16 Ноември, 2019 11:10 1 217 4

"Жълтите жилетки" се готвят за действие

  • франция-
  • жълти жилетки-
  • париж

Министерството на вътрешните работи мобилизира сили за 53-ия ден от протестите

"Жълтите жилетки" се готвят за действие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на вътрешните работи на Франция взема мерки за осигуряване на реда на 53-ия ден от протестите на "жълтите жилетки", възнамеряващи днес да отбележат първата годишнина на движението си. Както съобщи телевизия БФМ, направила свои сметки, само в Париж ще бъдат мобилизирани не по-малко от 2500 жандармеристи и полицаи от специализираните подразделения и няколко хиляди общински полицаи, предаде ТАСС.

Министерството, както и в предишните месеци, отказва да съобщава каквито и да било числа, за да не разкрива с това плановете си за противодействие на протестиращите. По данни на телевизионния канал, в Париж и района са спрени отпуските и почивните дни на всички полицаи, а към столицата се прехвърлят допълнителни сили от други региони.

Префектурата на полицията в Париж обяви, че в централната част на града се обособяват няколко зони, в които демонстрациите са категорично забранени. Това са районът на "Шанз елизе" и намиращия се в съседство Елисейски дворец, площад "Шарл де Гол", на който се намира Триумфалната арка, районите на Сената, Националното събрание, двореца Матиньон (резиденцията на премиера) и катедралата "Парижката Света Богородица".

Под специален режим на контрол минават площад "Трокадеро", разположен на отсрещния на Айфеловата кула бряг на Сена, както и районите на Венсенския и Булонския лес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    11 1 Отговор
    Къде са "медиите" на западните септични ями? Защо западният режим на Билдерберги, Сороси и Ротшилди мълчат като насрани?
    Къде са еврейските Бели каски и Френския център за наблюдение?
  • 2 123

    8 0 Отговор
    Французите им светна че скоро ще станат малцинство в собствената си държава ако не изхвърлят от политиката пионката на жидовете - Макрон.
  • 3 Диамантения хой

    4 1 Отговор
    Френските русофили ще превземат бастилията с голи пушки, жълти гащи и тениски 😂😂😂😂😂😂😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: