Last news in Fakti

23 Юли, 2012 11:05 819 0

Касапинът от Колорадо отива на съд

  • колорадо-
  • джеймс холмс-
  • стребла
Касапинът от Колорадо отива на съд - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цяла Америка е с вас. С тези думи американският президент Барак Обама се обърна към близките на жертвите на масовото убийство, разтърсило страната. Касапницата стана в киносалон в квартал Аурора, Денвър, Колорадо преди дни три на премиерата на новия филм за „Батман“, когато 24-годишен младеж откри безразборна стрелба. Загинаха 12 души, 58 бяха ранени. 

Днес Джеймс Холмс, който ще бъде изправен пред съ да в понеделник.

Барак Обама определи кървавата баня като „акт на злото“ и обеща, че случилото се няма да бъде забравено. „Думите не са адекватни в тези ситуации, но нека близките знаят, че ние мислим за тях“, заяви президентът.

Задържаният Джеймс Холмс нахлул в залата с бронежилетка и три пистолета. Апартаментът му бе натъпкан със запалителни течности и експлозиви, достатъчни да убият "първия човек, който влезе в него". Мотивите на ужасното престъпление все още са неясни, предаде Ройтерс. Приятелите на Холмс твърдят, че той не показвал признаци на психически проблеми. Не бил и агресивен.  От полицията го определят като „сатаничен“.

Десетки граждани се събраха на възпоменателната церемония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА