Last news in Fakti

4 Януари, 2020 15:00 1 208 4

Боливия гласува за президент на 3 май

  • боливия-
  • ево моралес

На 20 октомври Ево Моралес спечели четвърти мандат след 14 години на власт в силно оспорван вот, който предизвика улични протести

Боливия гласува за президент на 3 май - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Боливийците ще изберат нов президент на 3 май - повече от 6 месеца, след като оспорван вот доведе до изпълнени с насилие улични протести и до оставката на държавния глава Ево Моралес, предаде АФП.

Временната президентка Янине Анес пое властта, след като Моралес напусна страната и замина за Мексико.

Новите президентски избори ще бъдат в първата неделя от май, заяви заместник-председателят на Върховния избирателен трибунал Оскар Асентеуфел.

След приключване на изборния график ще бъдат ясни датите за регистрация на кандидатите и правилата за потенциален балотаж.

На 20 октомври Моралес спечели четвърти мандат след 14 години на власт в силно оспорван вот, който предизвика улични протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВОлюшън

    2 2 Отговор
    Ми ,то те наркобароните ще си намерят друг на мястото на Ево ,а па дали боливийците ще гласуват за него - ще видим.
  • 2 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    ИРАНЦИ ОТМЪСТЕТЕ НА САЩ ЧРЕЗ ИЗБОРИТЕ В БОЛИВИЯ !!!!!!!!! ПРИ 7 МИЛИАРДА ЗЕМНОЯДЦИ -- НЯКОЛКО МЕЛИОНА УБИТИ АМЕРИКАНЦИ НЕ Е ПРОБЛЕМ ЗА ДРУГИТЕ НАРОДИ !!!!!!!!!!!!!
  • 3 Българин

    0 1 Отговор
    Предполагам,че съм пропуснал някой и друг урокпо география на времето.
    Оказва се, чеБоливия е многоважна за нас и по това съдя ,че или сме съседи, или че имаме огромен стокообмен.......
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИРИН,РУСИЯ И КИТАЙ ТРЯБВА ДА ВЪОРЪЖАТ АНТИАМЕРИКАНСКАТА ОПОЗИЦИЯ В СТРАНАТА И С МАЛКО СПЕЦНАЗ ДА СМАЖАТ САЩ НА ТЕРЕН !!! ДА -НАЙ-ЧИСТИЯ КОКАИН ЗА САЩ Е ОТ БОЛИВИЯ ,НО КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ 90% ОТ НАРОДА СА МЕСТНИ ИНДИАНЦИ --НЯМА ВИНА ЗА КАРТЕЛИТЕ НА ДЕА И ФБР!?!?!?