Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 14:59 1 542 9

САЩ стоят зад протестите в Иран

  • иран-
  • али хаменей-
  • сащ

Али Хаменей обяви, че американските ходове са били спрени

САЩ стоят зад протестите в Иран - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ стоят зад протестите в Иран. Това заяви иранският аятолах Али Хаменей, цитиран от РИА Новости.

Той не е предоставил доказателства, които да подкрепят неговите твърдения. Все пак той смята, че това е конспирация, в основата на която стоят америкаците.

Твърдението е направено по време на реч пред доброволците в Революционната гвардия. Според източници от иранския парламент, по време на протестите са били арестувани голям брой демонстриращи.

Протестите започнаха на 15-ти ноември. Те са насочени срещу високите цени на горивата.

„Ние спряхме голяма конспирация, която ни струва много средства и усилия. Тук говорим за глобална арогантност. САЩ гледат на скока на цените като на възможност. Техните ходове обаче бяха спрени“, заяви Хаменей.

В момента комуникациите с външния свят в страната са ограничени. Правителството твърди, че страната е стабилна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Балканец

    1 0 Отговор
    Ай стига бе!!!
  • 3 ****

    4 1 Отговор
    Режете интернета,и всичко ще се успокои,цялото промиване и пропаганда идват от там.
  • 4 Borislav Popov

    5 12 Отговор
    Аха, САЩ стоят зад протестите в Иран и Сорос още стои, няма друг кой и зад протестите в Хонконг и в Мацква и в Париж, пак те стоят. Навсякъде в света дето има протести в света , те са организирани от хамериканците и Сорос и е много удобно да се оправдаваш с тях, че ти е калпав муя и недостатъците на собтвеното ти, тоталитарното управление.

    Коментиран от #8

  • 5 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    НЕ Е ВЯРНО !!! САЩ НЕ СТОЯТ И ЗАД ПРОТЕСТИТЕ И В БОЛИВИЯ И В ЧИЛИ И В КОЛУМБИЯ / СКОРО И В БРАЗИЛИЯ / --- САМО СА ПЛАТИЛИ ЗА ТЕЗИ В ХОНГ КОНГ !!! В ПЪРВИТЕ СА "НА ВЛАСТ" КУПУВАЙКИ ВОЕННАТА ВЪРХУШКА И ИЗВЪРШВАЙКИ ПРЕВРАТИ -ВРЕМЕННО , ЗАЩОТО НАРОДИТЕ СА ПРОТИВ ТЯХ !!!! СКОРО ТЕЗИ НАРОДИ ЩЕ СЕ ОПРАТ НА КИТАЙ И РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 чалма тв

    3 1 Отговор
    Най вече в Иран, който изнася гориво цените са били високи, ама заслужават бой тези аятоли.
  • 7 Матей

    2 0 Отговор
    Това го казва не кой да е,а самия аятолах Али Хаменей,което премахва всякакво съмнение,че е точно така,както казах по-рано.Американците редовно си правят такива експерименти,опитаха и в Русия,отстреляха дори опозиционера Немцов за да предизвикат някакви си вълнения.Техните попълзновения са като зараза,проверяват имунитета на държавите като на живи организми,ако са слаби ги разболяват неспасяемо.
  • 8 Еееееее

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Ми кой друг а?кой разпалва войните,кой си купува правителства и ако не са продажни им спретват революция уж,кой ламти за световните ресурси,кой има най мн,бази у свата за да си пазят ко са си присвоили.Кой,Кой.тъпчо.
  • 9 Патето яки

    0 0 Отговор
    Кога ще станат и нашите цени на бензина толкова високи -цели 60 стотинки литъра.