Last news in Fakti

4 Януари, 2020 19:15 3 573 58

Посолството на Иран в София: Тръмп не иска мир

  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Напрежение в Близкия изток

Посолството на Иран в София: Тръмп не иска мир - 1
Снимка: БГНЕС

Днес гордото знаме на Ислямска република Иран в посолството на Иран в София е свалено наполовина в почит на човека, който не позволи черното знаме на Ислямска държава (ИД) да бъде издигнато в столиците на някои страни, включително Ирак и Сирия, съобщиха от дипломатическата мисия.

На човек, който не позволи последиците от съществуването на това ужасно явление да се проявят в европейските държави. Командир Касим Сюлеймани беше личността , представляваща най-ефективната сила в борбата срещу тероризма и екстремизма в Западна Азия. Той изигра важна и определяща роля в противодействието срещу ИД, Ал Нусра и Ал Кайда. Страхливото и малодушно убийство на този човек от агресора, а именно престъпният режим на Съединените американски щати под прякото командване на Тръмп, представлява толкова опасен и глупав акт, който все повече показва терористичния характер на американското правителство, изразяващ се в подкрепата му за терористични групи в региона и по света. Всъщност този страхлив терористичен акт, който беше поръчан от американския президент, изложи на показ американския държавен тероризъм пред всички.

Съединените щати, които хвърлиха региона в несигурност чрез едностранни действия, системни нарушения на международното право, прекомерен натиск и икономически тероризъм над Иран, сега поставят същия този регион на ръба на истинска война чрез увеличаване на напрежението, войнствеността и прибягване до държавен тероризъм. Това е война, която, ако започне, ще има последствия и ще доведе до хаос в много страни! Този терористичен акт на САЩ на иракска земя беше остро осъден от иракския министър- председател и обявен за грубо нарушение на иракския суверенитет и териториална цялост. Тази терористична проява увеличи напрежението и враждебността в региона, застраши стабилността и мира и свидетелства за факта, че американският режим не иска мир, стабилност и сигурност.

Терористичният акт на САЩ на иракска земя, който беше остро осъден от иракския министър-председател и обявен за грубо нарушение на иракския суверенитет и териториална цялост, увеличи напрежението и враждебността в региона и застраши още повече стабилността и мира. Фактът, че американският режим не иска мир, стабилност и сигурност в региона стана явен.

Според международното право тази военна операция на САЩ на иракска земя се счита за "агресия", и в допълнение към член 5-ти, изменение 2-ро от Устава на Международния наказателен съд, приети през 2010г., се разглежда като „престъпление“ и американският президент, който директно е разпоредил операцията, както и преките извършители de jure се смятат за международни престъпници, подлежащи на наказателно преследване.

Обръщаме внимание, че висш служител на ООН от Службата на Върховния комисар за правата на човека категоризира този акт като „незаконен”, „нарушаващ международното право” , чиито извършители носят „индивидуална наказателна отговорност” Президентът на САЩ страхливо заяви, че го е направил в интерес на мира, а не на войната. Какъв здрав разум приема това авантюристично и възпламеняващо действие за такова, което е в интерес на мира, особено с оглед на чувствителните и сложни условия на западноазиатския регион?!

Всъщност този ход може да се разглежда като извинение от страна на Тръмп да избяга от импийчмънт и като част от пропагандната кампания за подсилване на позицията си преди президентските избори в САЩ през ноември. На практика това означава подбуждане към конфликт с цел постигане на политически цели! Тази криминална атака срещу генерал-лейтанант Сюлеймани е най-голямата стратегическа грешка на САЩ в западноазиатския регион и те няма лесно да избягат от последствията.

В заключение, наблягайки на правото на отговор от страна на Ислямска република Иран в подходящо време и място, ще е очевидно , че отговорността за всички последици от това престъпно приключение ще бъде върху САЩ.

Предаваме текста с незначителни редакторски промени.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    19 81 Отговор
    Аятоласите, спретнаха наападението на америкаското посолство, а сега реват за мир. Браво на американците, смятайте какво разузнаване имат хората, набаряха Сюлейманчо терориста натясно и чалмата му хвръкна във въздуха. Браво братя американците, унищожавайте терористическата сган ! А каскетоидите, като не знаят да мълчат !

    Коментиран от #3, #4, #6, #13, #23

  • 2 Очакваме

    17 1 Отговор
    Изявлението на МВн работи,в стил-Днес
    демокрацията възтържествува .........
  • 3 Перничанин

    74 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Не си прав, въпросният генерал е първи и главен борец срещу ислямската държава, а същата е подкрепяна от САЩ

    Коментиран от #7, #31

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 vvvvv

    28 3 Отговор
    Не са ми любимци, но са прави.
  • 6 розово

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Бесен язовец? Късно е за ваксина.

    Коментиран от #30

  • 7 Бесен Язовец

    7 56 Отговор

    До коментар #3 от "Перничанин":

    Ти не си прав, Сюлейман е терорист, той е организирал взрива на автобуса в Бургас.За кучетата, кучкшка смърт.

    Коментиран от #14, #22

  • 8 ВСИЧКИ

    5 5 Отговор
    ГО ЗНАЕМ ТОВА ! ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА ПРАСНЕТЕ ПО-ГОЛЯМА РИБА !
  • 9 Русороб

    11 37 Отговор
    Тази чалма да мълчи, че е наблизо да не улети и той овреме. Браво на Щатите, чакаме ватниците да кажат нещо но явно както всегда ще си замълчат, защото нищо не могат да направят. Скоро и нашите шумкари ще го отнесат, време е да поправим грешката от 89-а!

    Коментиран от #21

  • 10 Бесен Язовец

    4 19 Отговор

    До коментар #4 от "Пако":

    Защо обиждаш, аз да съм те обиждал теб ? Впрочем точно на теб ти мяза ника - Миризливо слонско Лайно !

    Коментиран от #19, #35

  • 11 Е да ама чалмите мунападнаха посолството

    4 17 Отговор
    Свалиха му дроня и още кво беше там не помня заканват му се и така нататък. Нормално така да реагира.
  • 12 А в Русия

    6 17 Отговор
    мълчат ли, мълчат. Само обожателите им тук най-много чат-пат да кажат нещо...

    Коментиран от #15

  • 13 слаботоков

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Абе ДУДУК, гледаш ли колко минуса си събрал!! Това говорили ти нещо????

    Коментиран от #16

  • 14 Перничанин

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Бесни язовецо(звучи като индиянско име) не вервай на това което четеш, те това искат, това е генерал високо уважавана личност... На нас ни се представя основно едната страна на конфликта, искат да повярвам в нещо, но има и друга гледна точка която ти не разбираш, приятелю
  • 15 Бесен Язовец

    8 17 Отговор

    До коментар #12 от "А в Русия":

    А какво ще кажат руснаците, те са същите чифути и те, е даже и са по зле, що народ изтрепаха и те в Сирия..)
  • 16 Бесен Язовец

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "слаботоков":

    Абе, дудук, слагам си ги на муя вашите скапани минуси.
  • 17 Армагедон

    36 3 Отговор
    Едно трябва да се знае и да не се допуска да стане реалност ! България никога не трябва да става плацдарм за война на САЩ с останалата част на света ! Защото започне ли се , първите които ще понесат последствията ще бъдем ние ! Народе , опомни се и не допускай шайката която ни управлява да ни поднесе на тепсия като жертвено агне на САЩ ! Единственото към което трябва да се стремим е неутралитет !
  • 18 гост

    28 4 Отговор
    ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ НЯКОЙ ДА ВИДИ СМЕТКАТА НА ТЕЯ НАГЛИ терористи от КРАВАРИСТАН !!!

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Такааааа...

    30 2 Отговор
    Никой не може да оспори,че сащ са тези които създават и обучават терористи от много години, че са виновни за страданията и смъртта на милиони невинни.

    Коментиран от #25

  • 21 898

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Русороб":

    Закъснял си.Вчера умря последната партизанка!Ъхмм!
  • 22 Жестоката истина

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Не вярвай на чифутите, никой не вярва на чифут!
  • 23 Истината

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Моше виж си минусите!

    Коментиран от #26

  • 24 Бесен Язовец

    5 15 Отговор

    До коментар #19 от "Пако":

    Вие путиноидите, винаги така се изразявте клгато нямате скакво да опонирате, плюете тук като сахарски камили и псувате кат каруцари, щото всички сте олигофрени и тепили. Влизаш си тук и не да напишеш нещо по темата на статията, а само да лееш пумия.

    Коментиран от #28, #45

  • 25 Перничанин

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Такааааа...":

    Ясно е на всеки.. Но защо мълчат и ги подкрепят? Защо

    Коментиран от #29

  • 26 Бесен Язовец

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Видях ги, ся няма да моа да мигна.

    Коментиран от #37, #38

  • 27 Бесен Язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ми аре, на кого чакаш, тръгвай.
  • 28 Перничанин

    12 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Каквото и да напишеш ти, няма да промениш мойто мнение, както и аз твойто, всички си чешаме езиците...и спорим излишно.. Сипи си една ракия, хубава домашна, (опа те Европа я забрани) ок нарежи сланина, мезенце(ле ле греда) е ок ходи купи ГМО от близкият до теб маркет и наздраве

    Коментиран от #34

  • 29 Така е...

    20 1 Отговор

    До коментар #25 от "Перничанин":

    Защото всички ги е страх,по различни причини. Сащ са нещо като едрото и агресивно бабаитче в училище, което тормози останалите, обира им паричките и т.н. , но рано или късно си намира майстора.

    Коментиран от #46

  • 30 123

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "розово":

    Да помислим за евтаназия.
  • 31 мразя руските говеда

    4 20 Отговор

    До коментар #3 от "Перничанин":

    Ислямска държава е другото име на Русия.Не всеки руснак е терорист,но почти всеки член на ислямска държава е руснак !

    Коментиран от #33

  • 32 Волф Никел

    4 21 Отговор
    Браво на Тръмп. Натриха носа на Иран. Взеха се много на сериозно.
  • 33 Перничанин

    19 0 Отговор

    До коментар #31 от "мразя руските говеда":

    Цъ в основата в ДНК-то на всеки руснак(95%) това е патриотизма, заложен е просто.. Разбираш ли, какви глупости пишеш, ислямска държава е продукт на САЩ, а самите те са злодей, ясно е на цял свят, но се чудя защо им треперят и им ходят по акъла
  • 34 Споко!

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Перничанин":

    За обесения язовец не знам,но аз щи сипя една ракия! Останаха пет литра, пък и сланинка се намира , когато свърши тогава ще му мислим. Аре наздраве!

    Коментиран от #36

  • 35 само да ти кажа

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    че ти с твоите коментари обиждаш всички здравомислещи хора.Само фашистите,а сега научавам,че и поляците са се възхищавали на нечия смърт.И още нещо-мюсулманин магарето си в калта не оставя!това не е БГ-то,запомни го

    Коментиран от #39, #42

  • 36 Перничанин

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Споко!":

    Наздраве, ма умната, 5 литра не е малко.. Даже и за перничани.. Хаха

    Коментиран от #40, #43

  • 37 ###

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    И твойте приятели в американското посолство в Багдад не могот да мигнат.
  • 38 ###

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    И твойте приятели в американското посолство в Багдад не могот да мигнат.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 само да кажа

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Перничанин":

    че имам 100литра,ммммм,ама жената не дава да пия самичък.Имам и не само сланинка,домашна,от "чумавото" прасе,така,че идвайте и ....вземете си отпуска,че 100 кила не са шега работа 50 градуса е ей

    Коментиран от #41

  • 41 Перничанин

    7 2 Отговор

    До коментар #40 от "само да кажа":

    Благодаря, пълниш ми душата с радост... Ето значи може да сме единни Българите, оставете политиката приятели, има кой да решава, нека се обеденим, заедно сме силни!!
  • 42 Бесен Язовец

    3 12 Отговор

    До коментар #35 от "само да ти кажа":

    Не се възхищавам на нечия смърт, а одобряваи смърта на един ислямски терорист, който дори и в България е организирал диверсии и вие не сте никакви здравомислещи хора, щом се възмущавате, че е бил ликвидиран и го оправдавате тук. Този генерал беше ярък антисемит и даже вашия кумир Путин, нарече антисемитите, свини, а вие сега тук я оплаквате тази антисемитска свиня. Вие сами, мерите тук с двойния аршин ! Значи поляка който умрял, преди 70 години и е обиждал евреите, бил свиня, а аятолаха който също обижда евреите и организира срещу тях диверсии, за вас е герой ! Поляка, значи свиня, а иранеца значи, герой ! Е как да ги разбирам тези двойни стандарти !

    Коментиран от #49, #58

  • 43 Споко!

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Перничанин":

    Няма страшно,трябва да я кътам,че ще си идвам чак лятото. Така ,че си кърквам по малко, че да има за повечко време. Ох ,мале.....елексир 50 града на 17 години!
  • 44 Тръмп

    2 3 Отговор
    Ха-ха-ха,колко рев за един масов убиец и терорист???:):):)Няма да последния ликвидиран боклук,това е сигурно!!!:):):)
  • 45 Пако

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    пУмия,кат,Щото???????=неграмотник,пишеше
    глупости...
  • 46 Въшо

    5 8 Отговор

    До коментар #29 от "Така е...":

    Така ли? И кога според теб си е намерило това бабаитче майстора? Май всички покрай него са изпушили. Това бабаитче помогна на едно червено боклуче с грузински нос и черти ,мустаци и лош дъх от самогона и вечната лула, да попадне сред победителите от WW2, вместо да говори на немски, или да бъде съдено с немците в Нюрнберг. Та, не разбрах кога САЩ са били побеждавани или поробвани. Кога чужди войски са стигали до Вашингтон или Ню Ѝорк Кога се е налагало САЩ да събират и златните коронки на жителите си, за да си купят оръжие и техника ? Като намериш такова нещо в историята, тогава се прави на капацитет и пиши тук. А, май си виждал американско училище само на филм.

    Коментиран от #47, #48, #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Перничанин

    11 0 Отговор

    До коментар #46 от "Въшо":

    История...САЩ? че каква история има САЩ, много е малко, всъщност предимно криминално проявени личности от Великобритания, превземат индианците които се занимават основно с животновъдство и земеделие
  • 49 Пако

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен Язовец":

    Човече,заблудено,престани да използваш
    фалшиво име.Напиши си истинското-Миризлива кравешка фъшкия..
  • 50 Абе въшо бе...

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Въшо":

    Каква е тази словесна диария бе? За майстора ,имах предвид в неопределено бъдеще и не съм капацитет(то тук са се наредили ,капацитет до капацитета, начело с твоя милост) просто споделям мнение. Пийни си валерианче и я карай по-спокойно.
  • 51 Age

    9 0 Отговор
    САЩ си надробиха попарата, сега да си я сърбат.
    А на Бесен Язовец и компания им препоръчвам да не квичат за тази или онази сила, че във времена на войни такива като тях първи ядат черни мамби и ако не дай Боже избухне война на Балканите, никоя от Великите сили няма да се намеси, за да я предотврати.
    Пример:
    Гърция-Турция през 70-те години на миналия век (независимо, че и двете са съюзници на САЩ).
  • 52 no name no face no number

    5 3 Отговор
    Фък офф сащ и техните слуги
  • 53 Браво!

    9 2 Отговор
    В САЩ има над 1 милион държавни служители, които са поклонници на Злото, както и потребители на DARK NET, в който си кореспондират и разменят снимкови и видео материали с убийства, изнасилвания, некрофилия, зоофилия и всевъзможни извращения, които ги възбуждат!!!! Защо тайните служби не изкарат АйПи адрсите на ползвателите в DARK NET??? Защото ще се покаже кои държавни служители вилнеят там!!!! Всеки може да провери реалната история за създаването на DARK NET, която от военна технология се превръща в комерсиална, за да задоволява извратените нагоди на американските държавни служители, които да останат скрити за обществото!!!!
  • 54 Шамара

    4 4 Отговор
    Тоя е терорист #1 избил е десетки невинни, получи си заслуженото!
  • 55 Русофил

    4 3 Отговор
    Великите световни сили си играят с нас обикновения народ било то български ,руски иракски и какъвто си решат било то иамерикански народ.Пускат ни вируси тровят ни избиват ни ..На 11 септември кулите близнаци умишлено ги взривиха някои.Малко след това имаше няколко атентата в Русия в Лондон в Германия имаше преди няколко години..Било е и така ще бъде силните си играят с нас слабите според политиката им.Преразпределят си нефта газта земите ни преразпределят и нас обикновенния човек.А вие тук се джафкате хапете и обиждате..
  • 56 Георги

    4 1 Отговор
    САЩ са терорист номер едно
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 дон чичо

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен Язовец":

    Язовецо, има разлика малце! Ония евреи са ги малтретирали,а тия днешните не се спират да унищоаяват палестинците откак им разрешиха да направят држава!Деференцирай малко,моля!