Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 10:32 1 133 9

Демонстрации в подкрепа на жените

  • протест-
  • жени-
  • франция

Протести в Париж и Брюксел

Демонстрации в подкрепа на жените - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Десетки хиляди излязоха по улиците на Париж в демонстрацията срещу насилието към жени, съобщи France 24.

Участниците в шествието носеха лилаво. Това е цветът на движението срещу насилието над жени.

Смята се, че на френска територия има стотици засегнати жени. Такава демонстрация се проведе и в Брюксел.

Там бяха прочетени имената на жени, ставали жертва на тормоз. Протестиращите настояват да се обърне повече внимание на защитата на жените в семейството. Настоява се и за действия срещу насилниците. По време на марша бяха разположени десетки червени обувки.

Подобни шествия имаше в още редица европейски градове. Днес се отбелязва деня срещу насилието в семейството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    5 2 Отговор
    Лилавото във викторианската епоха е цвят на разврата. Носят го куртизанките. Браво!
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    4 1 Отговор
    Ми като имат лош вкус за мъже, да си ги търпят. Те добрите мъже не искат и жена втора употреба.
  • 3 Лора, внимавай...!!!!

    1 3 Отговор
    Мой любим цвят, но за несправедливото насилие над жени, дали психическо или физическо е правилна тази демонстрация, по целия свят е това...!
  • 4 😃АНАЛлизатор😂

    6 1 Отговор
    Най големият бич за Европа е еманципацията на жените. Съвременната европейка не иска брак и деца. Изхождайки от максимата, че семейството е клетката от която е изградена една държава, то бъдещето на Европа е мрачно.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Гост

    4 1 Отговор
    В България безпорно има проблем с домашното насилие, но още по-голям проблем е злоупотребата и набеждаването в домашно насилие. Според закона, жената може да попълни клетвена декларация, че е била обект на насилие и доказателствената теза е обърната - "уж" извършителя трябва да доказва, че не е извършил насилие. Тук не важи невинен до доказване на противното и хората трябва да са запознати както със закона, така с широкия фронт на злоуптореби, който той отваря. Дали се преследват злоуптребите с Право ли? Моле ви се, та това е България, не е един живот е бил съсипат в името на "правото" и бездействието на българските институции.
  • 6 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Напротив, еманципацията на жените е най-голямото облекчение за мъжете, само че ултра-феминистични организации внимателно подпират новите "отговорности" на еманципирата жена и услужливо позабравят някои други отговорности от "мъжкия" свят. Което разбира се няма как да се случи и по този начин тези ултра-феминистки забавят еманципацията. Давам им с пълни шепи моя мъжки свят, искам да си стоя вкъщи, да си готвя, чистя, да гледам децата, да разхождам кучето и да ми стоварят торбите с провизии за идния месец на прага.
  • 7 Йосарян

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Има по епохална Грешка. Жените да се научат да четат.
  • 8 Анти милиционер

    2 1 Отговор
    Десетки хиляди феминисти(програмата жените да станат мъже)

    Навремето в университета най-големият ужас беше да не се наложи студентът да каже 2 думи извън контекста, на това, което ги задължават да учат.
    Цялата държава е зарината от високо ерудирани олигофрени, които си изразяват шизофренията без правописни грешки.
  • 9 Дами и господа

    0 0 Отговор
    Нахалостта на някой е стигнала до такава степен, не и стига на геронтофили и педофили разврата, ами както си върви по пътя спокойно дъщеря ми, някой е решил да обижда по най вулгарен начин...! Аз се досещам кой е, 4 години ми съсипаха здравето тези същите и нервите, няма да позволя да съсипват и здравето на детето ми...! Някой ако не е добре, да отиде в психиатрия...! Това е зов за помощ, искрена, детето ми е преди всичко...! Не сме виновни, чя някой има повече хормони и не може да си задоволи по никакъв начин гнусните страсти..! Извинявам се на, автора, но на първо време, това се сетих..! Тъй като и статията му е за насилие..! Такива,, хора,, не заслужават да живеят, те не заслужават нищо добро..! Само още един път, детето ми да се прибира със сълзи на очи, този ще си намери майстора, съвсем сериозно говоря...! Нито сме богати, имаме си проблеми като всички хора, едно спокойствие желаем, и то го няма...!
Новини по държави: