Last news in Fakti

28 Юни, 2012 15:30 934 1

Борисов: Засега не е нужно да се задълбочава политическата интеграция в ЕС

  • борисов-
  • политическа интеграция-
  • ес
Борисов: Засега не е нужно да се задълбочава политическата интеграция в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Часове преди лидерската среща на ЕС Германия и Франция не са постигнали съгласие за споделянето на дълговото бреме в еврозоната, съобщи БНР от Брюксел.

Париж смята, че е необходима повече солидарност при поемането на този товар, докато Берлин настоява страните най-напред да предадат повече правомощия на Брюксел да следи за бюджетната дисциплина.

Премиерът Бойко Борисов смята, че на този етап не е необходимо да бъде задълбочавана политическата интеграция в Европейския съюз. Борисов каза това при пристигането си в Брюксел, където днес и утре европейските лидери ще обсъждат възможностите за изграждане на икономически и политически съюз с повече общи отговорности и повече правомощия за Брюксел:

В момента никой не е готов за това. В края на краищата политическите партии са тези, които се явяват на избори. Политическите партии определят своите програми, на базата на които избирателите в съответната страна гласуват. В случая Брюксел няма да се явява в 27 страни на избори, за да може приоритета, който казва, да го има. А когато казваме, че бюджетната рамка трябва да е такава - под 3% дефицит, а външният дълг да е под 60%, тогава вече всяко правителство, колкото и популистко да е, не може да излезе от тази рамка и вече да си определя. Ние не можем сега и не бива да тръгнем толкова глобално и политически да определяме приоритетите на всяка една държава в Европа. Просто няма как да се разберем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    0 0 Отговор
    От Брюксел имам една честитка като сключиха договорът в Шенген. Тогава ми прекратиха визата и ме върнха в България, където трябваше да да работя при доста по-голямо нервно напрежение за 10 пъти по-малко пари. Това беше най-голямата честитка, което е нормално - "Голям съюз - голяма честитка". Другите честитики са ми от нашите проевропейски политици и тези честитки са много и няма да ги описвам, защото сигурно е физически невъзможно, а пък и никому не е нужно предполагам. Когато пришивате поредната кръпка на задника на панталона си да знаете, че това е следствието от някоя честитка и защо да ни честитят от европейския съюз, след като и нашите политици вече се научиха как се правят честитики на народа. Даже по-добре от европейските политици ги правят вече.
Новини по държави: