Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 07:52 4 381 40

САЩ недоволстват от Русия

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Обвинение за прикриване на сирийското правителство

САЩ недоволстват от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Русия помогна на сирийското правителство да скрие химическите оръжия след атаката през миналата година. Това заяви американският представител на Организацията за забрана на химическите оръжия Кенет Уорд, цитиран от FOX News.

Руското правителство е водещ съюзник на сирийската администрация. Според американски представители руски експерти са помогнали за прикриването на следите от използването на оръжията, които са забранени.

Кремъл отрича тези твърдения. Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков вече обяви, че САЩ са прикрили истинския доклад за случая.

Русия вече блокира решение на ООН за санкции срещу Сирия. Китай също подкрепи руските действия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия е велика кочина

    11 82 Отговор
    През целия ми живот ни бяха казвали, че САЩ е ужасна страна – казва Виталий, отново пред Grantland през 2011-а. – Че това са изключително агресивни хора и че всички се стрелят по улиците. Казваха ни, че американците искат война с Русия и че ще ни вземат за техни роби. Аз също го вярвах и в един момент осъзнах, че може да ми се наложи да защитавам страната си от американците, които искат да завладеят целия свят.

    И когато отидох там, не можех да разбера защо хората са толкова дружелюбни към нас, дори повече от руснаците! Страхотна храна, прекрасни плажове... Почувствах се като дете на Коледа. Винаги съм си мислил, че има само един вид сирене и то има само едно име – „сирене“. Но в супермаркетите там имаше стотици видове сирена! Щеше да ми падне челюстта. Когато се прибрах, всички ме питаха как е било в САЩ. По онова време за един руснак беше по-лесно да отиде на Луната, отколкото да пътува до Щатите. Хората се впечатлиха от всичко, което им разказах.“

    Владимир допълва: „По онова време при нас беше дошъл командир от американската армия. Един ден му обясних, че още от 12-годишен стрелям с Калашников, мятам гранати, минавам през тунели, участвам във военни подготовки и уча какво се прави при танкова атака. Той ме погледна неразбиращо и ми каза: „Моля?!? Когато аз бях на 12, ходих в „Дисниленд“, за да видя Мики Маус! За какви неща мислите вие тук?“ Какво да кажа – подготвяхме се. Бяха ни промили мозъците.

    Коментиран от #3, #4, #8, #10, #28, #29, #30, #37

  • 2 El chochone

    46 7 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)
  • 3 Све

    53 8 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    Така е когато престанеш да си взимаш лекарствата, Пурко . Професор Иво Христов беше доста дипломатичен за състоянието на пихтиестата маса, наречена български народ
  • 4 Един българин

    12 38 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    И такава ще си остане!

    Коментиран от #6

  • 5 Румяна Костова

    60 9 Отговор
    Време е от САЩ да измислят друг сценарий,този със съществуването на химически оръжия вече се поизтърка. Особено след разобличението в Ирак. А изобщо руснаците са перфектни по маскировката. На Донбас успяват да скрият цяла армия. Само украинците я виждат.

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румяна Костова

    48 7 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    Ах, каква сърцераздирателна история на някой си Виталий, който обича да си похапва сирена.

    Коментиран от #14, #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кравофоб

    53 8 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    И кяк така краварите воюват с цял свят,а руснаците само в Сирия по молба на правителството им,за да ги защитят от дисниленд?Защо нокой не иска дисниленд?Справка Иран,Ирак,Либия,Сирия,Венецеуела,Корея и т.н.Даже турчина пропищя от дисниленд.Що така?

    Коментиран от #16, #20

  • 11 Диамантения хой

    8 23 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Пак си пийнал от ''женският сок''?? През деня си жена, а през нощта си мъж... Интересно ми е сутрин в 6, като се събудиш до съпругата си отворко, какъв си?? Бързо дай инфо и не се бави??
  • 12 Да де,ама

    44 4 Отговор
    Незнам за хим.атаки в Сирия-ама жертвите оживяха и после в центъра на Европа разказваха за театъра на Белите Какски...И защо да вярваме на САЩ след като ни излъгаха от трибуната на ООН ( каква мерзост и наглост беше ) че Ирак има химически оръжия...-защо пак да им вярваме?

    Коментиран от #13

  • 13 Хи хи

    35 2 Отговор

    До коментар #12 от "Да де,ама":

    То и един откривател на новичок се пенеше по телевизора,че няма спасение от новичока,обаче се оказа че масово оживяват след употребата му.Те май ваксините убиват повече.Хи хи
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хи хи

    31 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Тоя Виталий само си е мислил,че яде сирене.То в кравария нищо не е това,което изглежда.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Знам знам🙄

    23 0 Отговор
    Смяяяях ей ногу лъжат каубойците. Ма направо пръсти не им останаха от изсмукване на тъпи и скалъпени истории.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бачо Киро

    26 0 Отговор
    Тея па... Нова глупост... Асад нямаше никакъв зор да ползва химически оръжия, тамън се успокоиха западните страни тогава. Единствено провокаторите имаха зор да се възобнови целия лай срещу Асад. Аман от малоумни изявления...
  • 22 Кочо

    19 1 Отговор
    За всички които мразят Русия и хвалят сащ да направят по един федерос на барак Обама в знак на уважение към империята на злото фаш.
  • 23 ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ

    19 2 Отговор
    ВАЙ, ВАЙ, ...ВАЙ! АМА ТОВА КОЙ ГО ПРЕТЕНДИРА? ЩО ЗА НАГЛОСТ Е ТОВА, СРАВНЕНО С ОНИЯ ЯДРЕНО ЗАЛИЧЕНИ ДВА ГРАД В ЯПОНИЯ, А? АЙ СТИГА БЕ, КАК БЯХА, ЧЕ ГИ ЗАБРАВИХ! МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МЕ ПОДСЕТИ, А, МОЛЯ? ИЙ ШЕ ТИ СЕ НЕ ВИДИ И ПУСТАТА ...ДЕМЕНЦИЯ. ЧЕ ДЕТО СЕ Е РАЗСМЪРДЯЛА И ЧАК В ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ НА БАЙ КЕНЕФ, ПАРДОН, КЕНЕТ! А И ЗАЩО ЛИ СИ МЪЛЧИ СТРИНА ГИЦКА ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ЗАБРАНА НА ОВЦЕВЪДИТЕ И ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ? АЙ ШИ ВИ И СТРИНИТЕ И МЪЛЧАНИЕТО НА ... АГНЕТАТА!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шляхтиц

    10 2 Отговор
    И новичока скри Русия, не само химическите оръжия на Сирия, Ирак.............
  • 27 клуб на химиците

    12 0 Отговор
    ХИМИКАЛИ, МОЛЯ, ПРОДАВАМЕ ХИМИКАЛИ! ТЪЙ ДЕ, ЗА ОВЦЕВЪДИ И ПИШМАН-ХИМИЦИ ОТ ВОЙНАТА В ЗАЛИВА, ЧЕ ОНУЙ С ИРАК СИ БЕШЕ ЧИСТ ПРОВАЛ ОТ НЕКАДЪРНОСТ! НАШЕТО е с производствен етикет по международните стандарти от международното право , с четливо изписани made in и ЗАПАЗЕНА МАРКА, барабар с гаранция за успешен вой НА КОЙОТ, тъй де, как беше, ах, да, доде човек го сдъвче, на ... бай КЕНЕТ! АЙ ШИ ТИ И КОЙОТО , И КЕНЕФА И ... КЕНЕТО! Да живее стрина Гицка от нашенската чудна, чудна селско-международна Организацийка за забрана на овцевъдите и другите му там овъди, като напр. за свине и свързаните с тях ядрени опити по наше село и по пустийо му свето - ей тойо контрол си е далавера и го сакаме, а за взаимната ни обич към алъш-вериша с вноса на международни гадинки и техните месца граници ...НЕМА! АЙ ШИ ВИ И ДЪРЖАВАТА! ХИМИКАЛИ, МОЛЯ, ЗА ЧЕРНА И БЯЛА ЧУМА! ТЪЙ ДЕ, АМЕРИКАНСКА, ПАРДОН ...АФРИКАНСКА!
  • 28 322

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    У де го приписа това, туй някъде го четохмай беше некъв предател на родината си и бая фантасмагории изписани прочетох, явно инти си промит мозък да предадеш държавата си на САЩ!
  • 29 За селяка

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    А кредитите кой ще ги връща??? След като върнат дълговете си отиди пак да провериш същото ли ще е положението.
  • 30 Хохи

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    Ееее, приятелю....... Честно казано ти си за съжаление. Продължавай да спиш дълбоко
  • 31 клуб на подполковниците

    0 1 Отговор
    Този нищо не го може и не му се връзвайте на ала-бализмите. Човечецът си е простоват пуцаджия от ПУЦ-а до Факултета. Направил е безуспешен опит да го завърши, но мечтата му така и не умряла. Тя го измъчва до загуба на разсъдък и явно му се иска да се отърве от нея, като някой предизвикан му прекрати съществуване. Оставете го на съдбата и ПИРОГОВ, където експериментират хапчета против глупост. Иначе такива като нашия ще ги познаете по неизличимата им диагноза, че ГЛУПОСТТА Е НАЙ-СТРАШНАТА БОЛЕСТ, НО ОТ НЕЯ СТРАДА НЕ БОЛНИЯТ, А ХОРАТА ОКОЛО НЕГО! АЙ ШИ ТИ И ПОДПОЛКОВНИКА, И ЧЕРВЕНОТО , И БАРЕТАТА И ...ПУЦАДЖИЯТА! КЛУБЕН СЪВЕТ - ВЗЕМАЙ НА ПЪРВО ВРЕМЕ "ТЕБОКАН" ...ЗА ОРОСЯВАНЕ НА МОЗЪКА, АКО ОЩЕ ИМА НЯКОЯ И ДРУГА ГЪНКА В НЕГО! АЙ ШИ ТИ И "ТЕБОКАНА", И ОРОСЯВАНЕТО, И ГЪНКИТЕ, И МОЗЪКА, АКО Е ...ГЛАДЪК, КАТО НА ПОДПОЛКОВНИК ЧЕРВЕНИ БАРЕТИ! ПРИЯТЕЛСКИ СЪВЕТ - ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ВСЕКИ ПОДПОЛКОВНИК ЧЕРВЕНИ БАРЕТИ ЧЕТЕ НАПИСАНОТО МУ В ПЛИКА ОТ ПУЦ-а, ВЗЕМА ПИСТОЛЕТА, ЛАПА ДУЛОТО, НАТИСКА СПУСЪКА И ...АЛИЛУЯ!
  • 32 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Подполковник Червени барети":

    Ма не стана полковник!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 КОНСТАНТИНОВ

    8 0 Отговор
    САЩ ВЕЧЕ СА НИКОИ.ЦЯЛ СВЯТ Е СРЕЩУ ТЕЯ АГРЕСОРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ.СЪСИПАНА ДЕСЕТКИ ДЪРЖАВИ.КЪДЕТО МИНАТ САМО РАЗРУНА И СЮЪРТ.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 0007

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е велика кочина":

    Ама ти наистина си с прочит мозък щом така мислиш за краварника.
  • 38 Лелееее

    4 0 Отговор
    Айдее пустите кравари пак почнаха старата песен.
    100 процента са замислили да отпуснат някоя тубичка химическо оръжие на терористите и пак шъ ревнат ,че Асад го е пуснал
  • 39 Бай Шиле

    3 0 Отговор
    Пак "химически оръжия"? Като в Ирак,а?
  • 40 Дръндар

    0 1 Отговор
    Към "34" ! САЩ не са "никой"" ,ами ти си една безпросветна личинка ,която я знае ,я не знае пътя до местния Кауфланд ! С такива хора страната ни вечно ще БОКСУВА !