Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 16:27 4 142 60

Два сценария за война между САЩ и Русия

  • война-
  • полша-
  • русия-
  • сащ-
  • сценарий

Вероятността от започването на военни действия е напълно реална

Два сценария за война между САЩ и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полското издание Mysl Polska описа два сценария на възможен въоръжен конфликт между САЩ и Русия.

Първият от тях предвижда провеждането на масирана атака от страна на американската армия с използването на всички налични средства, включително ядрено оръжие. Според автора тази концепция крие рискове, тъй като Кремъл може да запази възможността "да нанесе еднакво разрушителен ответен удар".

Вторият сценарий включва няколко стъпки. Основната задача - поставянето на Русия в икономическа изолация. Тази концепция има за цел да "доведе до промяна на политическото ръководство". Журналистът Антоний Конюшевский смята, че вероятността от започването на военни действия е напълно реална, тъй като Вашингтон спешно може да се нуждае от "относително мащабна война".

При това Русия се разглежда като най-вероятният противник и САЩ трябва да се "опитат да покорят страната заедно с нейното геополитическо пространство", предаде News.bg. Русия при изключително сложни обстоятелства "успя да направи няколко гросмайсторски шахматни хода" - да постигне успех в Сирия, да поправи отношенията с Турция и Израел, като в същото време Вашингтон "претърпя унизително поражение в Близкия изток".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    55 3 Отговор
    Щом и полски Неизвестни автори на статии са експерти! Браво!

    Коментиран от #41

  • 2 12345

    61 6 Отговор
    На пановете много им се иска янките да нападнат Русия,а те да им помагат, като на Хитлер по време на ВСВ.

    Коментиран от #5

  • 3 Философа

    70 7 Отговор
    Американски сороси ако имаха силата да победят РФ това вече щеше да се случило за мен темата проиключва.
  • 4 El chochone

    45 11 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)
  • 5 Монгола

    57 6 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    След бъдещ конфликт Полша може да се превърне в разорана нива деляща Западна Европа от границите на РФ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния софиянец

    36 5 Отговор
    Войната с Русия била,, относително мащабна,,. ХА ХА. А за да е мащабна трябва да се включи Дарт Вейдър и Империята.

    Коментиран от #44

  • 8 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    42 9 Отговор
    При евентуална война Русия ще се разпростре на цялото северно полукълбо.
  • 9 СССРБарета

    46 8 Отговор
    с днешните руски оръжия мисля че цяла централна и западна Европа ще се превърнат в разорана нива и граница между Руската Федерация и краварника! Да не забравяме че през Втората световна война германските медии са описвали Русия като изключително слаба страна и походът на немската армия щял да бъде разходка и маршируване в центъра на Москва! В резултат руските оръжия превръщат в руини цяла източна Германия както и всичко по пътя им до Германия! Четете История бе хора! Тя е затова за да се чете и да не се повтарят старите грешки!
  • 10 АХАХАХХАХ

    18 5 Отговор
    Война няма как да има . Всичко е пари и политика . Рано или късно САЩ и РФ ще се споразумеят .
  • 11 слаботоков

    29 9 Отговор
    Абе струва ми се че краварите ще гледат скоро време СУ 35 над статуята на свободата! Оная с факлата имам в предвид!

    Коментиран от #33

  • 12 Ххх

    31 5 Отговор
    Абсолютно безмозъчна статия. На Щатите че им се иска да елиминират абсолютно всички, които в някакъв смисъл са им конкуренти в една или друга сфера, да, така е, само че полският коментатор как точно си я представя войната с Русия ? Като четох статията, и имам чувството, че вторият вариант на война повече му допада. Само че при избухване на конфликт да кажем между Щатите и Русия събитията могат да ескалират много бързо и да излезнат извън всякакви предварителни планове. А и да кажем, за някаква по - широкомащабна конвенционална кампания срещу Русия Щатите какви човешки и материални ресурси трябва да мобилизират ? При държавен дълг в момента около 23 трилиона. И какво - мобилизират Щатите и съюзниците им от НАТО армия от 1,5 - 2 милиона души и я разполагат по западните граници на Русия в очакване заповед за настъплението. Като преди 22.06.1941 г. Ами ако руснаците решат да нанесат изпреварващ удар по концентрираните за настъпление части ? И тогава какво ще има - милиони чували за Груз 200 ? Изобщо толкова елементарна и наивна статия, че не си струва човек да си губи времето с коментари за нея.
  • 13 Yamaha

    21 6 Отговор
    Каголически ибрици са поляците затова не обичат руснаците! Още едно време Рюрик им слага боя и от тогава поляците мразят източния народ.
  • 14 Най големия

    27 7 Отговор
    ще им влезе,ако нападнат руснаците.
    Сащ са известни само с това,че са пускали атомни бомби над Япония.
    Поне да бяха си ги създали сами,а това вероятно е работа на германците.
    Остава им едното високомерие и алчност за чуждото.
  • 15 Пияна рашка

    6 25 Отговор
    И отвсякъде ги дебне война, ако случайно няма почват помежду си долните рашки. Мирът в Чечня и Дегестан е крехък!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    И НОСИ ИМЕТО НА-" АВЕ МАРИЯ" !!! ВСЯКА ВАЙНА Е С КРАЙНА ЦЕЛ !!! КАКВА БИ БИЛА КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ ????
  • 18 Смех

    19 2 Отговор
    "Конюшевский смята, че вероятността от започването на военни действия е напълно реална, тъй като Вашингтон спешно може да се нуждае от "относително мащабна война"."
    Тази простотия какво трябва да означава...?
  • 19 Мартин

    5 33 Отговор
    Успехите на Русия в Сирия са просто прах в очите. Американците разчистиха територията и се изнесоха за да може Руснаците да се обявят за победители. Сега те ще използват "победата" на Русия за вътрешни политически нужди за да защитят повишаване на дългът, вдигане на военният бюджет и нови санкции за братушките.
    Искам да попитам русофилите - колко руснаци живеят в САЩ и колко американци живеят в Русия? Това ще отговори на въпроса кой какво е спечелил.

    Коментиран от #29

  • 20 Джудже

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Поляците нема да са живи":

    Не само поляците, никой няма да е жив след война между САЩ и Русия.
  • 21 Хрониките на Евразия

    11 19 Отговор
    През 80 години , главният враг на СССР пак беше САЩ .
    По американски микрофони , всеки ден тръбяха за скорошната гибел на Америка .
    И въпреки това , американците им даваха в заем американски долари , за да си купят от САЩ пшеница , за да не умрат от глад ..

    Коментиран от #26, #27

  • 22 Хайде хайде!

    11 3 Отговор
    Това ли е полската мисъл или плоска мисъл?!
  • 23 Войно Войнов.

    12 2 Отговор
    Ами да се почва най накрая тая война щото има много гадове за трепане и в България като се почне от Бойко и Соломон до Ахмед Доган всичко под ножа.
  • 24 ропа

    11 1 Отговор
    Голям анализ ,голямо нещо направо чудо,100 години да мислим неможем така да анализираме,това разбрах по далече от това полско издание за нищо не става .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пилотът Гошу

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хрониките на Евразия":

    Що, преди 80 години да не САЩ да не са давали и на двете страни, а бастунчо? Даже в началото на войната още са давали и на Германия, историк заспал ... Бизнесът си е бизнес шматко, днес не е по-различно. Ти си лай по форумите, бизнесът си върви с пълна сила - Русия, САЩ, Иран, се тая ... Медиите си дрънкат, тетрото си върви, но отзад бизнесът не спира.
  • 27 Ххх

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хрониките на Евразия":

    За да не умрат от глад ? Или за да си намерят пазар за пшеницата ? Айде стига ни прави на прости. Хем се чудят какво нови санкции да въвеждат - а и по това време поведението им беше същото, че ако може максимално да смачкат и унищожат руснаците, хем пък, виждате ли колко са благородни - дали заеми, дали пшеница. Ами ето сутринта коментирахме с каскета, че Русия е увеличила вложенията си в американски държавен дълг, което е вид кредитиране за Щатите. И, ако изхождаме от "дъбокомислената" ти логика, Русия може би също го прави от благородни подбуди.
  • 28 Диамантения хой

    3 12 Отговор
    Има и трети вариант, но някой трябва да просветне Путин за съществуването на Спасителя. Той, а и всички там в Кремъл не са кръстени защото това е забранено там и ако някой е кръстен няма как да стигне до Кремъл /като Навални например/.Война между САЩ и Русия няма да има, както и между Китай. Когато назрее момента за такава ще настъпи гробна тишина и 4 космически кораба ще слязат в близост до Земята със силен вой като на сирена. Руската армия ще бъде стопирана като на пауза от видеоклип и унищожена за 2 секунди като с неутронно оръжие, тоест дематериализирана. Веднага след това Путин ще бъде изкаран от Кремъл от ангели /тоест извънземни/ и разпънат на кръст на Червения площад с краката нагоре, а отстрани на трон ще бъде самият Исус Христос. Камера ще приближи до гениталите на Путин за да види цялото човечество отблизо какво всъщност се крие под половият му орган /майтап разбира се/.

    Коментиран от #31, #35

  • 29 Бай хой

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мартин":

    Айнщайн, това което твърдиш на кого дава предимство при евентуална война?
  • 30 VVV

    5 1 Отговор
    Историята показва че запада като фалира става агресивен .Но не съм съгласен че в Сирия Русия много победила а запада загубил. Русия трябваше само да спре терористите , и да ги остави да се разберат сунитите ,шиитите и кюрдите. Тези войни са много скъпи. Има и един друг подценяван факт. Шистовите технологии са ефективни само при високи цени на петрола .Затова беше ембаргото срещу Иран и опита за вдигане на лихвите. Ако шистовите компании фалират ще повлекат и банките. А вишистите пък не могат да си връщат кредитите .Това носи голяма опасност от верижни фалити.Мисля че боко тиквата заложи на куц кон. Да не говорим за нерентабилни инвестиции като ф35 .Пари лесно се харчат ама трудно се връщат .Интересите на Русия не са към източна Европа .Този регион е обречен на изчезване .Самите инвеститори са го отсвирили. Там няма власт нито пазарна икономика с малки изключения

    Коментиран от #46

  • 31 Бай хой

    13 4 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантения хой":

    Вече чувам воя но на линейката която идва да те отведе в психиатрията. В Русия всички са кръстени. Те сценарии могат да се направят всякакви. Важното е че при всички положения ще се стигне до победния парад на руската армия във Вашингтон и поход на безсмъртния полк във всички щати.

    Коментиран от #32

  • 32 Диамантения хой

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "Бай хой":

    А ти защо не си кръстен евреино??
  • 33 Еееееее

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "слаботоков":

    В грешка си пич.
    Нема да има жива душа за да ги гледат.
    Но щом поляците мислят такива неща за разни сценариии и т.н.
    Работата е ясна. Икономическата изолация и санкциите не успяха.
    И КО СЛЕДВА?
    НЕ ИМ ДЪРЖИ.
    Това да им нее холивудски филм дет краварите винаги са най,най.
    Па и все повече страни им немат вера веч.
    Просто само Кимчо им е достатъчен.
    Добре че Русита не са кат него иначе при толко золуми от краварите ,до сега щеше да ги заличи от лицето на земята.
    Ма тва нее убаво .Оти да се тепат невинни (кат и при унищожението на деца и мирни люде в Хирошима и Нагасаки)
  • 34 Матей

    1 7 Отговор
    Сценарий за война като на шахматната дъска,Русия не ще да направи първия ход,затова трябва да почне НАТО,СИРЕЧ--АГРЕСИЯ.Само че всичко е като на длан,внезапен удар като у план Барбароса е невъзможен.А може да се постъпи находчиво и руснаците да бъдат привикнати с постоянни масирани учения по западната им граница.И в един момент учението да се превърне в действителна военна операция.Разбира се,руските съединения бързо ще се справят с евентуален пробив и ще минат в настъпление.Точно на това разчита САЩ,НА ответната руска агресия в Европа и тогава да подхванат наистина широкомащабна война.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Диамантения хой

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Че че":

    Това как го забеляза от Аушвиц?? Нали знаеш че концлагерите ви чакат и са непокътнати, за такива като тебе и синът на Мария Шаломова??
  • 37 Мохамед чист ариец

    3 2 Отговор
    Сценарий3-Американците разпалват война в Европа срещу Русия и Европа се превръща в дим.Американците удрят с ядрени оръжия Русия ,но тя не е напълно унищожена и има ответен удар и по голямата част от Сащ се изпарява.Кой е големият победител?Великата поднебесна империя"Китай"смачква останките от Сащ и Русия и жълтата раса доминира света.Колко дълго?Не знам но сценария е напълно възможен.

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ай стига бе

    7 1 Отговор
    Краварите с Афганистан и Либия не успяха да се справят ще ритали ръжена срещу Русия !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 куку руку ку

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    Поляците са по-бесни кучета и от Сюлейман Паси!
  • 42 боцмана

    6 0 Отговор
    При евентуална трета световна война , цялата планета Земя ще се превърне в радиоактивно стъкло.
  • 43 Анонимен

    7 1 Отговор
    Бог да закриля Русия и да пази света от агресорите сеещи демокрация от небето.
    Амин
  • 44 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния софиянец":

    Ааа, ТЯ на по - късен етап ше се включи..."Да отвърне на удара"... Пълна глупост е писал. Такава война може да затрие цялата планета...ама била емен-емен мащабна...ама не съвсем...
  • 45 Диамантения хой

    1 6 Отговор
    В Украйна ще бъдат разположени Томахоук стелт ракети с водородни и неутронни глави дори да не влезе в НАТО. С тези нови ракети удряме русия на 3 тата минута.Aмeрикa рaзигрaвa нaй-гoлямия тeaтър нa вcички врeмeнa c Тръмп, a в cъщoтo врeмe Пeнтaгoнa, cякaш e нeзaвиcим, cтягa oбръчa oкoлo Руcия вce пo-близo и вce пo-близo.... Ниe в Бългaрия cъщo cтягaмe oбръчa oкoлo руcкитe шпиoни. Тe нe мoгaт дa взeмaт избoри вeчe 10-тa гoдинa, a цeнитe в cупeрмaркeтитe вeчe ca нeпocилни зa тях. Нa прaктикa глaдувaт и нe мoгaт дa cи плaщaт cмeткитe, зaщoтo рублитe вeчe oтивaт зa прoизвoдcтвoтo нa C400 и CУ57 зa Турция. Чaкaмe caмo глaвния прoкурoр дa бъдe признaт и зaпoчвa ''клaнeтo'' им....

    Коментиран от #59

  • 46 бай Даньо

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "VVV":

    Това че източна Европа била обречена да изчезне е толкова откачено че чак не мога да повярвам че го прочетох.... Начи нещата са диаметрално противоположни . Полша , Чехия, Словакия и Унгария са бужу! Икономиките им вървят стабилно напред в Чехия и Словакия средната заплата в момента е 2000 евро в Полша и Унгария по 1500 и след още най-много 10 години ще са по 3000 което ще рече стандарта на Германия и Франция и повече от Поругалия, Испания и Италияии Гърция който не вървят за никъде. В централна Европа вече нама емигражия дори в Чехияи ма имиграция. Но разликата е че в източна Европа съ запада е че никой не прегърна джендъризма и никой не отвори шлюзовете пред африканско-азиатската сган . Ако трябва ще излязат от ЕС ( защото те вече си свършиха работат в ЕС, вече са богати) но това няма да се случи и тук идва интересното . Очаквам че след 5 години най-много започва една срамежлива емиграция от западна към източна Европа на нормални хора който искат да си отгледат децата сред други бели деца и да не са под влияние на пропагандата на джендърите. Това с евижда просто като се екстараполират днешните икономически тенденции и обществените нагласи на запад и изток до 5-10 години ( и не както се прави в джънк-науката до безкрай... ) . Отново това за умирането на източна Европа е токова откачено че заслужава коментар. ха-ха. Да не се прави никакви паралели с България . България би имала подобна съдба ако материала беше друг. Докато хората в Полша, Чехия и Унгария
  • 47 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Това че източна Европа била обречена да изчезне е толкова откачено че чак не мога да повярвам че го прочетох.... Начи нещата са диаметрално противоположни . Полша , Чехия, Словакия и Унгария са бужу! Икономиките им вървят стабилно напред в Чехия и Словакия средната заплата в момента е 2000 евро в Полша и Унгария по 1500 и след още най-много 10 години ще са по 3000 което ще рече стандарта на Германия и Франция и повече от Поругалия, Испания и Италияии Гърция който не вървят за никъде. В централна Европа вече нама емигражия дори в Чехияи ма имиграция. Но разликата е че в източна Европа съ запада е че никой не прегърна джендъризма и никой не отвори шлюзовете пред африканско-азиатската сган . Ако трябва ще излязат от ЕС ( защото те вече си свършиха работат в ЕС, вече са богати) но това няма да се случи и тук идва интересното . Очаквам че след 5 години най-много започва една срамежлива емиграция от западна към източна Европа на нормални хора който искат да си отгледат децата сред други бели деца и да не са под влияние на пропагандата на джендърите. Това с евижда просто като се екстараполират днешните икономически тенденции и обществените нагласи на запад и изток до 5-10 години ( и не както се прави в джънк-науката до безкрай... ) . Отново това за умирането на източна Европа е токова откачено че заслужава коментар. ха-ха. Да не се прави никакви паралели с България . България би имала подобна съдба ако материала беше друг. Докато хората в Полша, Чехия и Унгария

    Коментиран от #48

  • 48 бай Даньо

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "бай Даньо":

    Сори за повторението! Само продължението:

    Дoкaтo хoрaтa в Пoлшa, Чeхия и Унгaрия грaбнaхa иcтричecкия шaнc зa нeзaвиcимocт и cи изгрaдихa държaвитe из ocнoви, oптимизмa e кaктo никoгa ( Пoлшa минa прeз Вeликaтa Рeцecия пoчти бeз cпaд нa икoнoмикaтa зaрaди ъпбийт нacтрoeниeтo в oбщecтвoтo) тo бългaринa ce зaглeдa тъжнo в пъпa cи и лeгнa дa умирa ... И Бългaрия имa някaкъв умeрeн шaнc нo чaк нaй-дoбрия cцeнaрии ( кaтo в цeнтрaлнa Eврoпa ) e нeвъзмoжeн c тoя нaрoд. Виж Пoлшa , Чeхия, Cлoвaкия и Унгaрия ca прocтo бижу!
  • 49 бай Даньо

    3 1 Отговор
    Няма вариант на трета световна война. Никой не би я започнал . Точно това е целат на ядрените триди - подводници , самолети и балистични ракети с ядрени оръжия. Колкото и симулации да са правени е почти невъзможно да се неутрализира ответния удар на врага . Освен ако варга не е България с предател до предателя, но те такива държави затова и нямат ядрени оръжия ... Та варианта справяне с руския проблем е да се въвлече в конфликти от които ще я отслабят и изолират . Американците са поне една обиколка напред така че не ми се вярва да не работят по тоя сценарии само трябва да се върне на правия път държавата и да разкаряме идиота от Белия Дом ...

    Коментиран от #50

  • 50 Диамантения хой

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "бай Даньо":

    Точно казано колега.. явно си офицер също... Но с малка поправка, преди встъпването в длъжност на Тръмп американците от Белия дом оповестиха, че започват нова тактика. Една от целите на тоталния ракетен обръч около Русия е да започне свръх производство на високо технологични скъпи оръжия и да се задъха икономически, а това ще го усетиме по глада там и хората на площада...Тя, Русия това го прави вече 75 години и един път се задъха и капитулира през 1985. Чакаме нова такава грешка...Сега се разполагат хипербързи Томахоук стелт ракети с водородни и неутронни глави на границата на Украйна и Русия които на практика са там на 3-тата минута. Те сега трябва да изобретят в отговор нещо като ''С400 000'' която да бъде задействана на 2-та секунда, а на третата да прихване и унищожи ракетата....Е тук вече и извънземните технологии нямат такава опция....

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 SAAB

    2 0 Отговор
    Тез поляци НЕ разбраха ли , че който и да мине през тях все са клецани !
  • 53 SAAB

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Диамантения хой":

    Спри да гледаш продукцията на Холивуд !
    НА тия от бялата къща им е ясно , че удар срещу Русия е краят на живота .....на тази планета ! И тъй ,кто тях ги вълнуват парите ....това остава само сценарий за филм с анаболен РАМБО ! :)
  • 54 Петко АЛКОХОЛЕТКО

    3 0 Отговор
    Ако и само опитът, не им давам повече от 24часа и един вулкан ще изригне много лошо и краварите ги няма.
  • 55 Война е лоша тема

    3 0 Отговор
    Как ви идва на ум, да драскате по теми, които ще заличат цялата планета без изключение?
    Дали ще е Америка, Китай или Русия, резултата е заличаване на планетата земя.
    Поляците ще са едни от първите , пометени от вихъра.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Руски железен хой

    4 0 Отговор
    Първо да ви кажа - тъпи, неуки, полуграмотни, бедни, мизерни, озлобени... да, за вас става дума ! Знам, че сте глупави, но ще ви кажа най-важното - Военна победа без завземане на цялата територия от сухопътните сили, от пехотата, НЯМА ! Американците не посмяха да стъпят с пехота в Югославия, та в Русия ли ще посмеят ?! Само с бомбене и с ракети не става... Краварите пак ще поискат някой друг да се бие в сухопътна война, най-вече Европа... Да ама вече времената са други - немците имат за канцлер баба еврейка, а двама от министрите им са педали, улуцуте са пълни с араби и турци, няма и следа от гордия в миналото Вермахт. За англичани и французи да не говорим, там са си повече от педали и цървули... Италия и Испания никога няма да тръгнат с/ Русия, защото народа там е ляв, а другите са слаби. И кво стана - ще насъскат една Полша, чиято територия за половин секунда ще бъде осктъклена и всичко ще приключи. И пак парад, и пак Червени знамена.... Дано доживея да го видя !

    Коментиран от #60

  • 58 гражданин

    2 0 Отговор
    Мечтаят си изродите! Неолибералните соросоидни фашизоиди от задокеанската гнусна империя на злото,заедно с техните континентални лакеи не могат да се примирят с факта,че Русия им пречи да разграбват и рушат безнаказано!Нека си кротуват в неолибералното гето,Русия не е хапка за алчните им зурли!Не само ще останат без зъби,ами току виж си загубили и извратените безмозъчни кратуни!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Кашик

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Руски железен хой":

    Евала, колкото и ракети да метнеш, не стъпили кашишки крак не си победил.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания