2 Февруари, 2020 18:50 4 181 63

Украйна: Русия използва забранени оръжия в Донбас

  • украйна-
  • донбас-
  • противопехотна мина-
  • мина-
  • русия

Киев подчертава, че невинните граждани не могат да бъдат заложници на безотговорната и жестока политика на Москва

Украйна: Русия използва забранени оръжия в Донбас - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна информира Форума за сътрудничество в областта на сигурността на ОССЕ, че руските въоръжени формирования в Донбас използват противопехотни мини, забранени от международните конвенции, съобщи Укринформ.

"Изразяваме категоричното си възмущение от използването на противопехотни мини от руските окупационни сили. Тези оръжия за водене на война с неизбирателно действие, убиват и раняват предимно невинни и беззащитни цивилни, особено деца. Подчертаваме, че Украйна не е полигон за изпитване за нови руски оръжия, нито терен за утилизация на стари" - заяви в речта си Игор Лосовски, заместник на постоянния представител на Украйна към международните организации във Виена.

На заседанието на форума, проведено на 29 януари, дипломатът подчерта, че невинните цивилни граждани не могат да бъдат заложници на подобна безотговорна и жестока политика на Русия.

"Призоваваме настоятелно руската страна незабавно да прекрати доставките и използването на противопехотни и други типове мини и взривни устройства на временно окупираните украински територии, както и да прибере всички вече поставени от руските въоръжени формирования мини", подчерта Лосовски.

Заместник-ръководителят на украинската мисия към ОССЕ представи пред чуждестранните делегати презентация за използването на руски противопехотни мини от окупационните сили в Донбас.

Беше даден конкретен пример за използването на противопехотната минна система MON-50, открита на 21 март 2016 г. в района на Попасная в Луганска област. Както показва маркировката, мината е произведена през 2003 г. в завода "Полимери" в гр. Чапаевск в Самарска област на Руската федерация, отбелязва изданието Информнапалм.

Руските въоръжени формирования активно използват в Източна Украйна и друга противопехотна мина руско производство - ПМН-2. Украинският дипломат представи снимка на две такива мини с надпис "533-37-89" и "15-99-89", намерени на 16 май 2019 г. край Красногоривка в Донецка област.

На 11 юни 2019 г. сътрудници на СБУ (Службата за сигурност на Украйна) намериха още 9 такива противопехотни мини с подобна маркировка "15-86-89" и "ПМН-2-583-46-89" край Маринка, Донецка област.

На 12 юни 2019 г. в село Водяне в Донецка област военнослужещи от ВСУ намерика 6 празни корпуса КПОМ-2 за мини ПОМ-2 и две активни мини ПОМ-2.

На 16 юни 2019 г. край Водяне бяха намерени и 3 противопехотни мини ПМН-2.

На 24 октомври 2019 г. руските въоръжени формирования използваха мини МОН-2 за миниране на позициите на ВСУ край Светлодарск.

Украинският дипломат информира делегациите на страните участнички за конкретни заводи на територията на Руската федерация, които произвеждат противопехотни мини ПМН-2 и ПОМ-2.

"Противопехотните мини ПМН-2 и ПОМ-2 са на въоръжение в руската армия. Използването им е забранено от Отавската конвенция, или Конвенцията за забрана на използването, складирането, производството и трансфера на противопехотни мини и за тяхното унищожаване от 3 декември 1997 година", напомни Лосовски.

Той допълни, че Украйна е подписала Конвенцията през 1999 година и я е ратифицирала през 2005 г.

"В рамките на предвидените от Конвенцията задължения, до 2011 година Украйна е унищожила всички противопехотни мини ПМН-2 и ПОМ-2 под международно наблюдение. На свой ред Руската федерация отказа да подпише конвенцията за забраната на противопехотните мини и продължава да използва ПМН-2 и ПОМ-2 по време на военни действия", заяви украинският дипломат.

Той добави, че мисията на ОССЕ само през януари 2020 г. вече три пъти съобщава за намерени забранени от международните конвенции противопехотни мини на временно окупираните територии в Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СССРкаскет

    27 73 Отговор
    То за тъпите ушанки не е проблем да убиват невинни доказали са го с годините. Който ми сложи минус е червен каскет!!
  • 3 Румяна Костова

    41 16 Отговор
    След посещението на представител на Господарите - Помпео, украинците взеха нещо много по - смело да кихат по отношение на Русия. Презентация на руски противопехотни мини е представила украинската страна? От коя година? 1986? Все някоя би трябвало да е узбегнала огъня от складовете за оръжия, които горяха ба украинска територия. Порошенко дивлече за демонстрация в ООН ламарина от автобус, Зеленски миналата година - гилза от коршум, те ти сега и противопехотни мини. Какво ще бъде следващия път, перка от хеликоптер?

    Коментиран от #14

  • 4 Шах

    49 16 Отговор
    Украина от само начало бомбардирала мирно население,собственни жители с фоссфорни бомби,които са забранени с редица конвенции на ООН.
    Кой не знае,Украина в 2001г свалила с бойна ракета руски граждански самолет над Черно море.
    Загинали са 78 души."Случва се ......"-тогава отговори техен президент Кравчук.
    Виждали ли сте такиви изроди?

    Коментиран от #8

  • 5 хахахахаха

    44 13 Отговор
    А дари Украйна не разполага с такива мини? Няма какво да се лъжем, основното им въоръжение е руско производство.
  • 6 СссереМ

    12 32 Отговор
    Нищо ново не казвате,татарите кога са играли честно?
  • 7 на крива ракета космоса и пречи

    44 7 Отговор
    А укрите като бомбиха цивилното население с бял фосфор защо всички мълчаха ? Или там беше демократично ?
  • 8 Румяна Костова

    30 5 Отговор

    До коментар #4 от "Шах":

    Кравчук тогава се изказал в ефир на украинската телевизия,, Какво толкова, че сме свалили самолета, на всеки може да се случи да сгреши"
  • 9 бат Рамбо е гей

    33 4 Отговор
    Днес е денят на разгрома на нацистките войски в битката за Сталинград ! Фашагите ядоха дървото !
    Същото ги чака и бандеровците !
  • 10 Тролът Румяна Костова все по бесен

    5 18 Отговор
    Изтрепаха се тия люде за донбаските въглища.
  • 11 бат Рамбо е гей

    24 5 Отговор
    Сталинград се оказа непреодолима пречка за врага, всяка улица, всяка къща буквално се превърнаха в неразрушима крепост. Защитниците на града тогава показаха не просто непреклонен характер — показаха, че единството на духа, готовността да се жертват могат да победят всеки, дръзнал да посегне на Отечеството.

    Те защитаваха Сталинград, защитаваха родината си.
    Победата при Сталинград стана част от голямата история на Русия, тя е в руската кръв.

    «Няма да позволим на никого подвигът на нашите предци, които освободиха света от фашизма, да бъде разбит в името на непосредствените политически желания на някого.
    Днес почитаме нашите победили дядовци, които ни научиха да се изправяме открито срещу врага.
    Винаги ще следваме техния пример и ще разказваме на децата си за подвига на защитниците на Сталинград.
  • 12 Финландия се оказа голяма хапка

    7 17 Отговор
    за СССР.

    Коментиран от #15

  • 13 фърфалан

    23 5 Отговор
    А в краварника назначиха гей за шеф на сухопътните сили !

    Коментиран от #16, #53

  • 14 The Pest

    7 19 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    мисля в статията ясно беше написано че маркировката на противопехотните мини е от 2003-та , а не от 1986-та . Каквито и пристрастия да имаш , трябва да си сляп и много глупав за да не ти е ясно от къде се въоръжава (или пристига въоръжено) "спонтанно възникналото опълчение " , особено когато видиш Т72Б3 и опълченци с дръпнати очи

    Коментиран от #20, #30, #38, #48

  • 15 Батиста

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "Финландия се оказа голяма хапка":

    Който иска да пали свещи пред Запада, моля, драснете клечката, паднете на колене, прекръстете се пред иконата на НАТО или Хитлер — те са почти едно и също, ако погледнем глобално на нещата.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Anadolu Manafesi

    2 16 Отговор

    До коментар #13 от "фърфалан":

    това е с цел яко да пори каскетите отзад . В случая гея е доказан професионалист с доказани умения , необходими му за да изпълнява заеманата длъжност .

    Коментиран от #22

  • 17 Anadolu Manafesi

    7 13 Отговор

    До коментар #15 от "Батиста":

    ако погледнем глобално на нещата Хитлер си беше голям пич , питай ако искаш твоя Цар , който лично му се възхищава и ползва много от приомите му , а комунизма и Сталин си бяха кофти нещо . Ако чичо Ади беше малко по-чевръст и вместо да се занимава с Гърция заради некадърните италианци , да беше подкарал към Масква още през март , сега нямаше да се оплакваш от цигани , евреи , Сорос и гейропа , краварите щяха да си гледат крави и царевица , а Азия щеше да се нарича Япония .

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 СССР агресор

    4 13 Отговор
    Симо Хаюха е роден град Раутярви, Южна Карелия в семейство на финландски фермери.

    Когато през 1939 г. Русия нахлува във Финландия, Симо решава че трябва да помогне на родината си. След време руснаците осъзнали, че един единствен човек премахва доста сериозен брой техни хора. Така станал известен като „Бялата Смърт“. В продължение на 100 дни собственоръчно отстранил 705 души (от тях 542 потвърдени).

    Коментиран от #26

  • 20 торбалан

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "The Pest":

    А в Сирия като намериха сандъци с наши бомби , гранатомети и др - какво стана ?

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 фърфалан

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Anadolu Manafesi":

    Ша пори , като го отпори целия щаб барабар със свързочника !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТОЧКАТА

    16 2 Отговор
    МИНАТА!!!е защитно средство против АГРЕСИЯ!!!!вИЕ АГРЕСОРИ ЛИ СТЕ?????
  • 26 Джонсъна

    18 3 Отговор

    До коментар #19 от "СССР агресор":

    Финландия е била Руска провинция. И в крайна сметка съществува само благодарение на Русия.
    Ако погледнем реално ,само Финландия в момента не е в истерия и продължава да поддържа връзките си с Русия!
  • 27 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Делян Пеев":

    ЕСТЕСТВЕНО,КУЛТУРАТА И ДОБРИТЕ ОБНОСКИ НАПРАВО ПРЕЛИВАТ ОТ ТЕБЕ,ПО АМЕРИЧКИ ПЪРВООБРАЗ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пуйчо

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "The Pest":

    А през 2003 какви враждебни отношения е имало между Русия и Украйна? Дали пък Украйна не е купувала въоръжение от Русия?

    Коментиран от #35, #41

  • 31 The Pest

    0 9 Отговор

    До коментар #20 от "торбалан":

    казаха че намерили и даже ги показаха по новините на Останкино . И като се вгледаха в маркировките на сандъците от видеорепортажа там се виждаше че оръжието всъщност е произведено в Русия . После млъкнаха . Аз съм сигурен че в Сирия е пълно с наше оръжие , но са основно боеприпаси , а тези са толкова некадърни че дори не намериха нещо наистина българско ,че да го снимат

    Коментиран от #33, #34

  • 32 приятно ми е уроде

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Урод":

    Аз съм Иван .
  • 33 торбалан

    12 1 Отговор

    До коментар #31 от "The Pest":

    Искаш ли видеото с нашата журналистка ? Или сам ще си го намериш ?
    21.04.2017 г. - „Труд“ откри българско оръжие, произведено от ВМЗ-Сопот в 9 склада на джихадистите от фронта Ал Нусра в Източен Алепо в Сирия.
  • 34 Пуйчо

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "The Pest":

    си и това е очевадно...
  • 35 The Pest

    4 10 Отговор

    До коментар #30 от "Пуйчо":

    не , не е . Тъй като в статията ясно е написано , че Украйна е подписала договорът , забраняващ използването на такъв тип мини и едва ли после е тръгнала да си ги купува от Русия , при положение че е дала куп пари да утилизира собствените си такива , наследени от СССР . Не четете статиите , които коментирате , а само коментарите за да цъкате плюсчета и минусчета . И по принцип нищо не четете , а и не мислите . Представата ви за света е това където се говори в кръчмата , на работа и във фейса .

    Коментиран от #36

  • 36 Пуйчо

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "The Pest":

    той и Порошенка размахваше руски задгранични паспорти като доказателство за нам кво си...сякаш между Русия и Украйна е трябвало да имаш такъв...ама будалите като теб се връзват на какво ли не...освен ако не си пак някой укърче...
  • 37 The Pest

    3 10 Отговор
    Дорогие ушанки , каскети и ватенки , всичката ви работа е от типа "а вие защо биете негрите" , похват използван преди толкова много години и все още толкова актуален . В статията се казва че "спонтанно възникналото опълчение " използва забранени с конвенция , модерни руски противопехотни мини , но матросовците веднага избухнаха за фосфорни бомби ( пълна измишльотина BTW) , български муниции в Сирия , Хитлер , фашисти , Сталинград и гейове . Толкова сте плитки

    Коментиран от #39

  • 38 Румяна Костова

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "The Pest":

    Признавам, за разлика от Вас аз не съм се разхождала из редиците на опълченците в Донбас и не съм срещала бойци с дръпнати очи. Украинците възкресиха след три дни убития от Кремъл Бабченко. Мисля си, че да поставят противопехотни мини на място, което им изнася не е проблем за техните магически възможности. Преди президентските избори в Украйна се появиха документи как Порошенко е търгувал с оръжия от Русия.

    Коментиран от #40

  • 39 Румяна Костова

    12 0 Отговор

    До коментар #37 от "The Pest":

    В статията се казва, че това твърдят украинците, а не международните наблюдатели.Ще излезе като с уж откраднатото клекало от тоалетната на украинския катер . Оказа се, че всичко е измислица или на журналистите или на военните. Само вдигане на пара.

    Коментиран от #42

  • 40 The Pest

    3 8 Отговор

    До коментар #38 от "Румяна Костова":

    то и аз не се разхождам , но първата ми мисъл не е че укрите сами си залагат противопехотни мини , само и само да очернят великата , православна твърд - Русия , каквато е Вашата първосигнална реакция , явно тренирана до автоматизъм през годините . Както и и веднага разбрахте , че всъщност укрите са свалили Боинга , очевидно е че ще разположат множество ЗРК за да се борят с авиацията на "спонтанно възникналото опълчение" , каквито ЗРК доблестните опълченци нямат , а свалените през седмиците преди инцидента няколко украински летателни апарата са паднали сами . Някои неща просто са очевидни , особено подкрепени с желязбната Ви логика .

    Коментиран от #43

  • 41 Румяна Костова

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пуйчо":

    Украйна до миналата година купува резервни части за оръжията си и техниката си, останала още от соца. Разбира се по малко заобиколена схема, в която бе замесен и Порошенко В Украйна се вихреше голям скандал по тази тема. Националистите му бяха много обидени,че е печелил от руски оръжия, които убиват украинските герои на Донбас. Живеем във време, в което терористите в Азия се снабдяват с най-съвременни оръжия, въпреки, че официално са в немилост. А на някои се струва непосилно Украйна да се снабди с няколко противопехотни мини руско производство.
  • 42 The Pest

    1 5 Отговор

    До коментар #39 от "Румяна Костова":

    дори и да го твърдят безброй международни наблюдатели , това на Вас не ви пречи . Едно си баба знае , едно си баба бае . Не разбирам какво общо имат в случая Хитлер и Сталинград

    Коментиран от #44

  • 43 Румяна Костова

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "The Pest":

    От очевидност до очевиднист има разлика. Аз не си падам по емоционални забежки от рода на Велика православна твърд. Предпочитам фактите и аналитиката. Относно сваленият малайзийски самолет нищо не твърдя, само си задавам въпроси за самоубилият се украински летец, от какви психологически драми е страдал, като единствен свидетел на уцелването на самолета и изчезналата в неизвестност диспечарка.

    Коментиран от #45

  • 44 Румяна Костова

    11 1 Отговор

    До коментар #42 от "The Pest":

    Какви баби и жаби? Говорим за поредната циркова демонстрация на украинците? Все нещо доказват, носят ламарини, гилзи, паспорти. Въскръсват мъртъвци.И се правят на вода ненапита, а всъщност те убиват сепари на Донбас, повечето от които са цивилни. Вече само убитите деца на неподконнтролната им територия наброяват 230.

    Коментиран от #46, #49

  • 45 The Pest

    0 5 Отговор

    До коментар #43 от "Румяна Костова":

    чудесен пример за използване на факти и ефективноста на Вашето аналитично мислене - щом някъде в Донбас някой е заложил руски противопехотни мини , това задължително са укрите , защото те имат начини да ги закупят от някъде и това никой не може да го отрече . Съвършенно очевидно е че това в НИКАКЪВ случай не може да е "спонтанно възникналото опълчение "

    Коментиран от #47

  • 46 The Pest

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Румяна Костова":

    според чии данни ?
  • 47 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "The Pest":

    По принцип всичко е възможно, аз само изразявам недоверие в онова, което твърдят украинците, защото наистина много се уляха и оплетоха в лъжи. И разсъждавам, че ако ИДИЛ може да си достави ракети, с които да сваля самолети, то която и да е страна на Донбас може да се уреди с противопехотни мини.
  • 48 Бачо Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "The Pest":

    То па голямо доказателство ... Според фактите и видеоматериалите български войници са били в редиците на ИДИЛ и са складирали българско оръжие в подземни тунели в Сирия ... Ей така се фабрикуват доказателства, бастун ... Мислиш ли, че не могат да намерят 10ина руски мини? А бе къде ви намират вас идиотите? По дърветата? Има руска мина, значи Путин я е сложил? Ма вие сте били големи детективи бе ... Не казвам, че не е възможно да са руски, казвам, че може съвсем спокойно да е нагласено. Абсолютно елементарно е да го спретнеш.

    Коментиран от #56

  • 49 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Румяна Костова":

    Данните са на ОССЕ, цитирани от украинският ми любим политически консултант и експерт Дмитрий Джангиров в един от последните му появявания в you tube. Той каза, че от началото на войната на Донбас са убити 14 000 души, две трети от които цивилни, така наречените сепари и 230 деца,пак сепари.
  • 50 The Pest

    2 3 Отговор
    не Вие не изразявате недоверие , Вие на практика КАЗВАТЕ че това е "украински цирк" позовавайки се на фактите и аналитиката че е възможно украинците да са се снабдили с руски мини (това безспорно е така) , което пък напълно изключва възможноста всъщност просто наистина опълченците да са сложили някакви мини , каквито там им се намират . Наистина ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА ! Също така написахте , че мините били произведени през 1986-та , което фактически и аналитично показва , колко сте си направили труда да прочетете за какво става въпрос . Колкото до пилота и диспечерката ще се радвам на някакви линкове с източници , убеден съм че няма да издържат на каквато и да е критика .

    Коментиран от #51

  • 51 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "The Pest":

    Много странна логика имате. Според нея възможността украинците да са се сдобили с въпросните мини изключва възможността същото да са сторили и опълченците на Донбас?! Успяхте да ме разсмеете.Аз разсъждавам без такива логически зикзаги и ще Ви кажа простичко, че и двете страни без особена трудност биха могли да имат тези мини Калашниците, с които стрелят в Африка, непременно ли биват задействани единствено от руски пръсти?

    Коментиран от #52

  • 52 The Pest

    0 4 Отговор

    До коментар #51 от "Румяна Костова":

    не , това е Вашата логика , Вие изтъквате това като доказателство че това е "украински цирк " . За вас явно възможноста мините да са заложени от опълчението е недопустима .

    Коментиран от #54

  • 53 Ох баня,ох кеф!

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "фърфалан":

    Ох мале... Ще въведе турската баня в армията на сащ , млади ,мръсни ,мускулести, морски пехотинци ,от афроамерикански произход ,с огромни патлаци ще са теляците(масажистите). Направо са подмокрих!
  • 54 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "The Pest":

    Вие явно не асимилирате написания на български език коментар от мен. Сори, никак не мога да Ви помогна,ако имате трудности от подобен характер.
  • 55 The Pest

    2 2 Отговор
    относно украинският пилот , който бил свалил MH17 - Владислав Волошин , обвинен от анонимен източник в Русия , че е свалил MH17 ,е пилотирал само Су-25 с максимална височина на полета когато носи въоръжение 5000м , докато MH17 е летял на над 11 км. Единственото въздух/въздух въоръжение на Су-25 е ракетата Р-60 с ИЧ насочване и обхват 7 км.(теоритичен) , самолета няма РЛС и никакви прицелни приспособления за борба с други самолети . Ако наистина той е свалил Боинг 777 това ще е единственният случай в историята , когато Су 25 сваля нещо . Ракетата Р-60 е с ИЧ насочване , атакува двигателите , на всички снимки от останките е ясно дори за лаиците фюзелажа е разрушен от шрапнели на ракета , взривила се на известно разстояние пред него , както правят тези на комплекса Бук . Общо взето версията издиша от всякъде . Пилота се самоубива с Макаров със заличени номера , вместо да използва личното си оръжие , явно обича по-трудните неща

    Коментиран от #59, #62

  • 56 The Pest

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Бачо Киро":

    Вие твърдите че са сложени от украинците и че това е "украински цирк" . Аз просто казах че в статията са написали че са произведени през 2003-та , а не през 1986-та и се запитах наистинали е чак толкова невъзможно , все пак сепаратистите да са закопали някоя мина тук там

    Коментиран от #57

  • 57 Титан сте!

    2 4 Отговор

    До коментар #56 от "The Pest":

    Голямо браво!Да спориш с руските чугунени кратуни не е лесна работа!На тях винаги всичко им е ясно,Русия никога не е виновна за нищо,там е идеалният свят и т.н.

    Коментиран от #58, #63

  • 58 The Pest

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Титан сте!":

    аз самият съм руснак по майчина линия , обичам руският народ , музика и култура . Имам си своето щастливо детство в СССР , което никога няма да забравя . Политическото ръководство на Русия днес и хората пишещи идиотизми тук няма да донесат нищо добро на никого , дори на самите тях
  • 59 Ахмето Д

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "The Pest":

    Да, версията за свалянето на самолета наистина издиша - особено що се отнася до учасието на БУК. Преди да пишеш глупости, вземи и се запознай със заключителния доклад на нидерландците по този повод - и внимателно разгледай снимките и прочети изводите. И ще разбереш, че да сънуваш не е достатъчно - искат се и факти. А такива няма - поне според този доклад. Айде, със здраве.

    Коментиран от #61

  • 60 vasik atanasova

    1 4 Отговор
    от руснаците по гадни няма
  • 61 The Pest

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Ахмето Д":

    да , благодаря че ме накара да се размърдам , тъй като се бях отдал на типичният за страната в която живея западняшки , капиталистически мързел . https://www.government.nl/topics/mh17-incident/investigation-by-the-dutch-safety-board - това е линк към официален сайт на правителството на Нидерландия , на страницата има линк към официалните разследвания на нидерландската комисия по авиационна безопасност . Според всички официални заключения MH17 e свален с ракета от комплекса ЗРК БУК . Има много снимки и изводи , по официално , здраве му кажи . Никога не пиша неща за които не съм сигурен поне с голяма вероятност , затова тъпанари като вас наистина ме вбесяват , затова и си губя вечерта(ноща при вас) за пиша глупости тук . Всеки който си е помислил че MH17 може дори и с 5% вероятност да бъде свален от Су-25 е пълен идиот
  • 62 торбалан

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "The Pest":

    Су25
    Максимална скорост 877 km/h
    Практически таван 15200 m !!!!!!!!!!!!!!!
    Оперативен таван 7000 m
    Далечина на полета с максимален товар 1200 km
    Далечина на полета с максимално гориво 2900 km
  • 63 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Титан сте!":

    На руснаците не всичко им е ясно. Те задават много въпроси, на които украинската страна не иска или не може да отговори. Например, защо не са взети показания от украинската диспечарка, която в последния момент променя курса на малазийския самолет? Да припомня, че тази служителка излиза в отпуск веднага след инцидента и след това нищо не се чува и знае за нея. А умозаключенията как Русия твърди, че е еталон за идеален живот оставете за децата си, ако са някъде първи, втори клас. Може и да Ви повярват
Новини по държави: