Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 20:32 3 511 30

Самолет шпионира край Русия

  • самолет-
  • граници-
  • русия

Става въпрос за британски Boeing

Самолет шпионира край Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британски самолет за радиоелектронно разузнаване е бил забелязан край руските граници, съобщи ТАСС.

Според сайта проследяване на движението на самолети Plane Radar, самолетът е излетял от базата „Милендхол“.

Той се е насочил към Калининградска област. Полетът е бил проведен на височина от около 8 километра. Самолетът е Boeing RC-135W Rivet Joint.

Подобни полети често са били забелязвани край руските граници. Руски представители не са коментирали полета.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    27 14 Отговор
    Смешничета с памперсчета.

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Borislav Popov

    15 3 Отговор
    Ами какво да кажа ?
    Я да го извъртя ....
    Те Руските агресори ....
    Офф , май не върви ?
    Абе все тая ! Та руските агресори колко са лоши , ей сега ще ги разбие крал дони! Те “няма “ какво да ядат , и Путин е лош !
    Оххх изрицитирах го !

    Коментиран от #6

  • 5 бай Шиле

    18 10 Отговор
    Руснаците не коментират.Да не им писне и да го изкоментират чрез С 400.Липсва ми коментара на пиленцето Борислав Попов.Боре.е.е. ?
  • 6 бай Шиле

    13 8 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Боре,пак изпусна да кажеш нещо за скапаните Москвичи и Волги.
  • 7 Не им обръщат вече внимание

    14 6 Отговор
    ,защото ракетите им достигат целите си за по малко от минута.
    Ташак си правят руснаците с тези ...

    Коментиран от #26

  • 8 бай Шиле

    11 5 Отговор
    Боре,да не те хванал китайският грип?
  • 9 Hhhhhhh

    13 4 Отговор
    Тия тъпанари се правят на могъща сила. Отдавна им мина времето. Да си гледат бабата и да не се бъркат щото няма да имат остров.
  • 10 Шабаев

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Не са смешничета, а абсолютните смешничета!
  • 11 Уди Кълвача

    12 4 Отговор
    Искат да ги изкове една мълния изневиделица!
  • 12 Бесен Язовец

    6 3 Отговор
    Снимат убавиците от Питър снимат, че ония стръвници на островва стават само да плашат скорците на ягодовите масиви !
  • 13 Ххх

    9 5 Отговор
    Барабар Петко с мъжете, както се казва. Пък нали и те се пънат да са световна сила, нали с някаква дейност трябва да си оправдават военните разходи. В класацията по брутен вътрешен продукт май са преди Русия. Само че в областта на въоръженията ? Дали не са много, много назад. Тукашните проамерикански писачи много обичат да бръщолевят как новите разработки на Русия били само по няколко бройки, все още в процес на изпитания. Само че, по - богатата Британия има ли изобщо разработки на нов танк, нов самолет, противоракетни системи, стратегически бомбандировачи, противоспътникови системи ? Или най - много да пообновят арсенала с доставки от чичо Сам, че не им стигат акъла и техническите възможности да си ги изработят сами.

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 Казуар

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ххх":

    Сигурно не знаеш, че англичаните имат военнопромишлен комплекс ВАЕ, който е на световно ниво. Можеш да провериш преди да пишеш по инерция.

    Коментиран от #21

  • 15 да си го кажем

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ххх":

    Великобритания е световна сила и въобще не се напъва.Има друго нещо обаче.Виждам поне как разсъждаваш и то е доста ограничено.Държиш да им мериш пи***ките.Русия дори и да е по-силна военна страна това е ,защото Русия се развива САМО във военната сфера.Обикновенния руснак яде желязо обаче за сметка на военната им сила.Великобритания има добър,висок и развит стандарт на живот с много голяма военна сила и повече нищо не им трябва.Русия е в средновековието ама имали военна сила разбираш ли.И въпреки това са под нивото на Китай или САЩ.

    Коментиран от #18

  • 16 да си го кажем

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ххх":

    И най-голямата оръжейна компания във Великобритания е много по-технологично развита от руските компании и само тя продава 3 пъти повече оръжие от най-оборотната руска компания.

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Borislaff Popoff

    3 7 Отговор
    Купувам матрьошки и малко употребявани каскети и ушанки. Заплащане в рубли.

    Коментиран от #22

  • 18 Румяна Костова

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "да си го кажем":

    Великобритания има висок стандарт на базата на развитие на финансовия капитал, борси, посреднически сделки и други машинации. Иначе в сферата на производството издиша.
  • 19 Румяна Костова

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "да си го кажем":

    Май повечко се изхвърляйте, че Англия продава три пъти повече оръжие, отколкото Русия. А защо не 10 пъти, някак по авторитетно звучи? Остава да ни светнете кой авторитетен източник е направил това сравнение.
  • 20 Ххх

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "да си го кажем":

    А като си толкова запознат с въпросната компания, която била много по - технологична от руснаците само приказки от 1001 нощ ли ще ни разказваш ? А името на фирмата ? А какво произвежда ? А някакви по - значими сделки за износ, че да проверя дали наистина изнася повече от руснаците. Макар че според мен си плещиш, колкото да се правиш на интересен и да защитаваш Евроатлантическия интерес. Колкото и да е мъка на такива като тебе, Русия заема второ място в световния оръжеен износ. А британската ти фирма е изнесла много повече по време на следобедния ти сън.

    Коментиран от #23

  • 21 Ххх

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Казуар":

    Те могат и да имат развит военно промишлен комплекс, но, все пак, опитвай се малко да схванеш мисълта ми. Едно е да произвеждаш на световно ниво примерно - стрелково оръжие, бинокли, бронежилетки, уреди за нощно виждане и др. от сорта изделия, а съвсем друго е големи оръжейни системи, които изискват много по - големи средства за разработка и съдържат в себе си многобройни възли, системи, части и компоненти. Едно е да произведеш снайперска пушка - примерно, пък била тя и на световно ниво, съвсем друго е танк ново поколение. И малко по - конкретно. Англичаните предполагам имат възможности за строителство на флот - надводен и подводен, включително самолетоносачи. Макар че, доколкото знам имат един самолетоносач, значително по - малък от американските. Оттам нататък какво имат като собствено производство ? Ракети - крилати или балистични ? Нов изтребител и нов танк, собствена разработка ? Бомбандировъчна авиация със среден и голям обсег ? Системи за РЕБ ? Системи за противовъздушна и противоракетна отбрана ? Противоспътникови ракети от рода на руската система Нудоль ? Какво имат англичаните като собствени разработки, аналогични или по - добри от руските такива ? Хайде разкажи ми, защото аз изглежда не съм запознат.

    Коментиран от #25

  • 22 123

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Borislaff Popoff":

    Не ти ли казаха да смениш обръщението,че утре току виж МВР с ВКП е цъфнало пред вас!
  • 23 да си го кажем

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ххх":

    Ти ако найстина не разбираш за коя британска компания ти се говори,по-добре недей да спориш повече на военни теми.Явно е,че си далеч от нещата.Отделно май си и неграмотен.Казвам ти,че е по-оборотна от най-оборотната руска военна компания,а не от износа на цяла Русия.И забелязвам,че като не си наясно с нещо,почваш веднага да подскачаш.Ако ще се води нормален спор да се води,няма смисъл от закачки
  • 24 Смешковци

    3 1 Отговор
    оправиха острова, сега и Русия
  • 25 Казуар

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх":

    Поради големите средства за разработване на оръжия англичаните се кооперират с някои европейски страни. Имат собствено производство на танкове, бронирани машини, различни видове кораби, артилерия, противотанкови средства и много други. ВАЕ сключи предварителен договор с Турция за разработка на стелт самолет.Различни видове оръжия се продават на американския пазар, например двойно по леката 155 мм гаубица на морската пехота, Имат продаден самолетоносач на САЩ с вертикално излитащите самолети Хериър. А иначе съвсем скоро Индия извърши опит с противоспътникова ракета. Ракети с малък и среден радиус се правят и от технологично слабо развити страни.
  • 26 Бай Самам

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не им обръщат вече внимание":

    Бъркаш ! Те самите рушняци са ташак - пиян и гладен !
  • 27 емо

    2 1 Отговор
    Запада няма нужда от танкове,самолетите и въобще от военна техника това което те имт руснаците нямат и няма да имат - гей парадите- ценост не присъщ за много народи особено ако най-напред върви американския посол - "прекрасна великолепна картина".
  • 28 румен потника със зеленото чорапче

    1 1 Отговор
    Търсят се оригинални ватенка, ушанка, тюбетейка, литър самагон (може само 300 мл. бояршник), няколко вмирисани партенки и билет сибир. Ще си ходим с мойта Деса у дома.
  • 29 румен потника със зеленото чорапче

    1 1 Отговор
    ААА забравих да кажа че смятам да взема с мен най-великия икономист в света адаша Гечев, и как Курна да ми дава наклон на мисълта щот ми е трудно да мисля без нея и другите каки в БСП - то. И да ви е яд там ме чакат Гундяев, Решетников и оня нашия..... българина Малинов дето се продава за копейки.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания