Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 13:12 4 690 13

Турция хвана терорист, всявал ужас в Русия

  • ислямска държава-
  • турция-
  • терорист-
  • атентати-
  • русия-
  • юсуф худа

Той стои зад атаки в Русия и Германия

Турция хвана терорист, всявал ужас в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Турция е арестувала и в момента разпитва важен терорист от джихадистката групировка "Ислямска държава" при неотдавнашна операция в Североизточна Сирия, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

Той идентифицира лицето като Ебу Джихад ал-Дин ал-Насър Убейде или Юсуф Худа и каза, че той стои зад атаки на терористичната организация в Русия и Германия, извършени преди време. "Заловихме много високопоставен член на ДАЕШ, за когото е известно, че е правел бомби и е организирал самоубийствени бомбени нападения. Терористът стои зад атаките в Русия през 2018 г. и в германския град Хамбург. Той беше заловен в Сирия и в момента се разпитва там", заяви Сойлу.

Терористът с кодово име Юсуф Худа е отговорен за около 20 терористични нападения, отнели живота на много невинни хора, посочи министърът, като добави, че Худа също така набирал и обучавал атентатори-камикадзе. Дори само този арест показва, че Турция продължава да бъде ангажирана в борбата срещу "Ислямска държава", изтъкна Сойлу, като напомни, че турската армия е неутрализирала над 3000 джихадисти при трансгранични операции на територията на Сирия.

"ДАЕШ не е само терористична организация, която застрашава човешкия живот. Тя също така нанася огромни вреди на исляма чрез езика и терминологията, които използва. Затова е наш приоритет да се борим срещу тях във и извън Турция", подчерта министърът. Той каза, че турските сили за сигурност са провели 1288 операции срещу "Ислямска държава" през първите 10 месеца на 2019 г. и са задържали над 3500 турски граждани и 2600 чужденци. Кампанията срещу джихадистката групировка е довела до ареста на 1686 чужденци и около 3000 турци, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    28 11 Отговор
    не всички мюслита са терористи,но всички терористи са мюслита...това го каза саудитски журналист...

    Коментиран от #13

  • 2 гост

    15 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: и са задържали над 3500 турски граждани и 2600 чужденци....Публикувано във факти.бг: Кампанията срещу джихадистката групировка е довела до ареста на 1686 чужденци и около 3000 турци,...Mного интересни цифри...а кой купуваше петрол от ИДИЛ....кой организира тренировъчни лагери около Истанбул...кой снабдяваше брадатите нерези с оръжие, боеприпаси и унифрми на турската армия..кой, кой...кой? Питам аз и отговорът е известен на всички...а сега се правят на големи борци с тероризмът.А не са ли хванали още някоя жена на Ал Багдади ...или сестра? Смешници....

    Коментиран от #10

  • 3 Абе

    27 4 Отговор
    Аферим но , да почнат и да ловят инструкторите от Сащ , англия , франция и израел също не да ги пускат или тайно да ги връщат на техните правителства
  • 4 Биоробот

    3 6 Отговор
    Ааааа, хванали са Ебу Джихад ал-Дин ал-Насър Убейде или Юсуф Худа. Обаче истинското му име е Янко ЗакОра ! Дръжте го здраво до второ нареждане.
  • 5 Бачо Киро

    11 9 Отговор
    Еееех пуста журналистика... Ако знаеше и правопис - вЪВ Турция???
    Иначе турците да не се бият в гърдите, до оня ден на Ердоган синът му въртеше далавери с петрол с ИДИЛ...
  • 6 Браво на турците!!!

    18 8 Отговор
    Влезнаха в змийското гнездо и резултатите не закъсняха. Да се чуди човек как 8 години американците не заловиха ни един джихадист а само ги преобличаха от идилски в кюрдски униформи и когато се наложи да бягат от аскера в женски.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    10 13 Отговор

    До коментар #6 от "Браво на турците!!!":

    Ма баш така е , както казваш...затова болниците в Шанлъурфа, Газинантеп и Искендерун са пълни с брадати нерези ..а как Ал Багдади си живееше необезпокояван в новата си къща на 5 км от турската граница, а откакто го убиха тюлените, почнаха да ловят жените и сестрите му..щото аскера е силен само когато се бие с фусти...мухахаха...абе събраха ли аскера от кукурузищата край Дахук...дето кюрдите ги биха с шамари и ритници и такъв спринт му удариха из царевичака, че петите чак в раменете ги биеха..мухахаха, даже танковете си изоставиха в ръцете на невъоръжената тълпа....мухахахаха..

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Хахахаха

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И през 1396 ли се е бил с фусти хаха
  • 9 Не ти достигат ментални мощности

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    За да проумееш защо Багдади живя необезпокояван 8години сред кюрдоамериканскоидилската амалгама и защо се наложи да бъде изключен когато аскерът пое контрола над терористичната територия :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истина

    8 4 Отговор
    Недей Ердо , незнаеш ли че те ИД са част от американската армия .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: