30 Януари, 2020 10:23 1 785 3

Тревога в Австралия! Жега носи още пожари

  • австралия-
  • жега-
  • пожар-
  • сидни-
  • канбера

Топлата вълна се очаква да удари Мелбърн и Канбера, а прогнозата за уикенда в Сидни е 45 градуса по Целзий

Тревога в Австралия! Жега носи още пожари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австралия се готви за гореща вълна в цялата страна идните дни, а прогнозата за жегите събуди страховете от възпламеняване на нови пожари, предаде АФП.

Температурите надвишиха 40 градуса по Целзий в щата Южна Австралия, където са издадени предупреждения за пожари.

Топлата вълна се очаква да удари Мелбърн и Канбера утре, а прогнозата за уикенда в Сидни е 45 градуса.

Властите предупредиха, че жегата, придружена от сухи ветрове, може да създаде условия за горски пожари в части от Нов Южен Уелс и Виктория, където все още бушуват над 80 огнища.

„Не чакайте да видите пушека или огъня на входната си врата, тогава ще е твърде късно“, заяви комисарят от службите за спешна помощ в щата Виктория Андрю Крисп.

След преминаването на горещините се очакват нови бури, които може да помогнат за потушаването на пожарите, но и да доведат до наводнения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктор Джустис

    0 0 Отговор
    Лошо!
  • 2 Това и е гадното...!

    1 0 Отговор
    На Австралия, климата, суха растителност , високи градуси, горките животинки..!
  • 3 Plovdiv

    0 0 Отговор
    В един момент цялата планета ще стане като Австралия... Тогава на гнусните дебелогъзи хипербогати самодоволници ще им стане ясно, че парите не могат да се ядат! Само дето няма само те да бъдат наказани за съсипването на Земята!
Новини по държави: