Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 18:30 1 315 4

Папата с мисия срещу ядрената разруха

  • папата-
  • япония-
  • ядрена разруха-
  • папа франциск

Папа Франциск ще посети Нагасаки и Хирошима

Папата с мисия срещу ядрената разруха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск пристигна на четиридневно посещение в Япония, откъдето се очаква в неделя да отправи призив за ядрено разоръжаване. Самолетът му, придружен от делегация на Ватикана и журналисти, пристигна в Токио след 6-часов полет от Банкок.

Главното събитие при визитата на папата в Япония ще е посещението му в градовете Нагасаки и Хирошима, където две американски атомни бомби отнеха преди 74 години живота на общо над 210 000 души. В японската столица Светият отец ще се срещне с пострадали от тройното бедствие от март 2011 г. - разрушителното земетресение, предизвикало мощно цунами и тежка авария в ядрената централа "Фукушима-1".

По-късно през деня в събота Франциск заклейми "злото", което носят ядрените оръжия. „Злото няма предпочитания. То не се интересува от миналото на хората или от тяхната идентичност, "то просто избухва с унищожителната си сила", поясни главата на Римокатолическата църква.

Католиците в Япония са по-малко от 0,5 процента от близо 127-милионното население на страната, където основните религии са шинтоизмът и будизмът. Папа Франциск пристигна в Япония след посещение в Тайланд, фокусирано върху религиозната търпимост, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    2 5 Отговор
    Добре е направил Токугава с еврейските заговорници на времето. Разпадането на Рим е другият пример за еврейската напаст. В днешни сащ - богаташи и бедняци. Като в Русия всъщност.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1234

    1 0 Отговор
    Тоя вампир не е нужен на света
Новини по държави: