Last news in Fakti

11 Декември, 2019 13:17 1 753 2

Нападение близо до американска база в Афганистан

  • афганистан-
  • база-
  • сащ-
  • нападение-
  • нато-
  • цивилни

Няма пострадали сред войниците на САЩ или коалиционните им партньори

Нападение близо до американска база в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Близо 50 цивилни са ранени при нападение рано тази сутрин срещу медицински обект близо до най-голямата американска военна база в Афганистан, предаде DPA.

Мястото на нападението е близо до южния вход на военната база в Баграм на около 50 км северно от Кабул. Според местния губернатор две коли бомби са избухнали, след което въоръжени нападатели са нахлули в обекта, който още се е строял. Стрелбата в района е продължила два часа.

Друга неизбухнала кола бомба е открита наблизо. Говорител на натовската мисия "Решителна подкрепа" заяви, че е имало нападение в района на летището в Баграм, насочено срещу строящ се медицински обект за живеещите в близост до базата афганистанци.

Нападението бързо е било овладяно и отблъснато от афганистанските сили и коалиционните им партньори. Няма пострадали сред войниците на САЩ или коалиционните им партньори, а базата е била в безопасност през цялото време, добави той. До момента никой не е поел отговорност за нападението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въй въй що тъй

    5 1 Отговор
    Краварите не могат да опазят територия около 50 километра край Кабул. Толкова ли стигна вътъка ? А уж победиха убедително и бяха даже с една голяма коалиция там. Включително и нашите юнаци.

    Коментиран от #2

  • 2 Майка Русия

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "въй въй що тъй":

    Призовавам българо-турcкo-руските говеда и техните приятелчета атакисти и комунисти, също смръдльовци като тях да се приберат бързичко в катуна!! Като се приберат в катуна, да се самоприберат в краварника и да не излизат без мое разрешение, а краварите да им спрат достъпа до Интернет за да не излагат повече майка си Русия. Доста беше за деня излагацията....
Новини по държави: