Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 15:46 3 080 12

Меркел се разграничи от Макрон по отношение на НАТО

  • меркел-
  • макрон-
  • нато-
  • позиция-
  • мнение
Меркел се разграничи от Макрон по отношение на НАТО - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел се разграничи от мнението на френския президент Еманюел Макрон, че НАТО е в състояние на мозъчна смърт. „НАТО, Атлантическият алианс е централният стълб на отбраната ни", увери тя и допълни, че „става все по-ясно, че европейците, страните членки на ЕС в НАТО, ще трябва да поемем повече отговорности в бъдеще. Това означава, че трябва да подсилим ръководството на европейската част на НАТО. За целта имаме структурното сътрудничество в политиката на отбраната на ЕС (ПЕСКО)".

На 7 ноември френският президент Еманюел Макрон заяви, че НАТО е в състояние на „мозъчна смърт” и изтъкна липсата на координация със САЩ и военната намеса на натовската членка Турция в Северна Сирия. „Трябва да си изясним кои са стратегическите цели на НАТО", заяви френският президент. Меркел още тогава реагира с думите, че не споделя "радикалното" становище на Макрон. "Не смятам, че такова неуместно мнение е необходимо”.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    17 6 Отговор
    "СЕВЕРНИЯТ АТЛАНТИК " Е АГРЕСОР !!! НАС НИ ВКАРАХА В НЕГО ,КОГАТО НЯМАШЕ ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ - СЛУЖЕБЕН "КАБИНЕТ" !!!!!!!!!!!!!!!!! СМЪРТ НО ЕВРЕИТЕ -КАТО СОЛМОНЕЛ ПСИХИ И "КРАДЛАТА " !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 2 Обективен

    14 7 Отговор
    Макрон, в случая е прав... Гнилата ябълка в НАТО е Турсия... Те нападат съседни страни, окупирали са част от друг член - Кипър, и не се съобразяват с никой...

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 3 Прав си-да допьлня

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Най-гнилите в НАТО са американците пич.Реално НАТО винаги е защитавало тяхните интереси по целият свят под предлога ,че е застрашена демокрацията и още куп лицемерни идиотщини.А за Турция си много прав-но точно с Турция целият свят разбра,че прословутият чл.5 на НАТО е само прах в очите-какво казаха на Ердоган при свалянето на руският самолет-"оправяй се сам"-и то в открито официално изявление.И отук следва извода,че ако някога-недай си Боже,имаме военен конфликт с Турция,НАТО само ще чеше репата и ще гледа отстрани.

    Коментиран от #6

  • 4 ГосТ

    11 2 Отговор
    Имах си аз Меркел да е съгласна. Най доброто което може да направи Макрон е да започне еднолично производството на изтребител пето поколение заедно с Италия и Швеция. И без това Дасо направиха по добър самолет от т.нар. юрофайтър. Това което трябва да направи Франция също така е да се сближи с Русия и Китай, а не да слуша швабите с краварските бази,че тези страни са най големите врагове на човечеството, докато строят на руснаците железниците от които Франция се отказа заради санкциите !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГосТ

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Май анадолците сте забравили как ви подритваха Англия и Франция на къс пас като футболна топка 😂

    Коментиран от #10

  • 10 В паралелната вселена в която живееш-да

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    Но в реалният свят съвсем наскоро турците наритаха французите в Сирия и затова Макроня подскача и удря дюпето в тавана от яд
  • 11 Мартин

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Човек, избъши си пяната от устата, изтрезней малко и отиди в най-близкото стрелбище. Запомни, купи си 1 бр. 9х19. Запомни ли ? Той, използван по предназначение. ще реши проблемите ти с фобиите и национализма.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.