Last news in Fakti

13 Януари, 2020 10:51 1 585 2

35 милиона за дивата природа

  • австралия-
  • правителство-
  • пожари-
  • дива природа-
  • животни

Коалите вече са застрашен вид

35 милиона за дивата природа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралийското правителство отпусна 35 милиона долара за възстановяване на дивата природа, която пострада тежко от огненото бедствие в страната.

Половината от тези средства ще бъдат изразходвани за възраждане на засегнатите животински популации, включително коали, предаде Би Ти Ви.

Според властите популацията на коали е пострадала толкова много, че тези животни могат да бъдат определени като застрашени. Няма точни данни за броя на животните, загинали в пожарите, но според експерти е възможно те да са милиони.

Междувременно подкрепата за австралийския премиер Скот Морисън падна рязко заради горските пожари, бушуващи в страната. Допитване показва, че рейтингът му се е понижил от 45% на 37% на фона на критиките, че е реагирал твърде бавно на кризата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Половината от тези средства ще бъдат изразходвани за възраждане на засегнатите животински популации, включително коали, предаде Би Ти Ви."
    И как?.. Ще плащат на коалите да се съвокупляват ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Ще има ГМО
Новини по държави: