Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 11:53 2 389 26

Китай ще преброи отново населението си

  • китай-
  • преброяване-
  • население

Седмото по ред преброяване ще бъде проведено пред 2020 г.

Китай ще преброи отново населението си - 1
Снимка: Shutterstock

За седми път през 2020 г. Китай ще проведе преброяване на населението си, съобщи радио „Китай“ позовавайки се на информация на Държавния съвет. Началото му ще бъде дадено на 1 ноември 2020 г. като ще бъде направен преглед на числеността, структурата и разпределението на населението.

Данните, които ще бъдат събрани, ще са име, ЕГН, пол, семейно положение, образование, професия и други аспекти на китайските граждани.

За целта на преброяването Държавният съвет ще създаде водеща група.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pompev

    13 0 Отговор
    Те много народ,shе изгубят бройката
  • 2 Дедо ви

    30 7 Отговор
    Нас не смеят да ни преброят. От близо 9 млн. по времето на Тодор Живков сега казват, че сме останали 6 млн. Обаче едно преброяване може да покаже, че сме и под 5 млн. Загиваме бавно и сигурно. За кого строи магистралите оная тиква не знам. Ония, тъмно кафявите станаха повече от нас.

    Коментиран от #6, #7, #11, #24

  • 3 Китаец ми е казвал

    16 2 Отговор
    В селата около 300 милиона не се водят на отчет.
  • 4 Sith

    6 1 Отговор
    Не е възможно...
  • 5 Реално

    19 2 Отговор
    Имахме един професор по социология и политология.Та той ни казва един пьт така-Колеги,ние с един мой приятел ведньж пресметнахме,че ако поставиш китайците в редици от по 100 човека и започнеш да стреляш с автомат-ще се раждат осем пьти повече китайци от колкото успееш да убиеш сьс автомата.Незнам за какво му е било да изчислява-но това наистина ни впечатли. Та мисьлта ми беше,че докато тече преброяването,ще се родьт няколко милиона деца и бройката пак няма да е вярна..

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Бесен Язовец

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    Стига повтаряхте тая мантра за 9-те млн. по времето на правешкия цървул, бе! Ако затворим 100 мишки в стая с храна и вода, след време ще станат 10 000. Ама ако отворим вратата, колко ще останат????

    Коментиран от #8

  • 7 СТРОИ

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    ЗА ТАКИВА ТРОЛОВЕ КАТО ТЕБ
  • 8 Ай стига бе

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Аналогията ти е тъпа. Но все пак ....ако в стаята има достатъчно храна и вода повечето от мишките ще останат. Но ако им вземеш храната и водата и започнеш да ги тормозиш по всякакви начини колко ще останат?

    Коментиран от #9

  • 9 Последния софиянец

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ай стига бе":

    Прав е човека. 6 млн мишлета и котарака Боко. Колко ще оцелеят?
  • 10 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Значи можеш да кажеш на професора си да си изяде дипломата , а за твоята даже няма да обяснявам къде да си я сложиш ! В Китай от над 30 години важи закона за едно дете и макар че преди две години го отмениха , хората вече свикнаха и многодетни семейства особено в градовете трябва да търсиш със свещ ! Като сложиш и миграцията и Китай съвсем скоро ще премине в отрицателен прираст на населението !!
    От 1980 година насам в Китай е в сила строг закон за семейното планиране. Според него семействата нямат право да имат повече от едно дете. Така например селяните могат да си позволят второ дете, ако първата им рожба е момиче. Градските семейства пък могат да си позволят второ дете, ако и двамата родители нямат братя и сестри. Планираната реформа в политиката за семейно планиране обаче няма да реши проблемите, свързани с демографското развитие на Китай. Политиката на едното дете вече е предотвратила 400 милиона раждания за последните три десетилетия. От това произтичат съответни социални последици !!
    А ей тук можеш да видиш положението в момента и изчисленията за 50 години напред ! Има и много хубава графика на прираста , който от пика си през 1969 (!!!!!) непрекъснато пада и вече е доста близо до нула , а след това и отрицателен !! А прогнозата за не толкова далечната 2050 година е 1364 милиона , което е цели 77 МИЛИОНА по-малко от пика , очакван най-късно до 2030 г !!
    https://countrymeters.info/bg/China
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Между другото именно на този закон и намаления прираст е главната заслуга за "повишения" стандарт на живот в Китай , който между другото все още е по-нисък дори от България , така както и брутния продукт на глава от населението е колкото българския !! Представи си какво щеше да е при 400 МИЛИОНА повече и същата икономика , защото икономика базирана на износ расте според икономиките на тези за които изнася , а не според потреблението на населението !! Тоест щеше да има още 400 милиона безработни , проблем на държавата , а заплатите щяха още да са 20-30 долара !! Не че сега за обикновените работници не са по 200-250 !!
  • 13 Оставете китай

    7 1 Отговор
    Някой наема ли се да преброи индийците?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Оставете китай":

    На същото място , което съм показал в коментар 10 , просто сменяш държавата !! И не само ги е преброил , а дава промяната в реално време !! Не сме в 19 век все пак !!
  • 15 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Оставете китай":

    Да обясня за някои , които май наистина са в 19 век !!! Всички болници по света , дори в западнали африкански държави , вече са онлайн и публикуват ежедневно да не кажа ежечасно списъка с издадени от тях актове за раждане и смърт , а държавните данни за емиграция в държавите също са публични , така че спрете да си въобразявате , че броя на населението е някаква извънземна тайна !!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Е да де

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Ама все пак има някаква бройка които не раждат и все още не са умрели.

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Е да де":

    А те не са се родили преди това и ги няма в списъците , така ли ?? Или не са преброявани по-рано ?? Говоря ти за промяната във времето , хората на по 20 и повече години отдавна се знаят !! Плюс минус 1 % , което не променя нещата !
  • 18 Я па ти бе

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    "дори и в западналите африкански дьржави"..-абе момче-ти имаш ли адекватна представа за светА...-а? Че над 40% от африканците раждат извьн болниците..-а ти били имали онлайн картотеки?!?!?!? Ти вьобще в час ли си,че само за година в Африка измиран над 4 милиона заради мрьсна вода-а ти пишеш за онлайн...Само това твьрдение доказва,че си разтегач на локуми или просто си сьс див пУбертетски плам.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Я па ти бе":

    И как точно ги изброиха тия 4 милиона , че и определиха точна причина за смъртта ??? Сигурно с вуду ритуали и силна вяра , хахаххахха !!! Както и за всички други глупости , дето си написал !! Има си хора , дето това им е работата , да знаят и да го предоставят на който иска !! А това дето ти го показах е най-елементарния начин !!

    Коментиран от #23

  • 20 Фейсбук

    2 1 Отговор
    Дали ще успее с точност...!!!
  • 21 При социализма...

    4 2 Отговор
    Трябваше да се плодите, като китайците и вместо да развъждате римляните. Пращате ги заедно с турците в Сибир и евала. Тоя прираст на населението е жалка работа.
  • 22 Behemoth

    1 2 Отговор
    Ми има един два милиона непреброени....
  • 23 Абе шизо

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Статистика на ООН тАбако

    Коментиран от #25

  • 24 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    Магистралите са за краварите.
    За това ги строи Бойко.
  • 25 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Абе шизо":

    Статистиката на ООН се обновява един път годишно " тАбако" ,с данни подадени по официални канали !!! А тук ти показват в реално време промяна с една бройка !!! Кой отчита на секундата ВСЯКО раждане и ВСЯКА смърт "тАбако" ???
  • 26 4567890

    0 0 Отговор
    ТО ЦЯЛОТО БГ. ДА НАЕМАТ НЯМА ИМ СТИГНЕМ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания