10 Декември, 2019 14:56 1 035 0

Катар и Саудитска Арабия търсят примирие

  • катар-
  • премиер-
  • саудитска арабия

Премиерът на Катар ще присъства на срещата на страните от Персийския залив

Катар и Саудитска Арабия търсят примирие - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Катар изпраща своя премиер на срещата на Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщи РИА Новости.

Срещата се провежда в Саудитска Арабия. Това е най-високото представителство, което Катар ще има на срещата от две години насам.

Това може да е вариант за размразяване на отношенията между двете страни. Катарският премиер шейх Абдула бин Насер ал Тани ще оглави делегацията на емирството за срещата на подкрепяните от САЩ страни в региона.

Саудитска Арабия и близките до нея страни, наложиха политически бойкот на Катар преди две години. Тогава се появиха доклади, според които страната е подкрепя терористични групи по различен начин.

Катарското правителство отрича тези твърдения. От там твърдят, че бойкотиращите страни се опитват да ограничат суверенитета на страната.

САЩ и Кувейт вече се опитаха да възстановят отношенията между страните и да възобновят диалога в групата.

Премиерът на Катар вече посети Саудитска Арабия по-рано през тази година, като се очаква двете страни да договорят преговори за подобряване на разговорите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА