9 Ноември, 2019 13:16 2 509 11

САЩ настоявали Украйна да разследва Джо Байдън

  • джо байдън-
  • сащ-
  • украйна-
  • импийчмънт-
  • разследване
САЩ настоявали Украйна да разследва Джо Байдън - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Представителя на САЩ в Европейския съюз (ЕС) е оказвал натиск украински представители да започнат разследване срещу бившия американски вицепрезидент Джо Байдън и сина му. Това твърди служител на Съвета за национална сигурност към Белия дом, който е присъствал на подобен разговор. Информацията беше оповестена след като демократите в Камарата на представителите публикуваха на 8 ноември транскрипт от разследването за импийчмънт, което се води срещу президента Доналд Тръмп.

Александър Виндмън, подполковник от американската армия и експерт по Украйна в Съвета за национална сигурност, е заявил, че на среща на 10 юли в Белия дом посланик Гордън Сондланд е показал ясно, че за да бъде уговорена среща на украинския президент Володимир Зеленски с президента Тръмп в Овалния кабинет трябва първо да започне разследване срещу двамата Байдън и украинската газова компания Бурисма.

Показанията на Виндмън дават допълнителни оръжия на демократите в техните усилия да разследват дали Тръмп е злоупотребил с американската външна политика, за да притисне Украйна да започне разследване срещу демократа Байдън, потенциален негов съперник на президентските избори през 2020 г. Разследването в Конгреса навлиза в решаваща фаза следващата седмица, когато ще бъдат проведени публични изслушвания в комисиите на Камарата на представителите.

Адвокат на бившия съветник по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън изпрати писмо до Конгреса, в което заявява, че Болтън знае за много срещи и разговори, които се отнасят до действията на президента по отношение на Украйна. Адвокатът на Болтън обаче казва, че той няма да даде показания, докато съдът не реши дали трябва да свидетелства въпреки възраженията на Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 върл сенатор

    27 1 Отговор
    Интересно защо от сената не разрешават разследване срещу двамата Байдън ? Защо правят всичко възможно да ги защитят . Явно наистина има нещо незаконно там. Ама явно много са прегрешенията щом оня от горе прибра единия от синовете. Май правилна ще излезе приказката че децата плащат за греховете на родителита.
  • 2 Ко става тука ве ?

    22 0 Отговор
    А Обамба , Килари , Мак Кейн и Виктория Нуланд с $ 5 Милиарда изхарчени в Украинка за МАЙДАН И ПРЕВРАТ - БАДЕВА и с лека рака , просто хей така ? Що кръв изтече , и МН 17 - Малоазийски ДЕЦА повлече ? А уж Русия и Путин трябваше да са виновни с БУК и НОВИЧОК с неоспорими факти " ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ " ?! КВА СТАНА ТЯ ВЕ ! КВИ ГИ ПРИКАЗВАТЕ ВЕ - На 9-ти Май в МОСКВА Доналд Тръмп ще приветства редом с ПУТИН 75 ГОДИШНИНАТА ПОБЕДА НА СССР Навън Втората асиметрично Война ! А ве ! А ве - ква стана тя - Москва не се е мислила за изборите на САЩ а някой си Бандера от Украденко !
  • 3 Аз ли не съм добре или 30-сет години

    16 0 Отговор
    Нас ни ЗОМБИРАТ и ни го набиват - " много сте добре !"
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян георгиев

    0 18 Отговор
    рижия боклук сега ще трябва да плати за целия цирк дето въртя последните три години.неговите фенове сега плачкат,щото путиновата марионетка в краина сметка е разкрита.интересно как соцносталгиците изведнъж стават много загрижени за американската демокрация,след като тръмп се оказва под ударите на закона?другари кво ви пука бе за сащ?тва в русия на путин никога неможе да се случи така че споко.феновете на диктатурата са много интересни като почнат да плачкат за гражданските права в сащ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хайли лайкли ! Хапче # 13

    4 1 Отговор
    Ще се предписва след година две на нашето Административно и държавно МЕКЕРЕ ! БНБ - кой отвори и ограби ? Кой направи Преврата у нас. Кой изхвърли НАРОДА като единствен и законен собственик на своята държава ! Бандата Бонанза на Кръглата Маса - Велчовата Завера" ? Не я разбирам тази цивилизована управа ! Смъртни присъди няма но не пееш ли в тон с Кръглата маса - гушнала Босилек и Луканов и Илия и сан докус , друга не удобна разбория ! Иначе - НЕ ! СМЪРТНИ ПРИСЪДИ /официално/ У НАС - НЕ ! НЯМА ! В ЕС - всичко под килима е зачетено ! Колко народ полегна в тъмната кървава превратна озверена българска Клон Дайк кампания и " златна треска "? И днес още продължава ? Напече #13 - наближава ! В света сериозно РАЗДРУСВАНЕ НАБЛИЖАВА ! Ква стана тя , ве ! Тъкмо да и го набабаня и се събудих - потен ! Пак перестройка ?!
  • 8 Пилотът Гошу

    9 0 Отговор
    Че що да не разследват Байдън баща и син, след като и кучетата от улиците знаят, че налапаха далаверата в Украйна? Американците все по-смешни стават с глупостите си...
  • 9 Америка ако не краде

    11 1 Отговор
    Спира да е Америка ! Виж кво стана с Магарицата от острова - изпуснаха Индия , Пакистан, Хон Конг и кралското семейство на Елизабет върви към своя естествен ЗАГАСВАЩ ЗАВЕТ ! А самолетоносачите на САЩ от медоносни пчелички станаха БРЕМЕ за всички ! Уж жужат но мед ядът вместо да носят ! Също както с Магарицата от Грехът Бритън- където и там се разпада . Формулата е ясна - Не крадеш ли - става зле !
  • 10 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ЗАЩО "КОНГРЕСЪТ" РАЗСЛЕДВА НАМЕСАТА НА ТЪРЪТЪРЪТЪП , А НЕ ИГРАЧА БАЙДЪН И СИЕ !?!?!?СВЕТЪТ СЕ КЛАНЯ НА ЕВРЕИТЕ -ГЕНИИ И ТАЛАНТИ ,НО НЕ НА СЕМИТИТЕ -ЦИОНИСТИ !?!!!!!!!!!?
  • 11 Ели

    6 1 Отговор
    Не знаех, че е натиск да разследваш корупцията.