15 Февруари, 2020 16:50 1 421 11

Имаме приоритетно партньорство с Молдова

  • българия-
  • молдова-
  • борисов-
  • додон-
  • общност

В страната живеят близо 60 000 българи

Имаме приоритетно партньорство с Молдова - 1
Снимка: БГНЕС

България и Молдова се възприемат като важни и приоритетни партньори, доказателство за което е и активният диалог на високо и най-високо равнище през последните години. Премиерът Бойко Борисов разговаря в Мюнхен с президента на Молдова Игор Додон. Това е втората среща в рамките на последните 12 месеца. Предишният им разговор се състоя през март 2019 г. на Седмия глобален бакински форум в Азербайджан.

За България Молдова е традиционен външноикономически партньор и имаме готовност за разширяване на икономическите връзки. По думите на Борисов е необходимо да се предприемат стъпки, с които да бъде преодолян спада в двустранния стокообмен. Възможна мярка в тази посока според премиера е активизирането на Междуправителствената българо-молдовска комисия за икономическо сътрудничество.

Българската общност в Молдова е естествена връзка между двете страни. „Разглеждаме над 60-хилядната българска общност в Молдова като мост на приятелство и сътрудничество“, каза Борисов. Премиерът изрази признателност за толерантната политика на молдовските власти към нея и потвърди готовността на българската страна да работи със своите молдовски партньори за подобряване на благосъстоянието ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелее

    11 0 Отговор
    И молдовските вестници го отразиха :
    Днес в Мюнхен в коридора щяха да се сблъскат нашият премиер и премиерът на Боливия или Боствана беше ?
  • 2 Усмивката

    7 0 Отговор
    А молдовски нашия премиер говори ли. С английския сме наясно
  • 3 Цако

    6 4 Отговор
    И Молдова не можем да стигнем, както и Албания. Докато е тиквоглавия на власт ще копаме дъното и ще затъваме.
  • 4 миткалото

    3 1 Отговор
    напред,назад се шматка!Простак...
  • 5 1944

    0 9 Отговор
    кремълските палячовци се правят на големи
  • 6 Пунта Мара

    5 1 Отговор
    Боко ще тури още една снимка на библиотеката
    Тя е за книги ,бе, Тиквун такъв. Ама ти откъде да знаеш
  • 7 Гошо

    4 2 Отговор
    И кво точно толкова колосално мега огромно партньорство имаме?
  • 8 Собственик на 433 крави и три мандри

    4 6 Отговор
    Русофилите, комунистите и атакистите денонощно търсят крави и кравеферми в интернет?? Рекламирайки безплатно дейността на млекопроизводителите, явно се надяват тайничко да получат безплатно сиренце или кашкавалец към рублите?? Не господа!! Млечните продукти не са безплатни и можете да си ги закупите в най-близкия квартален магазин или хипермаркет. Купете си сиренце, саламурено или синьо, кашкавалец, масълце, кисело млекце да имате в хладилника, прясно мляко, стоплете си и изпийте чаша и това може да поуспокои вече силно болните ви комунистически и русофилски мозъци!! Надявам се де...може след това да пробвате и с лекарствата предписани ви от Карлуково...
  • 9 Гост

    2 2 Отговор
    Те това е,преоритетното партньорството с Молдава ще ни придвижи от последно място в ЕС по стандарт на живот, на предпоследно.
  • 10 111

    1 0 Отговор
    Колко си противен и мазен боко .искам те в една статия на семе за 10 мин да те погъделичкам до заспиване и да ти видя дановете колко си ги заслужил
  • 11 Така е

    0 0 Отговор
    Молдова трябва да има излаз на Черно море !
    Това се иска от съществата и силите , които са изммислили и създали човечеството!
    Днес по рано , говорих с тях !
Новини по държави: