Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 19:47 1 889 3

Коледен базар с много лоши спомени (СНИМКИ)

  • коледен базар-
  • страсбург-
  • ислямска държава-
  • шериф шекат

Френският град Страсбург откри известния си базар с желанието да не се поддава на страха една година след атентата

Коледен базар с много лоши спомени (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Източният френски град Страсбург откри известния си коледен базар с желанието да не се поддава на страха една година след атентата, който окървави предходното му издание, пише Франс прес.

"Мислим за атентата, но това не ни спира. Все пак трябва да излизаме, да се подкрепяме, да не изразяваме външно страха си, ако ли не - те ще са победили", каза пенсионерката Кристиан, докато партньорът ѝ снима огромното коледно дърво на площад Клебер.

Коледният базар, който тази година ще продължи до 30 декември, събужда възхищението на малки и големи и дори на възрастните хора, твърди Кристиан.

За това 450-то издание на най-известния коледен базар във Франция украшения от всякакъв вид, глинени кукли и традиционни малки елзаски сладки очакват посетителите в 300 дървени къщички. Но на фона на греяното вино ще изплува споменът за миналогодишния 11 декември, когато Шериф Шекат пося ужас, въоръжен с пистолет и нож, в уличките в централната част на града, когато коледният базар се готвеше да затвори.

Той уби пет души и рани още десет, преди да бъде ликвидиран от полицейски патрул след двудневно бягство.

Коледен базар с много лоши спомени (СНИМКИ)

Година след драмата кметството и префектурата обещаха "по-динамична и по-добре координирана охрана", признавайки обаче че коледният пазар никога не би могъл да бъде изцяло блиндиран.

Около 500 членове на органите на реда в униформа или цивилни ще бдят за реда, достъпът до центъра на града ще става през контролни пунктове, които посетителите трябва да преминават с отворени чанти и палта, а прегради трябва да предотвратят заплахата от врязването на автомобили. Всети са и редица други мерки за сигурност.

Коледен базар с много лоши спомени (СНИМКИ)

Страсбург очаква около 250 милиона евро икономически ползи от базара, който разполага с бюджет от 4,5 до 5 милиона евро, от които близо един милион са дадени за мерки за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    1 0 Отговор
    има ли мюслимани бъдете на щрек, това не омраза към тях, или вашите съседи алахакбаровци ,но факти говорят точно за това,как обикновени Хасанчовци от примерни съседи се превръщат в изроди и убиват жени и деца. Демокрация и хуманизм не са подходящи за тези навлеци..

    Коментиран от #3

  • 2 ЕХА

    1 0 Отговор
    няма спасение, пак ще има изненадани, но това е нормално за препълнена Европа от арабо-африканска чума..Талибани и бурки носят терор.
  • 3 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "чалма тв":

    Причината за тези проблеми трябва да се търси на друго място. Защо примерните съседи стават терористи съгласно нашите стандарти - погледнете държавите от които идват и ще разберете. В техните държави се финансират единствено граждански войни с цел заграбване на техните ресурси или развитие на незаконна дейност. Ако там се инвестираше в инфраструктура, образование и производство ситуацията щеше да е съвсем различна. Но явно това е целта на някой - и тук и там.
Новини по държави: