21 Ноември, 2019 19:30 2 763 64

Китай подава ръка за мир на САЩ

  • сащ-
  • китай-
  • лю хъ-
  • търговска война-
  • стивън мнучин-
  • робърт лайтхайзър

Вицепремиерът Лю Хъ е поканил в Пекин американската делегация по търговските преговори

Китай подава ръка за мир на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Китайският вицепремиер Лю Хъ е поканил американската делегация по търговските преговори в Пекин за нов кръг от консултации по подготвяното споразумение, съобщи днес в електронното си издание в. "Уолстрийт джърнъл".

Според изданието, което се позовава на информирани източници, поканата е била отправена в телефонния разговор на китайския вицепремиер с постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министъра на финансите Стивън Мнучин. Американската страна изразила готовност да участва в лична среща на високо равнище в Китай. Източниците на Уолстрийт джърнъл" твърдят, че условието за провеждането на преговорите, поставено от Вашингтон, било Пекин да поеме ангажименти по защитата на интелектуалната собственост, принудителното прехвърляне на технологии и закупуването на американска селскостопанска продукция.

Днес по-рано говорителят на китайското търговско министерство Гао Фън съобщи, че Китай, също като САЩ, е заинтересован да бъде постигната първата фаза от търговско-икономическото споразумение, но този документ трябва да отчита интересите на китайската страна и да не носи едностранен характер в полза на Вашингтон.

"На 16 ноември вицепремиерът на Китай Лю Хъ отговори на позвъняването на постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министъра на финансите на страната Стивън Мнучин. Страните в конструктивен дух обсъдиха взаимните тревоги, свързани с първия етап на китайско-американското търговско споразумение.(...) Във връзка с някои неточни слухове, дошли отвън, бих искал да поясня: Китай е готов заедно със САЩ да работи за отстраняването на факторите, предизвикващи взаимно безпокойство, за да бъде постигнат първият етап от сделката, която в същото време трябва да удовлетворява интересите на двете страни и да има равноправен взаимноизгоден характер".

По думите на Гао Фън работните групи на компетентните ведомства на Китай и САЩ, които водят двустранните търговско-икономически преговори, продължават да поддържат тесни контакти. Той не даде подробности около подготвяното китайско-американско споразумение за търговията, подчертавайки, че подписването му е изгодно както за САЩ и Китай, така и за целия свят.
Гао Фън обаче отклони въпроса за евентуалното влияние върху търговските преговори на законопроекта, приет от Сената на Конгреса на САЩ за Хонконг.

Вече казах как стоят нещата с китайско-американските търговско-икономически преговори, заяви лаконично говорителят на търговското министерство на Китай на днешната редовна пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байхуй

    18 20 Отговор
    Клекнаха китайците в поза партер пред Тръмп!! Така ще клекне пред великият ни стратегически партньор САЩ и синът на Мария Шаломова много скоро и то много по-ниска от поза партер.... Бих казал по очи....

    Коментиран от #3, #5, #56, #57

  • 2 Хрониките на Евразия

    9 5 Отговор
    Китай може би е загубил своята нова атомна подводница по време на изпитанията ..
    Азиатските СМИ съобщават за повишен радиационен фон в радиус до 800 км от мястото на взрива .

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Ххх

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Байхуй":

    Ако ти самият си някакво безгръбначно, което цял живот лази по очи, не си въобразявай, че поведението ти следва да е пример за околните, още по - малко поведението на независими държави. С какво е клекнал Китай ? От американска страна е имало инициатива за разговори, провели са такива и се търсят допирни точки и двустранен интерес на равноправна основа. А пък ти можеш да продължаваш да си лазиш, да си живееш като Квазимодо и да си въобразяваш, че и другите са с подлизурския ти манталитет.
  • 4 Ххх

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    Изчерпи ли темите за радиацията по руските изпитателни полигони, та сега захапа Китай ? Пък и не мога да разбера, след като руснаците са ти толкова противни, защо използваш русизми, че да звучиш оригинално ?

    Коментиран от #7

  • 5 шут в гъза

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Байхуй":

    Клекнали ама на кукуво лято ? Кой пак ще вдига тавана на дълга -Китайците ли ?
    Защо пак свършиха парите в обора преди края на годината ?
    Нали уж най голямата икономика , а пък на дотации!!

    Коментиран от #8, #13

  • 6 я кажи ми пиленце ле бяло

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    Какво стана с прогнозите ти за Северен поток и Турски поток ?

    US РAКEТAТA, КOЯТO CE КAНEШE ДA ПРEБOРИ РУCИЯ, ГРЪМНA!!

    Рaкeтaтa прoтoтип Stаrship нa aмeрикaнcкaтa кoмпaния SpасеX прeтърпя гoлямa aвaрия пo врeмe нa изпитaния зa нaлягaнeтo, cъoбщaвaт aмeрикaнcкитe мeдии.

    Видeo oт aвaриятa в aмeрикaнcкия щaт Тeкcac пoкaзa рaзкъcвaнeтo нa гoрнaтa чacт нa кocмичecкия кoрaб.

    Stаrship бeшe рeклaмирaн шумнo зa кoнкурeнт нa гoлямaтa нoвa рaкeтa нa aмeрикaнcкaтa кocмичecкa aгeнция НACA, нaрeчeнa Spасе Lаunсh Systеm (SLS), кoятo щe бъдe изпoлзвaнa зa изпрaщaнe нa acтрoнaвти нa Лунaтa и Мaрc.

    Коментиран от #10, #23

  • 7 Хрониките на Евразия

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Абе охлюв , съобщавам ти за взрив от 10 до 20 килотона на 50 метра дълбочина в Южно- Китайско море ..
    Може и да са Лошариките , кой знае 😂

    Коментиран от #9, #16, #46

  • 8 Алфа Вълкът

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "шут в гъза":

    Я кажи вожда на жужетата кво прави?
    САЩ и ЕС му набиха санкциите без възелин и ей дей Индия изпревари Русия икономически.

    Коментиран от #11, #17

  • 9 шут в гъза

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Я кажи бе специалист ? Кое е първото -гръмотевицата или светкавицата ?
    Дай пак отново че съм забравил !!!
    Смешко - Ха Ха Ха !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 шут в гъза

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    Набили са се ама на телескопа на Путин! Краварите пак закъсаха за пари от пустите му санкции. Пак ще вдигат тавана на дълта.
    А от ЕС почнаха да си приказват сами . Макрон обяви че нато е умряло.

    Коментиран от #19

  • 12 шут в гъза

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Ай стига оправдания ма .

    Кaк "Пoceйдoн" вцeпeни CAЩ
    Мoжe дa изчeзнe цялa Ceвeрнa Aмeрикa
    Тoвa e acимeтричнoтo oръжиe, c кoeтo Руcия умнoжaвa пo нулa вcички гeoфизичecки и климaтични oръжия нa CAЩ, зa кoeтo бяхa прeдупрeдeни. Cпoрoвeтe oкoлo нeгo прoдължaвaт. Дaннитe ca cупeрceкрeтни.
    Acимeтричнoтo oръжиe e oръжeйнa cиcтeмa, кoятo трябвa дa нaнece нa прoтивникa, нaпримeр нa CAЩ, мнoгo пo-гoлeми унищoжeния oткoлкoтo CAЩ щe мoгaт дa нaнecaт нa прoтивникa, нaпримeр нa Руcия.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 геофизик

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Русия е разположена на Евразиатския континент, където е основната част от нейната територия, на която се разполага голяма част от населението и е отдалечена от океанските и морски пространства. За оцеляването на държавата в случай на глобална война това ще бъде решаващо. При това средната височина над равнището на морето практически гарантира на Русия защита от потопяване даже при мащабни бедствия, съпровождани от мощни мегацунами.
  • 15 Пълен шут си

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "шут в гъза":

    Посейдон е като Циркон - нарисуван .
  • 16 Ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Темата ми стана интересна ! Но да не стане така, че охлювът да се окажеш ти ? Ти имаш ли представа какво е взрив с мощност 20 килотона ? Горе долу толкова бяха мощни атомните бомби над Хирошима и Нагазаки. И как си представяш, при взрив с такава мощност всички информационни агенции щяха да са гръмнали ! Взрив с такава мощност никога не може да се получи от авария с реактор на атомна подводница или атомна централа. Такъв взрив може да има само при взривяване на ядрен или термоядрен боеприпас. И кой ще извърши подводен взрив с такава мощност ? Китай ? Северна Корея ? Нали веднага ще го засекат и предполагам идентифицират източника. Но все пак ще проверя какво точно се опитваш да ми кажеш.
  • 17 геофизик

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    Различна е картината при САЩ. В прибрежните райони с незначителна височина над морското равнище е разположена значителна част от населението – над 80 процента. Тук са и основните производствени мощности на САЩ. Даже относително слаба цунами с височина няколко десетки метра може да донесе катастрофални последици за САЩ. Това беше доказано от урагана Катрина в Ню Орлийнс, който беше потопен и до днес не може да се справи с последствията от катаклизма.
  • 18 Мноо си глупав ве Сашее

    0 0 Отговор
    Сашеее много си глупав.Всеки ден след като вършиш глупости ядеш бой.После пак ти подавам ръка.Сега Саше да знаеш че утре пак ще ядеш бой после пак ще ти подам ръка😂😂
  • 19 Алфа Вълкът

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "шут в гъза":

    Русия не трябва да се плаши от НАТО, а от сепаратистите. Руската Федерация обеденява крайно ислямистки републики. Които искат да се отделят от меката китка на вожда.

    Коментиран от #21, #27

  • 20 каже бе специалист

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Я кажи бе специалист ? Кое е първото -гръмотевицата или светкавицата ?
    Дай пак отново че съм забравил !!!
    Смешко - Ха Ха Ха !!!

    Коментиран от #25

  • 21 шут в гъза

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Алфа Вълкът":

    Я ходи го кажи това на Кадиров ! Ще ти смъкне кожата от гърба !

    Коментиран от #36

  • 22 икономист

    5 1 Отговор
    Златото става отново пари. Доларът си отива!
    Капитализмът, като цивилизационна система, се изчерпа. Човечеството се нуждае от нова система – без лихви и кредити.

    Пазарната икономика и нейните финанси рухнаха. Защо? Отговорът е прост – защото тя е всичко друго, но не и пазарна.

    Лихвите на банките вече са отрицателни. Това го няма даже в ислямските финанси. Нямаше го и в бившите социалистически страни. Основата на капитализма са лихвите, но те вече не дават печалба.
  • 23 Хрониките на Евразия

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "я кажи ми пиленце ле бяло":

    Илон Мъск е проверявал до какво налягане ще издържат резервоарите на ракетата и те взели , че ВНЕЗАПНО са се взривили ..
    Сега ще гледаме и слушаме ушанките , как се плюнчат , че
    Мъск е тъп и не може да прави ракети , както техният гений Рогозин,
    изстрелващ съветски ракетни разработки от преди 60 години основани на немските
    ФАУ-2…..

    Коментиран от #26, #31

  • 24 Ххх

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Каскет, защо ми се струва, че и ти постоянно си клекнал. Може би у вас си с тоалетна клекнало, а срещу теб на вратата си закачил плакат на Тръмп, статуята на свободата или знамето със звездичките и червените райета.

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 изворът на белоногата

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хрониките на Евразия":

    - Годината започна с ултиматума на САЩ към Венецуела – вместо законно избрания президент Мадуро, да бъде призната, тяхната марионетка за президент. Иначе! Иначето обаче не настъпи. 11 месеца по-късно Мадуро е на гости на Путин, Болтън беше уволнен, във Венецуела са кубинците и китайците.
  • 27 Ххх

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Алфа Вълкът":

    80 процента от бюджета на Чечения са трансфери от Русия. Ако се отделят, кой ще им налива пари и ще ги влачи на гърба си ?
  • 28 шут в гъза

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    със задни части ли ще ме удариш

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 соросна

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    манивелата от 30 години ти е завряна отзад.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "шут в гъза":

    Кадиров е един териер на Путин и защо визирате само Чечня? От 21 републики в РФ сигурно 10 са ислямистки.

    Коментиран от #39, #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 соросня

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Алфа Вълкът":

    Разликата е че тия които изповядват исляма в РФ са се родили и живеят там. А в ЕС и краварника е точно обратното ! Така че те да му мислят !

    Коментиран от #48

  • 40 шут в гъза

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Алфа Вълкът":

    Русия имала ли е за президент ислямист ?
    А краварника ??!!

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 кроки

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Каскет що не се пишеш "диамантения хой"?
    Да не си го продал?

    Коментиран от #45

  • 43 Алфа Вълкът

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "шут в гъза":

    Имала е президенти евреи, Елцин, Путин, Медведев и пак Путин - опааа ми те само евреи им са президентите!

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Алфа Вълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "соросня":

    Същото е като навсякъде по света, само че, вместо цигани, негри, мелези, в Русия има ислямисти. Иди в тия републики на гости, те няма да те бият защото си християнин, а защото са диваци!
  • 49 шут в гъза

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Алфа Вълкът":

    Какжи , кажи бе соросня - коя държава имаше ислямист за президент. Не ми бягай по тъчлинията ! Русия или краварника ?

    Коментиран от #54, #62, #64

  • 50 а бе соросня

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Borislav Popov":

    Как го направи тоя "диамантен хой "?? Държа една графитена пръчка 30 години в задника ?

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Колхозников

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    Ма колко си смешен и жалък. Ма как само ти е вързан езика. Гола вода си . Шута на сайта .

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ххх

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Байхуй":

    Китай мобилизира балистични ракети DF-26, разположени са в северозападния район на страната, като според Пекин, оръжията имат способността да унищожават американски кораби, влизащи в оспорвани води в Южнокитайско море, съобщава ЕйБиСи. Ракетите DF-26, които китайски медии и експерти в областта на отбраната наричат "убиец от Гуам" или "Гуам Експрес", са способни да носят конвенционални или ядрени бойни глави. Те имат обхват 4500 километра, което ги прави способни да стигнат до Гуам на изток и Индонезия на юг, като предоставят на Пекин мощно оръжие, докато напрежението в Южнокитайско море продължава да нараства.
    В края на миналата година китайският контраадмирал Луо Юан заяви, че Пекин може да потопи две американски самолетоносача при опит да възпре САЩ да влязат в Южнокитайско море. Адмирал Лу е цитиран в тайванските медии, като заявява, че при унищожаването на два самолетоносача ще загинат около 10 000 американци, твърдейки, че това ще бъде най-добрият начин да нарани САЩ.
  • 57 no name no face no number

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Байхуй":

    тва да не ти е бате Боце, ти китайци на живо виждал ли си?,А първо ги опознай после пиши.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Хрониките на Евразия":

    Алооо, "умния", що не кажеш откъде я чу тая простотия, дето я разтягаш. Едно врабче ли ти каза ?
  • 61 Ххх

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Borislav Popov":

    Аз общувам в сайта чрез писане, а не чрез говорене. А ти, ако вече си на положение сам да си говориш, ясно е и защо в коментарите ги редиш толкова недоносени.
  • 62 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "шут в гъза":

    Кажи бе, кажи кой е ислямист? Милиардерите ви евреи, президентите ви евреи, вътрешните и външните ви министри евреи. Кой ви управлява - евреи!
  • 63 Уй в гъза

    3 1 Отговор
    Като почнеш от таварищката Ленин че досегашните Путев и Медведев са Евреи което няма лошо
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания