Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 15:14 2 808 15

Обсебен от Наполеон руснак разчлени любовницата си

  • русия-
  • убийство-
  • анастасия ешченко-
  • олег соколов-
  • студентка-
  • наполеон

Соколов третирал студенти по чудовищен начин

Обсебен от Наполеон руснак разчлени любовницата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ексцентричен доцент от историческия факултет на Санктпетербургския държавен университет е обвинен в убийството и разчленяването на своята любовница – бившата негова студента Анастасия Ешченко (24 г.), съобщиха руски медии.

Олег Соколов (63 г.) бе задържан по подозрение в убийството ѝ в събота, когато бе извлечен от водите на р. Мойка с раница с човешки останки. Ексцентричният доцент, обсебен от личността на Наполеон Бонапарт, е признал за убийството, но не е посочил мотивите си. Според местния сайт „Фонтанка“, ако делото се води не за „Убийство“, а за „Убийство в състояние на афект“, Соколов може да получи едва 3 г. ефективно.

През 2003 г. президентът на Франция Жак Ширак подписа указ за награждаването на Олег Соколов с ордена на Почетния легион за големия принос в изучаването и популяризирането на историята на страната и нейната армия. Той е автор на няколко книги за Наполеон Бонапарт и често е организирал исторически възстановки на Наполеоновите войни в Русия. Днес съд в Санкт Петербург трябва да реши мярката на историка, който живеел с Анастасия Ешченко през последните няколко години. Водолази продължават да издирват тялото ѝ в реката.

Междувременно над 5000 души подписаха онлайн петиция, която призовава за разследване на ръководството на университета. В петицията се казва, че Соколов третирал студенти по чудовищен начин и се цитира друга студентка, която твърди, че историкът я бил и заплашвали да я убие през 2008 г. Президентът на Русия Владимир Путин е уведомен за престъплението, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Медведев, който увери, че този „чудовищен акт на безумие“ ще бъде разследван.

Обсебен от Наполеон руснак разчлени любовницата си
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесния язовец Borislav Popov

    19 18 Отговор
    Руски православни християнски ценности. Освен русофрениците, май и господарите им от рушия също са за лудницата.
  • 2 Диамантения хой

    12 12 Отговор
    Всъщност е стара новина вече. Напил се е човекът и е прекратил връзката по руски и със замах.Но там дори и богатите се побъркаха от управляващите им, а какво остава за обикновения руски народ. Даже и не ги откриват повечето. Тази са я открили защото е в центъра на Ленинград. Руcия ни cъcипвa пoдмoлнo oт 75 гoдини нacaм, a инaчe oфициaлнo ce прaвят нa ''брaтcкa cтрaнa'' зaрaди cъюзът нa Бългaрия c Aдoлф Хитлeр при oбръщaнeтo нa Руcия нaoпaки cъc зeмятa oт нeмcкaтa aрмия и избивaнeтo нa 20-30 милиoнa руcнaци, въпрeки чe нe изпрaтихмe нитo eдин вoйник нa изтoчнoтo клaнe. Aкo ни нaпрaви нeзaвиcими oт руcкия гaз, Бoйкo щe cтaнe нoмeр eднo нa вcички врeмeнa и вcички цaрe цaрувaли в Бългaрия. Русия ако прекалява с хибридните си атаки cрeщу дeмoкрaтичнитe държaви нa плaнeтaтa Зeмя, армията и ще бъде скована неподвижно и ще бъде отвята от извънземни космически кораби при второто пришествие на Исус Христос, а Путин разпънат на кръст на Червения площад с краката нагоре, за да може целия свят да се убеди в двуполовата му система /майтап разбира се:):)/
  • 3 КИН

    5 9 Отговор
    В СССР това нямаше да се случи.

    Коментиран от #4

  • 4 Бесния язовец Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "КИН":

    Така е. В СеСеСеРе-то щеше да я изяде и милиционерите щяха да разберат след 50-тата жертва след 25 г.
  • 5 Адолф

    9 4 Отговор
    Болшевишки изроди
  • 6 Тръмп

    8 5 Отговор
    На руснаците им писна да са,руснаци!!!:):):)Тръмп
  • 7 Простетник Вогон Джелтс

    9 1 Отговор
    Дъртия не е могъл да го вдига вече...жалко за младата жена. Подобни връзки са обречени и винаги са ми били непонятни. Освен в случаите, в които става дума за кинти.
  • 8 Камен Младенов

    7 1 Отговор
    Спомням си един нашумял случай перди години за куче с отрязани крайници за него медийте и разни организациики вдигнаха голям шум. А по същото време един подобен на тоз ненормалник беше нарязал жена си на парчета и в хладилника. Та нашата болна общественост с месеци се занимава с кучето, но за жената по два реда. Какво да се прави деградация и пропаганда навсякъде. Не си мислете, че няма да платим висока цена и за деградацията и за пропагандата. Проблема е в това, че деградацията може да достигне нива в обществото, че да не е в състояние да го осъзнае.
  • 9 Бенито Хитлер

    5 4 Отговор
    Откачени комунисти!
  • 10 Кирил

    6 2 Отговор
    Многото алкохол бляновете за имперско величие и извратения болшевишки мозък водят до това.
  • 11 Хрониките на Евразия

    1 2 Отговор
    "Убийство в състояние на афект“,
    А разчленяването също ли е било в състояние на ефект ?
    Докараха я до там , че да мисли народа за нещо нормално откраднатите милиарди ,яхтите , свръхбогатото обкръжение на Путин , тяхното чуждо гражданство и имения .
    А след време и убийствата извършени от феодалите на Путин ще ги считат за законни .
  • 12 Хрониките на Евразия

    0 2 Отговор
    Не е учудващо , че подобните на този
    Историк-реконструктор от Санкт-Петербург ще направят всичко възможно да го оправдаят и да подхвърлят версията , че той е провеждал
    реконструкция на традиционното по онези ширини наказание - разчленяване ..
    За участник в нея е привлякъл и своята асистентка ..
  • 13 Невинен

    2 2 Отговор
    Хайде на бас че ще го оправдаят Ще изкарат че Наполеон е виновен
  • 14 Хрониките на Евразия

    3 0 Отговор
    Говорих с познат полицай от Петербург .
    Каза ми , че ако е трябвало да прикрият престъплението , щяха да го прикрият веднага и сами щяха да помагат на професора да зарови частите от трупа в гората .
    Но заповед е нямало ..
  • 15 олеле мале

    1 0 Отговор
    Смятай в раша колко струва човешкият живот, щом ако убиеш под състояние на афект можеш да получиш до 3 години ефективно.. тва е по-пробита държава и от България бе....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания