Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 12:06 1 293 0

Шотландия ще търси нов референдум

  • великобритания-
  • референдум-
  • шотландия

Никола Стърджън обяви предизборната си програма

Шотландия ще търси нов референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви плановете си за нови референдуми, съобщи The Telegraph.

Това стана по време на обявяването на програмата на Шотландската национална партия. Основна цел на партията е да заеме позицията на балансьор след предсрочните избори във Великобритания.

Според Стърджън британските партии не могат да се справят със ситуацията след референдума за излизане от ЕС. Първият министър продължава да настоява за разглеждане на вариант за втори референдум за бъдещето на страната в ЕС.

„Време е да вземем бъдещето на Шотландия в ръцете на Шотландия. Трябва да видим алтернативите пред нас“, заяви Стърджън.

Тя планира нов референдум за независимост на Шотландия и за оставане в ЕС. Стърджън критикува британският премиер Борис Джонсън, като обяви, че той не може да намери решение в преговорите.

Първият министър на Шотландия е известна със своите проевропейски настроения, като повечето шотландци подкрепят европейското членство на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: