Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 11:49 2 648 9

И в Иран замирисва на революция

  • иран-
  • бензин-
  • техеран-
  • протест

Трима служители на реда са били убити близо до Техеран

И в Иран замирисва на революция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Трима ирански служители на реда са убити с хладно оръжие от "размирници" близо до Техеран. Това съобщиха тази нощ агенциите Исна и Фарс, предаде Франс прес.

Един от загиналите - Мортеза Ебрахими, е бил офицер от Корпуса на гвардейците на ислямската революция, а другите двама, Маджид Шейхи и Мостафа Резаи - членове на доброволческото формирование "Басидж", се казва в комюнике на Корпуса.

"Размирниците" ги нападнали от засада западно от столицата. Днес в Техеран ще се състои възпоменателна церемония за две от жертвите, а утре тримата ще бъдат погребани.

От петък вечерта в редица ирански градове избухват безредици, след като властите обявиха поскъпване на горивата. Със смъртта на гвардееца и на двамата "басиджи" официално потвърдените жертви от началото на проявите стават пет.

Други ирански агенции информират за най-малко още шестима убити, но в повечето случаи не посочват източник и не добавят много подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    3 9 Отговор
    Жидът отново е в транс хаха. Замирисва ми на Холокост.
  • 2 Borislav Popov

    16 10 Отговор
    Дека са сега руските подлоги, да ни разкажат, тези протестиращи в Иран от кои са, от соросоидите и НПО подлогите ли, или са борци за права и свободи на народите ??
  • 3 Бесен Язовец

    17 10 Отговор
    Нормално. Никой не иска да живее в 16-ти век (освен рушняците и техните приятелчета фесовете). Вижте снимки на Иран от преди и след ислямската революция! От уредена светска държава, алахакбаровците са ги върнали 300 г. назад. Сега естествено русофрениците ще видят дългата ръка на Сорос, защото те завалиите не могат да проумеят, че на света има и хора, които искат да си живеят живота без някакви откаченяци да им казват какво да правят и къде да ходят. За русофрениците това е като научна фантастика.

    Коментиран от #8

  • 4 Да очакваме

    5 5 Отговор
    Сега да очакваме нова бежанска вълна към европа от няколко милиона иранци!
  • 5 Garrincha

    11 3 Отговор
    Кои ли са мръсниците, подклаждащи напрежение в Иран ?

    Коментиран от #7

  • 6 Петър

    7 4 Отговор
    Трудно е Иран да се върне към нормалната държава. Диктатурата е много силна, защото се опира на невежеството. Идва поколение, което ще промени властта.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Б. Н.

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Абе, ти наистина си, за Карлуково. Като не си, живял в дадена страна, поне си мълчи, бе простак
  • 9 Garrincha

    3 3 Отговор
    Между другото, по интересувайте се, какви са ги вършили в Иран, симпатягите от САЩ след ВСВ !