22 Февруари, 2020 10:55 974 4

Нови избори в германска провинция

  • германия-
  • избори-
  • тюрингия

Те ще се проведат на 25 април 2021 година в Тюрингия

Нови избори в германска провинция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нови регионални избори в Тюрингия ще има на 25 април догодина. За това се споразумяха твърдолинейните Леви, левоцентристката Социалдемократическа партия, Зелените и консервативния Християндемократически съюз в германската провинция.

Кризата се разрази след 5 февруари, когато гласовете на крайнодясната "Алтернатива за Германия" помогнаха бъде избран за премиер на Тюрингия кандидат - аутсайдер от либералната Свободна демократическа партия, която едва успя да влезе в регионалния парламент на изборите през октомври.

На 21 февурари партиите са се разбрали в началото на март да има ново гласуване за премиер на провинцията, съобщи предишният министър-председател Бодо Рамелов, представител на Левите. Левите заявиха, че възнамеряват отново да номинират Рамелов, въпреки че той изненадващо не успя да спечели гласуването в началото на месеца.

Политиците от целия политически спектър са се договорили и за "пакт за стабилност", който да гарантира, че АзГ повече няма да има думата при вземането на решенията в Тюрингия. Политиците са се разбрали да не дават на АзГ да накланя везните при законодателни решения, както и за други мерки, твърдят източниците на ДПА, но без повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И..

    12 0 Отговор
    И като спечелят отново десните,оп,те отново не са валидни!
  • 2 ......

    11 0 Отговор
    После някой като почне да стреля да не се чудят.
  • 3 Далеч

    5 0 Отговор
    Не са крайнодясни.
  • 4 Коmapak

    4 0 Отговор
    Докато резултата не е правилен, избори до дупка! Честита ви демокрация. 😂😂😂
Новини по държави: