Last news in Fakti

22 Декември, 2019 09:55 1 266 1

Фалшива тревога в Берлин

  • коледен базар-
  • берлин

В евакуирания коледен базар в германската столица не бяха открити опасни предмети

Фалшива тревога в Берлин - 1
Снимка: Shutterstock

В евакуирания коледен базар в Берлин не бяха открити опасни предмети, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

По-рано базарът на площад "Брайтшайдплац" в германската столица беше евакуиран от органите на реда, които обявиха, че ще търсят подозрителен предмет. Преди три години срещу същия базар беше извършен атентат с камион, отнел живота на 12 души. По-късно извършителят, тунизиецът Анис Амри, беше застрелян от италианската полиция.

"Вечерта наши колеги откриха двама души, които се държаха подозрително на Брайтшайдплац и ги провериха", добави берлинската полиция.

Според в. "Билд" двамата мъже са били спрени, след като излезли от базара с подозрително бърз ход. След като проверили имената им, полицаите помислили, че срещу единият е издадена заповед за арест и базарът бил евакуиран като предпазна мярка.

По-късно полицаите разбрали, че името на мъжа е подобно на това на човек, срещу когото има издадена заповед за арест, но съвпадението не било пълно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ;););)курзагермания;);););););););););)

    2 2 Отговор
    Жалко
Новини по държави: