11 Ноември, 2019 14:09 1 288 7

Китай и Гърция първи приятели

  • китай-
  • посещение-
  • гърция

Си Дзинпин на посещение в Пекин

Китай и Гърция първи приятели - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Естествените партньори Китай и Гърция отвориха нова глава в отношенията си, съобщи Катимерини.

Президентът на Китай Си Дзинпин е на посещение в балканската страна. Той проведе среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

„Моята визита в Шанхай и вашата днес поставят началото на нова ера в нашите отношения. Надявам се, че тази среща е важно събитие за допълнително стопляне на отношенията. Вие видяхте, че Китай се ангажира с икономическа отговорност. Нашето сътрудничество може да доведе до съчетаване на нашите възможности“, заяви Си Дзинпин.

От друга страна Мицотакис е изразил благодарност към Китай за китайските инвестиции. Двамата са договорили 16 нови споразумения.

Основната цел е Пирея да се превърне в едно от най-големите пристанища в Европа, а китайските банки да улеснят инвестициите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спас

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Си Дзинпин на посещение в Пекин
    а Мицотакис в Атина хаха
  • 2 1234

    11 0 Отговор
    Значи така, Пирея най голямото пристанище в ЕС, пък ЮП най голямата тръба не може!?!? През едното и другото се внасят стоки извън ес? Не виждам американски сенатори да летят към Атина или комисаринда махат с пръс! Писма ми от предателите герб, които никога не могат и не искат да защитят нито един национален интерес, нито едиН! Нито енергийно, нито транспортно, нито демографски, образователно , военно! Пълна разруха! Герб завариха 2009г 76 хил раждания, сегажса 47хил.обесването им най малкото което ще им се случи
  • 3 Ел Греко от Долно Горнище

    0 1 Отговор
    Абе кво са договорили -не знам, знам само че скъсвам октоподите в Гръчко с едни евтини калмаретки от Китай...да са ми живи и здрави китайчетата...
  • 4 Б.Б.

    9 0 Отговор
    Уф. Добре, че е с Китай, а не с Ю.Корея. 'Щото ако сега и гърците ни дръпнат Завода за батерии ... Оставаме си със супер мигачите.
  • 5 Жална картинка

    3 0 Отговор
    А за бУлгаристан остава потупване по рамото.
  • 6 Кой68

    5 0 Отговор
    Ние разговаряме...Чакаме звездите да ни проговорят....Абе с една дума-такъв запек ни е запекъл че ................манииииииии..
  • 7 Иван

    3 0 Отговор
    Си Дэинпин щеше да посети България,ако Тодор Живков беше на власт.
Новини по държави: