Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 11:30 2 480 44

Слабаков: ЕС е импотентен в политиката си към Турция

  • андрей слабаков-
  • ес-
  • турция-
  • ердоган-
  • импотентен

Слабаков е разочарован от Европейския съюз

Слабаков: ЕС е импотентен в политиката си към Турция - 1
Снимка: БГНЕС

Европа води импотентна политика спрямо Турция и това трябва да спре. Да спрем и финансовата помощ към Анкара заради действията на Турция срещу кюрдите. Такъв призив отправи българският евродепутат (от ВМРО) Андрей Слабаков в Европарламента.

„Абсолютно съм разочарован от липсата на адекватна реакция от страна на Европейския съюз в отношенията с Турция. Свидетели сме на нарастващо чувство на безнаказаност на Ердоган в отношенията му с Европа“, каза той.

„Това е в резултат от десетилетия импотентна политика на Европа към Турция. ЕС остави Ердоган да вярва, че икономическите интереси са по-важни от нашите европейски ценности“, посочи Слабаков.

„На границата си имаме авторитарен, ислямистки и неоосманистки режим, който не зачита правилата на Европейския съюз. Спешно трябва да се вземат конкретни мерки – цялостно спиране на финансовите потоци към Турция, включително спиране на инвестициите. Ставаме вече смешни“, завърши Андрей Слабаков.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    9 18 Отговор
    Меркел и Путин стоят зад Ердоган и за това се чувства безнаказано,но маските започват да се разпадат!!!:):):)

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Бесен Язовец

    36 23 Отговор
    Тоя с италианския и той стана разбирач по близкоизтиочни конфликти! Световно неизвестния режисьор.

    Коментиран от #36

  • 3 Бесен Язовец

    17 17 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Разпаднал ти се е мозъка!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 007

    36 18 Отговор
    Как пък винаги от всичко "разбира" !!!!!!!!!!!! Клошар!!!!!!!!!!!
  • 6 Вълчедръм

    15 5 Отговор
    Абе да не стане само късно с призивите към ЕС...
  • 7 кнаус 485

    25 10 Отговор
    Абе,битов отпадък,кои са "нашите европейски ценности“,никакъв разбирач си ти...нали именно " нашите европейски ценности“ са причина за отношението на ЕС към Турция....на истина мозъкът ти се е алкохолизирал...
  • 8 333

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Меркел не стои зад Ердоган, а зад милиардите на немските фирми, инвестирани в Турция.
  • 9 Хасан

    20 19 Отговор
    Турция да отдели 500 километра зона за сигурност във вътрешноста на българия. Аскерът да дойде незабавно да ни освободи!

    Коментиран от #12

  • 10 турчин

    24 17 Отговор
    Слабаков и България първо да дадат сметка за така наречания "Възродителен процес" ,процес на насилие и нарушени на човешките права на българските граждани от турска етнос,процес на принудително изселване на български граждани от турска етност в Турция през 1989 година,първо си оправи двора преди да се месиш на чужд двор.

    Коментиран от #11, #13, #14, #15, #24, #30

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бачо Киро

    10 11 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Не се притеснявай, теб лично ще те изпратим отвъд границата да търсиш майка си, седнал на ракета удобно забита в задника ти.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 14 Отговор

    До коментар #10 от "турчин":

    Турците никой не ги е гонил от България. "Голямата екскурзия"-1989 г., стана 5 години след преименуването им-1985 г. За да не се получи трус в държавата от внезапното самоволно напускане на работните места от турците, бяха прекратени всички отпуски на Българите по селата и дори учителки влязоха в кравефермите, защото животните измираха. Турските съграждани, по това време, са грозно манипулирани; уж са гонени, а още през първите месеци някои от тях взеха да мислят за връщане. Не минала и една година и се върнали в непокътнатите си къщи от които били "изгонени". За това, какво става с къщите на изгонените, може да попитате сърбите в Косово. В Кърджали, по градоустройствения план, събориха 10-тина продадени от изселниците къщи и по тази причина, по-късно, се вдигна вой до небесата.
    И още нещо. Паспортните отдели на милицията, работеха в този период само за турците, за да им издадат международни паспорти. Как звучи само: ИЗГОНЕН С МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ, ХА-ХА. Българин, през този период, не можеше да се вреди да получи такъв паспорт. Турците не са гонени от Българи или Българската държава, а изиграха предателска роля към Родината си България, подтиквани от Анкара, чрез турската агентура в България.
    По въпроса, доколко преименуваните Български „Турци” са турци, най-добре могат да ви кажат ефендитата в Турция.
    Причините за това ГЛУПАВО, НАСИЛСТВЕНО, ПРЕИМЕНУВАНЕ заповядано от комунистическото ПОЛИТБЮРО, начело с „кръстника” бай Тошо, необяснимо защо все още
  • 14 Бачо Киро

    16 12 Отговор

    До коментар #10 от "турчин":

    Кои права са ви нарушени бе? Пратихме ви дома. Майка ви обаче ви би шут в задника и си дойдохте като насрани. Имате си тук незаконни партии, новини на мангасарски, джамии да виете и да си биете тиквите в земята... У дома ви наритаха като мръсни кучета. Що си не отивате в Турция като толкова плачете за нея? Границата е отворена, на добър път. Предай си българския паспорт на граничарите.
  • 15 Пираня

    12 13 Отговор

    До коментар #10 от "турчин":

    Абе джанго я провери колко пъти български министър председател, президент или лидер на управляваща партия се е извинил за възродителният процес??? Повече от 10 са!!!!
    А сега провери колко пъти сте се извинили за Арменският геноцид и за Батак???
    За това си има поговорка не виждаш гредата в окото си а сламката в другият.
    Иначе Слабаков е напълно прав, но е глас в пустиня.

    Коментиран от #17

  • 16 турчин

    14 4 Отговор
    Този процес на нарушение на човешките права продължава и днес под формата на елиминиране на български граждани от турска етност при избиране на професий като съдий,прокурори,генерали,пилоти и т.н. в демократична държава намираща се в ЕС в тези професий не можеш да видиш български граждани от турска етност,а в ужким" недемократична" Турция в тези професий има хиляди турски граждани от кюртска етност.

    Коментиран от #31

  • 17 koпа

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Пираня":

    Да ти засипя живота ти и после да ти се извиня,къде остана нормите на правова държава,норми при който се открива дело при такива случай,дори вие страх да разрешите да се отвори едно дело по въпроса с"Възродителния процес" защато знаете до къде може да се стигне при таково нарушение на човешките права.

    Коментиран от #18

  • 18 Пираня

    7 9 Отговор

    До коментар #17 от "koпа":

    Е поне сте живи а какво да кажат милиоите убити от вас? Това са минали неща, едно извинявай е достатъчно и говори много, най-важното че човек е разбрал че е сбъркал и няма да повтори грешката си. При вас обаче това го няма провеждате геноцид след геноцид.
    Кого искаш да съдиш Тодор Живков ли? Та не само вие и ние пострадахме от диктатурата минало заминало важното е да сме си взели поука и да вървим единни напред. Които обаче не милее за тази държава е най-добре да я напусне. Това важи и за етническите българи също, наскоро гледах един който му било мечта да живее в Канада??? Е щом такава ти е мечтата не виждам какъв българин си тогава.

    Коментиран от #20

  • 19 Шинова

    5 0 Отговор
    Ти пък си импотентен на друго място.
  • 20 Пираня

    14 4 Отговор

    До коментар #18 от "Пираня":

    Кофти работа е да си българин. Хем си прост, хем злобен и резултат - гладен клошар, най-обикновен ганю.

    Коментиран от #21

  • 21 Хасан е педи каза пираня

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Пираня":

    Е поне хасане сме хора а не примати с първични инстинкти като вас.
  • 22 окончателно решение

    5 9 Отговор
    за турците само бой и санкции
  • 23 Froid

    4 6 Отговор
    до турците в България Ердуган ще ви даде човешки права и свободи - 3000 Доживотни Присъди ! Безнаказани убийства и зверства в затворите .
  • 24 Сметката

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "турчин":

    Имат приоритет турските геноциди от 500 години над българи, гърци, арменци кюрди и т.н.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кативо Рагацо

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ердоган":

    Ичаш предвид Кемал...нали?
  • 28 Zoro

    6 1 Отговор
    Слабаков, поп ли си владика ли си не знам защо не погледнеш какви го върши Борисов , пропускайки руски самолети , с 400, обърни внимание каква е цената на газта в България и на тази в Австрия,цената е почти двойна в ущърб на бг народа, да не изброявам какви простотии ги върши г_н примера навсякъде където отиде, защото винаги е неподготвен, не се бъркай в голямата политика, г-н Евродепутат ,защото ти е много малка брадата за нея, кротувай си вземай си парите и си подобри Италианския.

    Коментиран от #29

  • 29 Пираня

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Zoro":

    Ти малоумен ли си?? Човекът не казва че Русия е добра напротив не се оплаква от политиката на ЕС която е на санкции срещу Русия. Казва че точно такава политика трябва да бъде и за Турция!
  • 30 Няма

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "турчин":

    български граждани от турски етнос. И преселването в Турция беше доброволно. Ние отворихме границите за всеки който иска да замине за Турция. Нали после половината от вас ги приехме обратно.
  • 31 Причината

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "турчин":

    тези граждани да не бъдат допускани до тези професии, е че те са неграмотни. Ти си жив пример.
  • 32 Гюро михайлов

    6 4 Отговор
    С тази злоба братя българи доникъде няма да стигнете,затова сме най зле от всички.Някой споменава Батак,Димитър Луджев историк бивш министър на икономиката казва,че баташкото ,,клане,,не е било повече от едно махленско скарване,през 500годишното владичество а не робство,както ви се втълпява,защото е нямало роби,както в сащ,е имало черно на бяло само 8 оплаквания за изнасилване,това изказване го направи по времето на мутренските години,когато имаше изнасилвания всекидневно.Та думата ми е за историята,за нашата,която се пишеше каквото се каже от политбюро.Турското владичество ,където го е имало е било едно от най толерантните.Унгарците казват ,че турците са донесли култура по техните земи,наскоро Орбан каза ,че унгарците са с турски корени,което е меродавно и за нас но за едната злоба не го приемаме защото едни псевдопатриоти постоянно ни противопоставят едни срещу други за да трупат на наш гръб пари,имоти и облаги.За Слабаков,като си толкова ербап,ако имаш топки напусни Европарламента да ти кажа ашколсун ама надали,само петниш името баща си без ,което име щеше да си господин никой.

    Коментиран от #34, #35

  • 33 Окир

    0 2 Отговор
    Отиди и се прегледай ве охлюв
  • 34 факти

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гюро михайлов":

    Какви турски корени си измисляш? Правени са днк изследвания и се е видяло въпреки 500 годишното робство нямаме нищо общо с турците.
  • 35 факти

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Гюро михайлов":

    По женска линия българите са най-близки с източноевропейските и средиземноморските популации. По мъжка линия пък най-близки до нас са гърците (по-специално Северна Гърция) и сме доста далеч от алтайските и тюркските популации. От това може да заключим, че както древните българи, така и съвременните нямат общ произход с алтайските и тюрските популации.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Робус

    4 0 Отговор
    Какво направи за България, че взе да плюеш и по Турция. Направи нещо за България, да кажем, ееееее поне един българин мисли за България.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пираня

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Пираня":

    Пърди ми се... пръц-пръц-пръц....

    Ааааааааааа, насрах се ........

    Коментиран от #43

  • 41 Хойко

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Пираня":

    Колко държави в света ползват кирилица, арабски, латиница...

    Коментиран от #42

  • 42 Пираня

    0 4 Отговор

    До коментар #41 от "Хойко":

    Ти кажи колко държави в света ползват Турковица???
    Колко държави в света познават велик турски художник, писател, учен??
    Колко турски изобретения има по света?? Аааа забравих геноцидът е едно от тях.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Димитров

    1 0 Отговор
    Сам си пишеш тъпите коментари, сам си вярваш на написаното.
    Между другото колко плащат да драскаш, иска и аз да се включа.
    Така ще има разнообразие.