Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 16:05 5 228 24

Путин: Русия не се кани да напада никого

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • нападение

Руската заплаха е мит, каза руският президент

Путин: Русия не се кани да напада никого - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин определи т. нар. руска заплаха като измислица на онези, които искат да трупат капитал от този мит, от ролята си на авангард в борбата с Русия, да получават някакви бонуси и преференции, и това е очевидно за всички, за лидерите на водещите европейски страни, предаде ТАСС.

Говорейки на заседание на инвестиционния форум "Русия зове", той напомни, че преди САЩ са казвали на страните в Европа, че ги защитават от съветската заплаха и те трябва да плащат за това.
"Днес това вече не работи. Въпреки всички проблеми с Украйна, със спекулациите около Крим и Донбас, всички прекрасно разбират, че Русия не се кани да напада никого", подчерта Путин.

Той изрази мнение, че резултатите от разпадането на СССР са се оказали по-лоши и от най-песимистичните очаквания. "Резултатите от неефективната икономическа политика в СССР се отразиха и върху политическата сфера. Наистина, резултатите от разпадането се оказаха много по-лоши от онова, което хората си мислеха и което не можеха да подозират и в най-лошите си очаквания", каза руският президент.

Говорейки за сътрудничеството със САЩ, Путин отбеляза,че има много съвпадащи позиции за съвместна работа. "Ние сме готови да работим заедно в такава степен, в каквато са готови за същото и нашите американски партньори", посочи руският президент. Той изрази надежда, че вътрешнополитическите фактори в САЩ, които досега влияят негативно на двустранните отношения, все някога ще престанат да действат.

Спирайки се на темата за Украйна, руският президент изрази мнение, че новият му украински колега Володимир Зеленски искрено иска да подобри ситуацията в района на конфликта със сепаратистите в източната част на страната. Запитан какви са личните му отношения със Зеленски, Путин отговори лаконично: "Никакви! Не съм го виждал никога. Разговаряхме по телефона. Струва ми се, че той е симпатичен и искрен човек и иска да промени положението към по-добро, включително и в Донбас."


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    18 48 Отговор
    Е те и нямат с какво да нападнат освен с лопати произвеждани в България преди 1989
  • 2 Бау

    16 43 Отговор
    Това да иде да го каже на Молдова, Грузия и Украйна. Те явно не са разбрали.
  • 3 El chochone

    43 13 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)
  • 4 Borislav Popov

    15 60 Отговор
    Ясно, пак лъже Путен, до сега каквито обещания е давал, не е изпълнил нито едно, само лъжи !

    Коментиран от #11

  • 5 Последния софиянец

    29 5 Отговор
    Радват се хората че се отърваха от малкия брат. Писнало им беше да ни хранят.
  • 6 Русороб

    18 48 Отговор
    Русия не може не че неиска!
  • 7 Агент Харолд

    16 53 Отговор
    Много ясно. Нямат ресурсите за пълномащабна война, а когото и да нападнат, ще ядат мощно бой от САЩ.
  • 8 ПРЕПОРЪКА

    13 40 Отговор
    ДА ПОПИТА СЪСЕДНИТЕ СИ ДЪРЖАВИ , ТЕ ДА МУ ОБЯСНЯТ КАК НИКОГО НЕ ЗАПЛАШВА ! ! !
  • 9 Диамантения хой

    21 49 Отговор
    Човекът на лъжата излъга световната общност 3 пъти и никой световен политик не му се връзва вече и не взима думите му на сериозно. Заради лъжите му го изхвърлиха ''като мръсен парцал'' от Г8. Русия ще нападне скоро съседна страна, която не е в НАТО. Грузия, Украйна, Молдова предстои да бъдат асоциирани и приети скоро в НАТО. Но замисля ли се Беларус??За почитателите на трета световна война ще ви открехна такава няма да има. Точно това е целта на ядрените триади -подводници, самолети, ракети с ядрени оръжия да изключат такъв сценарий. Една от целите на тоталния ракетен обръч около Русия е да започне свръх производство на високо технологични скъпи оръжия и да се задъха икономически, а това ще го усетиме по глада там и хората на площада...Тя, Русия това го прави вече 75 години и един път се задъха и капитулира през 1985. Чакаме нова такава грешка...Сега се разполагат хипербързи Томахоук стелт ракети с водородни и неутронни глави на границата на Украйна и Русия, които на практика са там на 3-тата минута. Те сега трябва да изобретят в отговор нещо като ''С400 000'' която да бъде задействана на 2-та секунда, а на третата да прихване и унищожи ракетата....Е тук вече и извънземните технологии нямат такава опция....

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво

    24 6 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Бре що те не “тресне” някоя Мълния бе ?
  • 12 Браво

    23 5 Отговор

    До коментар #9 от "Диамантения хой":

    Спри се бе шизоФре.ик!
    Стига с тия досадни ОДИ ! Стига с тия твоите “ракети “ , “ разрушения “ , стига бе , не се ли умори ?
  • 13 Еееех

    16 2 Отговор
    Ако знаеше колко много хора се изхранват от твърдението за такава заплаха, може би нямаше да каже това, не е чак толкова лош, че да взима хляба на хората, та те друго не могат.
  • 14 Наблюдател

    4 18 Отговор
    Украйна и Грузия не мислят така.
  • 15 Баба Ванга

    4 21 Отговор
    Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
  • 16 123

    4 16 Отговор
    Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм».
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чомбе

    4 19 Отговор
    Маниакален самохвалко и лъжец си ти Путин! Чак в Африка те разбраха!
  • 19 майстор Джепето

    3 16 Отговор
    Чудя се носа на малкия Буратино кога ще го издаде пак.

    Коментиран от #20

  • 20 веселяк

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "майстор Джепето":

    Сигурно, когато чуеш зад себе си-руски верх!

    Коментиран от #21

  • 21 веселяк

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "веселяк":

    Руки
  • 22 hond

    7 13 Отговор
    Как лъжеше за зелените човечета в Крим !
  • 23 Тоди

    1 10 Отговор
    Русия не е спряла да напада и плаши малки държавици! За да не съм голословен ще дам примери : Калининград, Овсетия и Абхазия, Приднестровието, Логанск и Донецк - това все не руски територии окупирани от Русия! Никой не вярва на Русия и не я желае! Работил съм 20г. в Африка и съм видял, че където е минал руснака трева не никне!!
  • 24 ИЗМАМНИЦИТЕ

    1 1 Отговор
    САМО КРАДЕ ОТ БГ ДЕНОНОЩНО ВСИЧКО
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания