Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 15:30 2 135 4

Лейбъристите обещават революция, ако...

  • джереми корбин-
  • борис джонсън-
  • лейбъристка партия-
  • брекзит-
  • великобритания

Вигите, които са в опозиция от 2010 г., направиха рязък завой наляво под ръководството на Джереми Корбин

Лейбъристите обещават революция, ако... - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори на 12 декември, предаде АР.

Опозиционната партия представя днес подробната си предизборна програма. В нея има обещания за увеличаване на обществените разходи и за засилване на ролята на държавата при предоставянето на жилища, в сферата на транспорта и предоставянето на битови услуги. Партията предвижда увеличение на годишните обществени разходи с 82,9 милиарда паунда до финансовата 2023/2024 г. в случай на изборна победа.

Лейбъристите, които са в опозиция от 2010 г., направиха рязък завой наляво под ръководството на Джереми Корбин след центристките години при бившите премиери Тони Блеър и Гордън Браун.

Партията обяви, че в програмата ѝ се съдържа обещание за построяването на 150 000 нови домове, които да бъдат давани под наем на хора с нужда от жилище. Лейбъристите обещават и създаването на стотици хиляди "зелени работни места" с цел борба срещу климатичните промени чрез употреба на възобновяеми енергийни източници и намаляване на въглеродните емисии.

Лейбъристката партия обещава и безплатен достъп до интернет за всички домакинства и компании във Великобритания.

Лейбъристите обещават революция, ако...

Премиерът Борис Джонсън от Консервативната партия разкритикува лейбъристите в планове за безразсъдно харчене на обществени средства и старомодни социалистически идеи. Консерваторите обаче също обещават повече пари за инфраструктура, здравеопазване и обществени услуги, ако спечелят изборите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    4 1 Отговор
    Удри
  • 2 А, де

    8 0 Отговор
    То и на нас ни обещаваха много неща, ама като ги избраха веднага ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ и УСЛУГИТЕ, и тръгнаха да прецакват работници с болнични
  • 3 РЗС

    1 0 Отговор
    идеята не е кой ще излъже повече, а на кой на лъжите ще се хванат повече народ. А английския народ е обидно прост
  • 4 Driving pleasure

    1 0 Отговор
    То обещаването не е като даването... накрая лейбъристите наистина ще построят 150 хил домове... и ще ги раздадат на всякаква паплач от пакистан и африка
Новини по държави: