Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 18:36 1 594 7

Техеран: Световната война срещу нас се провали

  • иран-
  • сащ-
  • бензин-
  • али хаменей

Протестите в странатa избухнаха на 15 ноември, след като цената на бензина беше повишена с около 200%

Техеран: Световната война срещу нас се провали - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Иранската милиция "Басидж", която е част Революционната гвардия, обяви, че размириците в страната, предизвикани от повишаването на цените на горивата, представлявали "световна война" срещу Ислямската република, която е била осуетена, съобщава АФП.

Протестите в ударената от тежки санкции страна избухнаха на 15 ноември, след като цената на бензина беше повишена с около 200 процента.

Властите обявиха, че водачите на протестите, в които бяха нападнати полицейски участъци, подпалени бяха бензиностанции и магазини бяха разграбени, са били арестувани.

"Роди се пълномащабна световна война срещу системата и революцията и за щастие детето умря в момента на раждането", изтъкна бригаден генерал Салар Абноош, който е заместник-началник на "Басидж".

Абноош каза, че разпитите били разкрили, че "коалиция на злото", съставена от "ционистите, Америка и Саудитска Арабия", стояла зад "подмолната противодържавна дейност".

Техеран: Световната война срещу нас се провали

От своя страна Службата за правата на човека на ООН подчерта, че е разтревожена от информациите, че бойните патрони, използвани от силите за сигурност за потушаване на вълненията, са причинили "значителен брой жертви".

Иранските власти потвърдиха пет смъртни случая, въпреки че международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" обяви, че повече от 100 демонстранти се смятат за убити.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    2 2 Отговор
    Удриии
  • 2 Фен на Вермахта

    8 8 Отговор
    И тез като руснаците винаги някой друг им е виновен.

    Коментиран от #6

  • 3 Borislav Popov

    5 7 Отговор
    Я па тия чалмосаните и те завалиите са си повярвали, справиха се с един вътрешен протест и веднага, световната война срещу тях се била провалила, идиоти.
  • 4 Матей

    10 4 Отговор
    Изглежда че е така,това не са някакви вяли протести,а цели атентати,освен това подобни действия не се случват спонтанно,а са организирани и платени.Израел ,Сащ И С.Арабия имат интерес от размирици в Иран,как няма да използват такъв удобен случай?Явно и майданите не действат,Иран си изгради имунитет срещу такива зарази.
  • 5 Станчо

    2 0 Отговор
    Защо в БГ не организират такива атентати?
  • 6 Естествено

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фен на Вермахта":

    Естествено че някой иска да сложи ръка на всички ресурси на планетата ни.
    А да видим дали шъ са сетиш кои са?
    Една подсказка.Ако не слушкат (страните дет имат пр.ресурси),им се спретва една революция,па ако требе и война
    Оти краварската демокрация е най правилната .Или плащай или ум,че ти зайде.
    Ба си и демокрацията.
  • 7 реалист

    2 0 Отговор
    Имали петрол и газ, мирише на Американски и Израелски барут. Това са двете държави- злото на човечеството.