Last news in Fakti

8 Февруари, 2020 10:20 2 055 22

Починалите от коронавируса вече са 724, заразените – 35 000

  • коронавирус-
  • китай-
  • заразени

Само за ден от пневмонията, причинявана от коронавируса, в Китай са починали 86 души

Починалите от коронавируса вече са 724, заразените – 35 000 - 1
Снимка: EPA

Жертвите на коронавируса 2019-nCoV по света вече са 724, съобщава изследователският портал Worldometer. Заразените са близо 35 хиляди, над 6000 са в критично състояние.

Повечето от заболелите са в Китай, където са потвърдени 34 546 случая на инфектиране с щама. Само през последното денонощие в страната са регистрирани 3399 нови случая на инфектиране, от които 2841 са в провинция Хубей, откъдето започна разпространението на вируса.

Само за ден от пневмонията, причинявана от коронавируса, в Китай са починали 86 души. От началото на епидемията жертвите в страната са 722, според данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай.

Междувременно американската круизна компания Royal Caribbean International съобщи, че временно няма да приема на корабите си туристи от Китай. Мярката ще е в сила до края на февруари.

Военно-промишлената корпорация Lockheed Martin от своя страна обяви, че няма да участва в авиационното изложение в Сингапур заради разпространението на коронавируса. Решението е взето след консултации с американските власти и с медицински експерти. Представителите Lockheed Martin се позовават на обявения от сингапурските власти оранжев код за опасност от заразяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    25 2 Отговор
    ЛОША БОЛЕСТ ДАНО ДА Я ОВЛАДЕЯТ.

    Коментиран от #16, #17

  • 2 Johansson

    2 17 Отговор
    Това лови само културите. Местя
  • 3 В България

    15 10 Отговор
    Корона вируса не ни трябва. Защото българите достатъчно страдат от тиквоча. Бойкооо ти трябва да умрш. Ти съсипа държавата ни. Ще си го получиш. Ти ни даде бедния вирус.

    Коментиран от #7

  • 4 Долу Бойко долу Бойко

    9 7 Отговор
    Бойко крво , Бойко крво. Народа трябва да се вдигне и да елиминира всички политици в парламента.

    Коментиран от #10

  • 5 гост

    11 3 Отговор
    Ако е вярно това което пишат - коронавирусът е само приносител. А болеста не е пневмония , а белодробна чума.
  • 6 Морко

    15 1 Отговор
    Единственото спасение за света е затваряне на всички граници с изваждане и на армиите а всички държави.Говоря за целите граници,а не само на гранични пунктове и летища. Това не е затваряне.Защото вчера обясниха как се пренася заразата.Ако има 35 000 заразени истинското число е в десетки пъти повече.Но естествено крият ,защото не могат да се справят с разпространението.Измислените филми със хора покосенни от разни вируси и зарази ,да не станат реалност изведнъж...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гледач

    5 7 Отговор
    Ето баба Ванга каза че българите ще оцеляват.А за Китай САЩ ЕС Турция Индонезия и др. Не ме интересуват Да умират все ми е едно.
  • 9 Borislav Popov

    7 4 Отговор
    Да ви пикам на нагласените анкети ! Българите уж харесвали най много Русия и Путин, ала 2 милиона и кусур българи, дружно се изнесоха към страните от Западна Европа, а за Русия, дето уж я харесвали, никой неще и да чуе. Я някой, каскетин да даде данни, колко блогари са се преместили да работят и да живеят в любимата им Рушийка, та да ги сравним с данните, за българите, които са се изнесли, само с една западна страна, може дори и със САЩ.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мани мани

    7 4 Отговор
    По едни мои сметки %-та на смъртност при тоя вирус е малко над 50% ... И гледайки много клипчета в тубата и онлайн камерки, си умозаключих, че е био бомба на изкуствено създаден щам и разпръснат ... Подозирам щатите :) те само по такъв долен начин могат да "убият" икономическия китайски дракон ... В икономикса макро, сила са само китайците, останалите зяпат тревожно и им остава да се примиряват с 2 3 място... В момента наблюдаваме как се трепи икономически дракон! Обаче трудно се настъпват 1.8млрд. мравки :) Април мес. вече нещата ще се нормализират и би трябвало да отихне всичко, а ако продължи, значи ще го духаме ' сички :)
  • 12 а ти чий го дириш тука

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    или си толкова прост че не ставаш даже за мияч на чинии ?
    Кото е демокрация в България и всичко е мед и масли - защо българите продължават да бягат от България ? Нали сме в ЕС - клуба на богатите ?
    Или филмът е други -"Богат беден" ?
    Ша ядеш филии с мас или 30 годишно месо и ще си пишеш смотаните коментари !

    Коментиран от #19

  • 13 СПЕЦНАЗ

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Инвеститор от балтийските страни":

    Българите не са тюрки
  • 14 СПЕЦНАЗ

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Инвеститор от балтийските страни":

    Българите носят около 40 - 42 гени от траките, около 20 % от прабългарите (прабългарите са протосарматско племе - смесено с тохари и малко алани. Пищешо на рунна орхонска писменост), останалите % - славяни, келти, кипчаки, потомци на кръстоносци и други племена
  • 15 real data

    7 0 Отговор
    Умножавайте официалните данни по 7-8 и ще добиете истинска представа за епидемията.
  • 16 Вируса ше види зор у китаи

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    И индия😂😂😂😂
  • 17 Ракия с люти чушки лук

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Салатка и луканка и чекам вируса😂😂😂😂
  • 18 Бай Яни

    5 3 Отговор
    Да измрът мамица та им тъпа, още от декември властите в Пекин са знаели за този вирус, но са криели от останалият свят. Вчера починал и самият лекар открил вируса и предопредил властта. Скоро лек няма да изнамерят, споко. Чакам цифрата на ритна ли камбаната да надхвърли 500 000.🐷🐷🐷🐷🐷🐷☠️☠️☠️☠️4239
  • 19 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "а ти чий го дириш тука":

    Ми тe и oт Руcия бягaт бe кacкaт, 10 милиoнa руcнaци ca eмигрирaли нa Зaпaд, зa прcлeднитe 20 гoдини, caмo дeтo у вaштa хубaвa Рушийкa, никoй нeщe дa я види, ocвeн муcлимитe oт Cрeднa Aзия и oт Кaвкaз.

    Коментиран от #21

  • 20 ХАН КРУМ БЪЛГАРСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Инвеститор от балтийските страни":

    ти да не си инвеститора на НЯМУНО БАНГА- ЗАПАЛЕТЕ МУ ЗАВОДА ЗА ОБИДИ КЪМ БЪЛГАРИТЕ!
  • 21 Наблюдаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Я по-добре кажи колко държавни денги изпапка за 5 години в "лошия" СССР ?
  • 22 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    а я кажете колко от заразените са в критично състоание