Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 13:00 1 293 1

Договорът между България и Северна Македония е добър пример

  • северна македония-
  • гърция-
  • българия

Македонските представители доволни от отношенията с българските и гръцките представители

Договорът между България и Северна Македония е добър пример - 1
Снимка: Shutterstock

Договорите, които Северна Македония договори с България и Гърция са добър пример за преодоляване на двустранни въпроси, оказващи положителен икономически ефект. Това заяви македонският представител, отговарящ за икономически въпроси Кочо Ангушев, цитиран от Нова Македония.

Според него, благодарение на тези споразумения, търговския обмен на страната с Гърция се е увеличил с 20%, а с България с 15%.

Той заяви, че страната му остава ангажирана с реформите за европейско членство. Заедно с премиера на Северна Македония Зоран Заев присъстват на форума в Солун.

Заев разговаря с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Двамата договориха отварянето на нови гранични пунктове между двете страни и подобряване на икономическото сътрудничество.

Гръцкият премиер е заявил, че планира посещение в Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто

    3 1 Отговор
    българските интереси бяха предадени,
Новини по държави: