Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 18:47 2 738 32

Тръмп гледал на Украйна като част от Русия

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • украйна

Той имал негативно отношение към страната

Тръмп гледал на Украйна като част от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп демонстрирал много негативно отношение към Украйна през първите си дни на поста, съобщи “Вашингтон пост“. Медията се позовава на източник от кабинета.

Неговите настроения правили впечатление на служителите на администрацията. Те смятат, че той се е съмнявал, че украинското правителство е подкрепяло демократите по време на предизборната кампания.

Според запознати, президентът демонстрирал ненавист към страната. Преди първата му среща с тогавшания президент Петро Порошенко, неговите сътрудни се опитали подробно да подкрепят президента.

Тогава Тръмп определил украинската страна като корумпирана, която винаги е била част от Русия. Той имал противоречия и с министъра на енергетиката Рик Пери, който го убеждавал да разговаря с новия президент.

В момента срещу Тръмп тече разследване, заради подозрения, че е притискал украинското правителство да започне разследване срешу бившия вицепрезидент Джо Байдън. Това стана след негов разговор с украинския президент Володимир Зеленски.

Веднага след излизането на статията Тръмп излезе с изявление, в което определя украинския президент като добър човек. Той заяви, че с удоволствие ще приеме Володимир Зеленски в Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    26 4 Отговор
    Кога ще признаете независимостта на Тексас. Хората искат да залагат къртечници на пикапите си, да яздят коне стреляйки с 2 пищова наведнъж и да се женят за братовчедките си. Защо подтискате тяхната кУлтура?
  • 2 Ддддддд

    32 2 Отговор
    Ми то и ЕС вече гледа така на урките-писнаха на всички вече с техният идиотизьм.
  • 3 El pepi

    34 6 Отговор
    Ами тя е част от Русия както и Македония е част от Бг! :)
  • 4 Шляхтиц

    26 3 Отговор
    Беларус, източната половина на Полша, цяла Украъна, Молдова са БИВШИ РУСКИ ГУБЕРНИИ..........

    Коментиран от #7

  • 5 Сеянин

    24 0 Отговор
    Ами прав си е Дончо, че урните са корумпирани много! А къде спасителя и Евро- Атлантика Потрошеннко! И онзи беглеца по покривите от Грузия! Сакаш-ли-вили!
  • 6 тез червени домати

    16 3 Отговор
    Никой не обича предателите! В миналото даже новите им господари са ги ликвидирали поради съмненията , че веднъж щом са предали ще предадат и втори път !!!
  • 7 Хрониките на Евразия

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "Шляхтиц":

    Щом България е била в Османската империя , ти турчин ли си бе Ушанков ?

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 8 ****

    6 9 Отговор
    Ами като не е учил география,как няма да я гледа като Русия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТОЧКАТА

    7 2 Отговор
    И Макрон каза същото !!!!
  • 11 Само дето

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Само дето има еднаааааа маааааааненка разлика- България е била държава и народът и се наричал сам себе си българи, че по отпосле дошли турците и заробили българите. При т.нар. " окраина" нещата са маааалко по инак...не съществувала държава Украйна, а Русь и народът на тази Русь се наричал руси или русини, както пише даже в днешната "украинска" история...та с други думи те са си руснаци и земята на която живели от Киев, през Черкаски, та чак до днешен ЛуХанск /Луганск/ се наричала Русь, после 4 - 5 века по- късно Иван Грозни обединил всички руски княжества в Руско Царство, впоследствие превърнало се в Империя.
    Та това е разликата ние не сме били турци , а онези са си били руснаци....и по спомени на дядо ми , такива са си били до 1917г., когато Ленин ги отделя , додава им територии, за точност Донбас, ако не се лъжа и ги превръща в отделна държава.

    Коментиран от #13

  • 12 Митьо

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Абе ех, келеш, вземи прочети малко история, обмисли прочетеното и тогава пиши! Всичко живо що щъка на запад от Урал до Полша е руснак (без прибалтийските републики). И всички тези територии са били в Руската империя, Руското царство, а преди това в отделни Руски държави! Четене му е майката, четене! Алабализми и раздуване на балони се правят в някои НПО-та, които трябва да се закрият!

    Коментиран от #14

  • 13 Хрониките на Евразия

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Само дето":

    Само дето има измислени руснаци през 18 век ..
    Но не се учудвам , че и башкирите ги мислите за руснаци , а угро фините за славяни ..
    И запомнете пишман историци - руски княжества през 10 век е нямало , имало е варяжки княжества !

    Коментиран от #19, #22

  • 14 Маркс

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Митьо":

    Маркс

    "Русия е име узурпирано от московците. Те не са славяни и въобще не принадлежат към индо-германската раса. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече.”


    „Московия (Русия) е плащала данъци на кримския хан, неин суверен и правоприемник на Златната орда чак до 1700 година. Московският цар е посрещал кримския посланик извън границите на града, качвал го на коня си, а той пешком, водейки коня за юздата го отвеждал в Кремъл, поставял го на трона, а самият той коленичел пред него.”

    Коментиран от #17

  • 15 Истина

    3 4 Отговор
    Румунците бяха част от Римската империя, обаче всичките знаят каде е историческата част на римляните. Така и тука, златна орда с московия и Киевска Рус са две коренно различни неща.

    Коментиран от #18

  • 16 Барчо

    7 0 Отговор
    Честно казано, въпреки че не никога не съм ги харесвал американците, Доналд ми харесва. Президента е бизнесмен и човек и решава въпросите като такъв, а не като политик. Европа също има негативно мнение за украинците. Техния национализъм отдавна е минал национализма на македонците в Македония. Национализма и все повече прилича на фашизъм. Не може спокойно да приемеш, че си в някаква извратена гражданска война. При тях всичко е извратено. Гражданската и война също. Няма открити битки, а просто всекидневно бомбандиране на сънародници и явни убийства от снайперисти. Непрекъснато има жертви невъоръжени цивилни - деца, жени, старци от отцепилите се райони. И така жертвите от 2014 г до сега са около 15 000 човека. Хорааааа. 15 000!!!! Това са по малко над 8 човека убити всеки един ден без пропуск!!!! Кой нормален ще иска такава държава като съюзник, която се самоизбива вече 5 години??? Причината е без значение. Да не говорим че по техните предавания се дават единствено само тези, които нахъсват да има гражданска война. Никой не иска държава на която държавната и политика да е гражданска война без изгледи тя да бъде приключена веднъж завинаги.

    Коментиран от #20

  • 17 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Маркс":

    Когато не си тачиш историята и тя не те интересува се получават точно такива неща. Кланяш се на този, който е целувал обувките на дядо ти. Точно по този повод е и приказката: От сокол - сърпол и от сърпол - сокол. Ако се сещаш за какво иде реч. По същия начин и ние забравихме за историята си, наложено от държавните институции след 1989 г и стигнахме дотам, да чакаме да ни дават парични подаяния да си асфалтираме улиците, да си засеем нивите и т.н. А когато друг ти дава, той решава кога, колко и за какво. На него както му е изгодно. Така става, когато забравиш кой е бил дядо ти.

    Коментиран от #21

  • 18 Верно ли бе

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Истина":

    Верно ли ... значи ако т.нар. Киевска Рус / Киевското руско княжество / и т.нар. Московия /Московското руско княжество / са били населени с различни народи , то и тогава и Търновското българско царство и Видинското българско царство са били населени с различни народи.

    Аре стига с тъпите цру - опорни точки, както в Киевското княжество , така и в Московското са живели руснаци, като руските княжества са 22 на брой, а Иван Грозни ги обединява в 15 -16 ти век. Между другото Бисмарк прави същото с германските маркграфства и графства ... ама не квичите , че бил окупирал Бавария.
    Между другото ако случайно си чел история щеше да знаеш, че Киевска Рус е само исторически термин , държавата се е казвала просто Русь и първата и столица е бил Велики Новгород , а не Киев ... Киев става столица по -късно.
    Аре къш соросоиди.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Как ,,..никой не иска такава държава,,???За НЯКОГО това си беше ЦЕЛ!И ТЕ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ех че лъжа

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    Много лъжеш бе , приятел, даже " окраинците " не лъжат така,
    Я да видим , какво пишат самите украинци : " Ки́ївська Русь (у джерелах сучасники називали цю державу Русь або Ру́ська земля́, стцерк.-слов. Роусь; Ки́ївська Русь — термін на означення цієї держави — середньовічна держава у Східній Європі зі столицею в Києві, котра існувала з кінця IX до середини XIII століть.
    У вітчизняних писемних джерелах ця держава називається «Руською землею» або «Руссю», в іноземних — «Руссю». Відповідно й народ цієї країни називали «руським». Вже в середині XI століття в стародавній Київській державі — Русь стали виявлятися ознаки дроблення на самостійні князівства і землі. З'являлися все нові і нові князівства. Значними феодальними державами цього періоду стали Залісся, Галицько-Волинське, Турово-Пінське, Чернігівське, Полоцьке, Смоленське князівства, Новгородська і Псковська феодальні республіки.При Всеволоді Велике Гніздо відбувалося виникнення нових феодальних центрів, дроблення Залісся, усередині якого в XIII столітті з'явилися князівства Переяславське, Ростовське, Суздальське, Ярославське, Тверське, Московське тощо. ".

    Опссса ... както се вижда в 9 -ти и 10 ти век е имало руски княжества , като много от тях са се получили при отделяне от първоначалната т.нар. Киевска Русь , като както се вижда и Московското княжество също.
    Варяжката ви опорна точка изгърме , като самолетен двигател при турбуленция.
  • 23 Мартин Кръстев

    1 0 Отговор
    Тука се изговориха много простотии на тема история Украйна е съществувала преди да ги завладеят руснаците а Русия е сравнително ново име преди това си е Московия.Та те московците че са ги завладяли па и езика са им по откраднали както от нас са взели азбуката това не ги прави един народ.
  • 24 Мартин Кръстев

    1 0 Отговор
    Почетете разгледайте карти.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мартин Кръстев

    1 0 Отговор
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Principalities_of_Kievan_Rus%27_%281054-1132%29.jpg
  • 27 Мартин Кръстев

    1 0 Отговор
    https://en.m.wiktionary.org/wiki/File:Muscovy_1390_1525.png
  • 28 Мартин Кръстев

    1 0 Отговор
    Час по история: 10 безспорни факти за Московия




    20
    JUN
    2016
    В превод от мокшински език Москва, означава „мръсна вода”, в която днес искат да ни набутат отново
    Александър Йордаанов

    1. Държавата, наричаща се сама Московия, едва цар Петър I през 18 век (1721 г.) преименува в Русия.

    2. Племето Мокши е нарекло своята река Москва, което, в превод от мокшински език, означава „мръсна вода”. Нито един друг език на света не може да преведе думата „москва”. Горе долу такава е ситуацията и с думата „кремль”. Тя е от татарски произход и означава укрепено възвишение.

    З. Средновековните картографи са определяли границите на Европа като са включвали и днешните граници на Украйна. На изток от нея, това, което се простира го отнасят към територията на Азия.

    4. До 1700 г. Московията (бъдещата Русия) плаща данък на Кримския хан, неин Суверен и Господар, правоприемник на Златната орда. Самите руснаци разказват как царят на московитите, когато е посрещал посланика на Крим, му е предоставял коня си, а сам е вървял пеша.

    5. През 1610 г. в Московията приключва владеенето на династията на Ченгизидите и трона заема Алексей Кошку от финския род Кобили. Смутена от фамилията му Църквата му дава фамилия Романов, за да изглежда, че някой от Рим е дошъл да управлява Московията.

    6. След окупацията на Великото Литовско Княжество през 1795 г. Екатерина II издава указ, с който нарежда угро-финското племе обитаващо Московията да се нарича - великоруси, а

    украи
  • 29 Мартин Кръстев

    1 1 Отговор
    6. След окупацията на Великото Литовско Княжество през 1795 г. Екатерина II издава указ, с който нарежда угро-финското племе обитаващо Московията да се нарича - великоруси, а

    украинците – истинските руси, да бъдат наричани малоруси

    7. Никой и никога не е виждал в оригинал договорът за съединяване между Московията и Украина, за който се твърди, че е подписан от Богдан Хмелницки и цар Алексей Романов.

    8. От столетия московските археолози търсят артефакти, които да потвърдят т.нар. Куликовска битка, която според легендата се е състояла на Куликовското поле на 8 септември 1380, където обединените войски на повечето руски княжества, водени от Дмитрий Иванович (получил след битката прозвището Донски), велик княз на Москва и Владимир, разгромяват армията на Мамай, един от претендентите за трона на Златната орда. Търсенето на артефакти засега е безуспешно, но затова пък се пеят песни.

    9. Псковска, Новгородска, Смоленска области са бивши славяно-руски княжества, но те нямат нищо общо с угро-финската Москва, докато последната не ги окупира съответно през 1462, в 1478 и в 1654 г. В Московията никога не са живели славянски племена и народи.

    10. Златната орда и нейната дъщеря – Московията, са единствените държави в света, които са държали в робство собствените си народи. Вероятно това обяснява и вечната изостаналост на богатата на природни богатства Московия от бедните на природни ресурси европейски страни. Очевидно е, че ефективността на труда на свобо
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 До Кръстев

    0 0 Отговор
    Благодаря ти, човече. Личи си, че само ти в тези коментари се аргументираш търпеливо с факти с доброто пожелание да помагаш. Всичко изглежда логично. Само не разбрах едно - племето мокши е с угро-фински произход? Мислех, че имат общо с варягите. А те май са шведи? Какво всъщност става с варягите от Киевска Рус?
  • 32 Нафърфорий

    0 0 Отговор
    Усеща ги бай Доньо нещата)))