Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 07:20 1 543 15

Доналд Тръмп пристигна в Афганистан

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • афганистан

Американският президент на необявено посещение в страната

Доналд Тръмп пристигна в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на необявено посещение в Афганистан, съобщи Fox News.

В страната той се срещна с афганистанския президент Ашраф Гани. Президентът се срещна и с американските военни в страната.

Вече имаше призиви за прекратяване на сраженията и намаляване на американските представители. Тръмп обяви, че преговорите с талибаните са били възобновени.

Преди два месеца той ги обяви за прекратени. Президентът потвърди, че иска да намали американските военни в Афганиста от 12 000 на 8000.

Гани благодари на американския президент и призова за споразумение с талибаните, което да не им дава твърде голямо влияние.

Американският президент обяви, че страната му ще остане ангажирана с борбата с радикалните групировки. Президентът обяви, че иска да види военните да се връщат в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 помнещия

    13 0 Отговор
    Бай Дончо ми те вашите навремето направиха талибаните това което са сега и ги въоръжавахте за борба със СССР тогава.Ма те взеха че се обърнаха и против вас, с вашите камъни сега по вашите глави.Имаме и още една поговорка българска-храни куче да те лае !
  • 2 СССР

    8 7 Отговор
    През целия ми живот ни бяха казвали, че САЩ е ужасна страна – казва Виталий, отново пред Grantland през 2011-а. – Че това са изключително агресивни хора и че всички се стрелят по улиците. Казваха ни, че американците искат война с Русия и че ще ни вземат за техни роби. Аз също го вярвах и в един момент осъзнах, че може да ми се наложи да защитавам страната си от американците, които искат да завладеят целия свят.

    И когато отидох там, не можех да разбера защо хората са толкова дружелюбни към нас, дори повече от руснаците! Страхотна храна, прекрасни плажове... Почувствах се като дете на Коледа. Винаги съм си мислил, че има само един вид сирене и то има само едно име – „сирене“. Но в супермаркетите там имаше стотици видове сирена! Щеше да ми падне челюстта. Когато се прибрах, всички ме питаха как е било в САЩ. По онова време за един руснак беше по-лесно да отиде на Луната, отколкото да пътува до Щатите. Хората се впечатлиха от всичко, което им разказах.“

    Владимир допълва: „По онова време при нас беше дошъл командир от американската армия. Един ден му обясних, че още от 12-годишен стрелям с Калашников, мятам гранати, минавам през тунели, участвам във военни подготовки и уча какво се прави при танкова атака. Той ме погледна неразбиращо и ми каза: „Моля?!? Когато аз бях на 12, ходих в „Дисниленд“, за да видя Мики Маус! За какви неща мислите вие тук?“ Какво да кажа – подготвяхме се. Бяха ни промили мозъците.

    Коментиран от #3, #7, #10, #12

  • 3 Един българин

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Русия винаги е била и ще си остане същата кочина.
  • 4 Гост

    5 6 Отговор
    Доналт Тръмп пристигна в Афганистан а руснаците си тръгнаха като настрани от там.
  • 5 Диамантения хой

    4 12 Отговор
    Авганистан е ключова срана от която могат да бъдат ударени едновременно и Русия и Китай. Имам чувството, че Китай както се заяжда със САЩ може много скоро да остане без население, а САЩ да си изпробват неутронните оръжия. Имам чувството, че едни час след това, Русия ще се насере от срах и ще реши да се самосвие на една трета от територията си, решила, че я е взела по погрешка.Иcтинcкият прoблeм е Китaй в близкo бъдeщe.Вcички oт хибриднaтa aтaкa cрeщу Рoдинaтa, внушaвaт, чe Руcия e cвръх cилa, нo нe e. Тoвa e рeгиoнaлнa cилa, кoятo нe oт cилa, a oт cтрaх нaпaдa пo-cлaбитe cи cъceди и ги aнeкcирa. Тaзи нaдутa cтрaнa мoжe дa бъдe нaбитa мнoгo лoшo caмo зa три дни c тaнкoвa aтaкa, oт нac, бившитe cтрaни oт Вaршaвcкият дoгoвoр чaк дo Урaл бeз учacтиeтo нa Зaпaдa, нo при кoнвeнциoнaлнa вoйнa.Руснаците са хора които блестят от разум и особено тези в кремъл. Искат да продават оръжия, но понеже никой не им купува бутафорните ламарини и конфети, ги продават на Ердо срещу домати. За руснаците доматът е повече от доларът, защото е червен и се яде, а там гладът тепърва предстои. Това е умна нация.

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Диамантения хой

    3 6 Отговор
    Ниe cмe oтличници в НAТO и щe cтaнeм cкoрo c oцeнкa 7 кaтo купим и рaкeти пeйтриът, иcтинcкитe прoтивoрaкeтни cиcтeми, дoкaзaли ce в някoлкo вoйни и двa рaзрушитeля, дaжe щe пoлучим кaтo бoнуc и 15 ядрeни бoмби oт нoвитe нa CAЩ зa нoвичкитe ни caмoлeти, нo c прaвo нa изпoлзвaнe чрeз Щaтcки Гeнeрaл в бългaрcкитe бaзи нa CAЩ. Иcкaм вcички руcoфили, комунисти, атакисти, aтeиcти, руско-български мангаля,турско-български мангаля, бесеписти и депесисти дa изпeeтe дружнo нoвия cи химн - ''В НAТO, в НAТO cмe:):) В EC, в EC cмe, първa рaдocт e зa нac дa бъдeм в НAТO и в EC!!:):) Първa рaдocт e зa нac, чe рoдинaтa ни Бългaрия e в НAТO и в EC и щe рaбoтим дeннoщнo зa блaгoдeнcтвиeтo нa НAТO и нa EC, a cъщo и нa cтрaтeгичecкият ни cъюзник CAЩ и брaтятa aмeрикaнци пaзeщи ни oт руcкият врaг!!:):) Дa прeбъдe НAТO, CAЩ и EC и дa дoкaжeм нa cвeтa, чe тaм щe бъдeм вeчнo!!!:):) Дa пoкaжeм нa руcкият врaг, чe в НAТO и EC cмe пo coбcтвeнa вoля и никoгa нe щe дa прeдaдeм НAТO, CAЩ и EC":):)Дo утрe дa cтe гo нaучили наизуст, чe щe ви млaтя c диaмaнтeния:):)
  • 7 Све

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Така е когато престанеш да си взимаш лекарствата, Пурко . Професор Иво Христов беше доста дипломатичен за състоянието на пихтиестата маса, наречена български народ

    Коментиран от #9

  • 8 Айде бе !

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Диамантения хой":

    Алооо ,осведоми се преди да пишеш простотии ! Спокойно ,изкара си центовете ! Русия и страх ! Ходи на психиатър !
  • 9 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Све":

    Като гледам и ти си от тази руска кочина.
  • 10 Румяна Костова

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Ха, този Виталий не се ли накефи вече на Диснилент,че под всяка статия се прехласва пред Мики Маус, който не е можел да гледа защото жестокият съветски режим на 12 години го е изкарал да тренира по окопите с калашник в ръка.
  • 11 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Диамантения хой":

    Не е лошо човек да има пророчески чувства,забавно е за останалите, когато ги излага писмено. Но ако се опитаме на здравия разум, едва ли в страната, най - голям износител на зърнени храни в света ще настъпи ей така изведнъж поголовен глад.

    Коментиран от #14

  • 12 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Странен ми е този командир от американската армия, на 12 години най-интересното му занятие било да гледа анимационните герои в Диснилент. В моето детство момчетата на тази възраст вилнееха из квартала на колела и играеха из започнатите строежи на войници с тръби и фунийки. И ако научиха, че някой техен съученик се застоява пред телевизора, за да гледа как Кума лиса отмъква сиренето на някое птиче, щяха да го скапят от подигравки.

    Коментиран от #13

  • 13 Кого си

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    А ти играеше на докторчета с другите момчета
  • 14 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Костова,не храни трола.Той се радва на това.
  • 15 Пернишка поговорка

    1 0 Отговор
    Шубето е голем страх
Новини по държави: