Last news in Fakti

21 Декември, 2019 20:07 1 557 5

Огненият ад в Австралия продължава

  • пожар-
  • австралия

Силните ветрове и високи температури влошават драстично бушуващите горски пожари

Огненият ад в Австралия продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силните ветрове и високи температури влошават драстично бушуващите горски пожари в Австралия, предаде Ройтерс. Един човек е загинал в Южна Австралия, а пожарите в района на Сидни са притеснително близо до града. Пожарникарите окачествиха условията като катастрофални.

"Катастрофалната опасност от пожари е крайно висока. Това са възможно най-лошите условия и като се има предвид пейзажа и много активни пожари, получавате рецепта за изключително сериозна тревога и много опасен ден".

Властите призоваха местните жители да отложат пътуванията си за коледните празници, тъй като пожарите са напълно непредвидими на този етап.

Прогнозата и за следващите дни е за силни ветрове и температури около и над 40 градуса по Целзий.

В щата Нов Южен Уелс има около 100 огнища, в борбата с огнената стихия загинаха двама пожарникари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не че нещо

    10 3 Отговор
    Не бе въобще няма глобални аномалии. Според редица човечета направо си втълпяваме. Аз съм над 30 годишен и никога не е имало, в края на декември месец кръжащи мухи и комари.
  • 2 Еколог

    5 6 Отговор
    Аааа Грета уж беше истеричка и ненормална
  • 3 Гого

    5 1 Отговор
    Отива към пустиня работата......боли ме колко сме слепи
  • 4 Факти

    2 2 Отговор
    Питайте Перничани как е когато има липса на даден ресурс дали им е добре и дали не ценят водата сега. Така че колкото и да си приказваме заради, климата ще има и прородни бедствия. И всеки като преживее такова ще почне да се замисля за природата. Иначе само да даваме други примери няма смисъл.
  • 5 Minoque

    0 2 Отговор
    Тази цивилизация беше дотук.
Новини по държави: