразумение за оттегляне.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И НАШИЮ БОРИСОВ ЛЪЖЕ

    10 2 Отговор
    И ГОВОРИ КАТО ТРАКТОРИСТ

    Коментиран от #3

  • 2 Българан Европейски

    4 0 Отговор
    Взе да доскучава сериала. Явно няма нови епизоди и пускат повторение на Епизод 3 "Брекзит на 31-ви". През 2020 имат 7 пъти да го обещават. Може би 5. С лятна и Коледна пауза.
  • 3 Грую

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "И НАШИЮ БОРИСОВ ЛЪЖЕ":

    Не като тракторист! Като пъдарин. Той и затова се е учил. И ако забелязваш след като във властта се изредиха Царя и Партийния секретар, дойде време на Пъдаря и той се задържа най-много, защото в едно село и в една държава, в която се краде от кого има най-много страх населението? От Пъдаря разбира се! А пък сега че пъдарите крадат най-много то се знае и от народния фолклор ама не бива да се разчува, че видиш ли какво стана с Цветан Цветанов!
  • 4 злобар

    5 0 Отговор
    Ами като видял що за хапльо е тоя пияниця защо да не го излъже.
  • 5 Запознат

    3 0 Отговор
    2193г. - министър - председателя на Великобритания отива на посещение в Брюксел,, за да иска отлагане на Брекзит. Това е една вековна традиция, възникнала преди много поколения, която никой вече не си спомня.
Новини по държави: