Last news in Fakti

29 Декември, 2019 09:53 1 864 13

Петима ранени при нападение до синагога

  • ню йорк-
  • синагога-
  • ханука-
  • нападение-
  • ранени

Инцидентът е станал в нюйоркското предградие Монси

Петима души са били наръгани в къща в близост до синагога в Монси (Ню Йорк). Имотът е собственост на равин. По време на инцидента в нея е имало тържество по случай Ханука.

В процес на изясняване са мотивите за нападението. Извършителят е успял да избяга и се издирва от полицията. По данни на очевидци, единия от пострадалите е наръган шест пъти с нож.

Израелският президент Бенямин Нетаняху остро осъди инцидента. „Шокиран и възмутен съм от ужасната атака в Ню Йорк. Моля се за възстановяването на всички пострадали“, написа в профила си в социалната мрежа Twitter. Той допълни, че проблемът с антисемитизмът е заплаха за целия свят и призова за обединение, за да може този въпрос да бъде решен. „Антисемитизмът не е само проблем на евреите, и разбира се не е проблем само на държавата Израел. Трябва да работим заедно, за да противодействаме разпространението на това зло, което представлява световна заплаха“, допълни Нетаняху.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така ли

    35 2 Отговор
    Ми спрете да заграбвате и разширявате Израел за сметка на Палестина и спрете да избивате арабите. Ти говориш за антисеметизъм. Вие за които всички, които не са евреи са второ качество хора.

    Коментиран от #3

  • 2 Анти милиционер

    14 1 Отговор
    Изкарали са Ханука.
  • 3 Рошко

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Така ли":

    Да им отнемат правото и да печатат пари
  • 4 СМЪРТ НА ЕВРЕИТЕ!

    23 2 Отговор
    Евреите са хора на сатаната, след тях само кръв и мъка, включително и свалянето на кралете в Европа, първата и втората световни войни и т.н.....

    Коментиран от #12

  • 5 Бачи

    11 2 Отговор
    УКРАИНСКИЯТ ГЛАДОМОР - 1932 Г. - ИСТИНСКИЯТ ХОЛОКОСТ!

    Брат Натанаел Капнер, евреин – православен проповедник: Евреите болшевики планираха и осъществиха украинския Холокост 1932 ! В този холокост, от глад загинаха 6 милиона украински селяни. Извършители са: Каганович, Ягода, Ежов. http://www.realjewnews.com/?p=160

    ЕВРЕИТЕ ИСКАТ СВЕТЪТ да вярва, че само те имат монопол за “Възспоменание на Холокоста”. Но украинския президент Виктор Юсченко, ги “хвърли в тъч”, с решението, да определи 2008 г. за “Година на възспоменание на украинския холокост”
    Това “Възспоменание” припомня насилственото умъртвяване с глад на 6 милиона украински селяни, от еврейските болшевики. Украинците наричат този холокост “Голодомор” (Гладомор). Разбира се, евреите ционисти го отричат, както отричат и множеството други техни престъпления срещу човечеството.

    Историкът Валентин Мороз, от “Института за преглед на историята”, пише:
    “Украинското село дълго време беше познато, като крепост на националните традиции. Болшевиките търсеха начин да нанесат унищожителен удар на традиционната селска система, понеже тя беше животворен извор на жизнения национален дух.”

    И наистина, болшевишките евреи планираха и осъществиха насилствения глад в Украйна, който унищожи украинското православно свещеничество и 6 милиона украински православни селяни!

    Ето ЕВРЕИТЕ БОЛШЕВИКИ, замислили и осъществили украинския холокост:

    1. Лазар Каганович: Емблематична фигура в сталинския “Це
  • 6 Бачи 2

    7 3 Отговор
    нтрален комитет”. В 1928 г. Каганович оглави осъществяването на сталинската “Първа петилетка” в Украйна.
    Целта на сталинския първи петгодишен план в Украйна, бе да унищожи семейните селски стопанства, с гладна смърт, отнемайки земята и имота на селяните, принуждавайки ги да станат наемни работници на болшевишката държава. Насилствено предизвикано бедствие, – “Гладомор”, достигна своя връх 1932 г.
    2. Хенрих Ягода: Основател на НКВД (съветската политическа тайна полиция). Подпомагал уморяването на украинските селяни с глад, в “първата петилетка”.
    3. Николай Ежов: Назначен от Ягода за началник на НКВД. Помагал в петилетния план за уморяване с глад на укринските селяни. (Ежов е сменил името си с руско, както и повечето евреи болшевики)
    Болшевиките-евреи отнеха добитъка, реколтата, зърното и стопанствата на украинските селяни. Всеки украинец, който се съпротивява, е бивал застрелян.
    За да оцелеят, украинските селяни и духовници, в безнадеждното положение, се принуждават да ядат всичко, – буболечки, трева и кожени цървули.

    ПРЕЗИДЕНТЪТ ЮСЧЕНКО НАСТОЯВА
    ЕВРЕИТЕ ДА ПРИЗНАЯТ УКРАИНСКИЯ ХОЛОКОСТ
    “Наскоро след противоречивата позиция по Арменския геноцид, евреите може да бъдат въвлечени в друго, – признаването на Украинския геноцид”, съобщава Балтимор Таймс.

    Юсченко набляга на въпроса за геноцида, от 2005 г. когато дойде на власт. В 2007 г. над двадесет държави признаха Гладомора, за геноцид. Само евреите отказват да го признаят!
  • 7 Местя го

    7 4 Отговор
    Хайде всички местим на 3. 1-2-3.
  • 8 Уйо

    10 3 Отговор
    Защо ли ги нападат тези добри хора и то в меката на богаташите
  • 9 СЛАВИЯ

    5 1 Отговор
    който НОЖ вади от НОЖ умира
  • 10 Townboy

    10 1 Отговор
    Мен ме озадачи фактът че линейка в Ню Йорк е с надписи на иврит.
  • 11 IVAN

    6 1 Отговор
    БРАВО
  • 12 Behemoth

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "СМЪРТ НА ЕВРЕИТЕ!":

    Малиииииии коли си просто и промитуууу....
  • 13 Това е блъф

    2 0 Отговор
    Щом един човек има лоши намерения в Америка може да си купи всякакво оръжие стига да желае .Това са последните опити на Натаняху за да остане над водата.