Last news in Fakti

2 Март, 2020 21:30 2 108 9

Австралийските лета са се удължили с 50 процента

  • австралия-
  • лято-
  • глобалното затопляне-
  • жега

Унищожителните пожари на континента изгориха 12 милиона хектара земи, убиха 33-ма души и 1 милиард диви животни

Австралийските лета са се удължили с 50 процента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Летата в Австралия вече са два пъти по-дълги от зимите, защото температурите са се повишили заради промените в климата от средата на миналия век, съобщи Ройтерс.

Специалисти от Австралийския институт в Канбера са сравнили данни от предишните две десетилетия с температурите в средата на 20-и век в умерените и субтропически части на страната.

През предишните две десетилетия летата в по-голямата част от Австралия са били средно с един месец по-дълги, отколкото преди половин век. Зимите са се съкратили средно с три седмици.

Летата са били средно с 50 процента по-дълги през предишните пет години.

"Резултатите ни не са прогноза за това, което ще наблюдаваме в бъдеще - предупреди Ричи Мерзиан от института. - Това се случва сега".

Докладът беше издаден сред унищожителните пожари в Австралия, които изгориха 12 милиона хектара земи, убиха 33-ма души и 1 милиард диви животни.

Повечето от тях вече са овладени, но десетина още бушуваха в края на февруари, когато е краят на лятото в Австралия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг1

    8 4 Отговор
    Видите ли числото 33 в новината значи е фалшива.
  • 2 Базар

    13 4 Отговор
    Климата ще ни накаже много жестоко за ради шепа човечета, къде мислят само за пари.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    10 2 Отговор
    Австралия ще бъде първата жертва. С марионетките на прасето тръмпи. Са като се разбърка Ел Ниньо от сладката вода от топенето на ледените шапки, първи са те. После Гълфстриим и англичаните - другите марионетки на свинския клан.
  • 5 среднощен

    17 0 Отговор
    Има реални причини за притеснение, но въпреки това голяма част от австралийците притежават свръх мощни, високо проходими автомобили...? На снимката по-горе е показано типичното "возило" за "озитата"...? Тези джипове харчат "подобаващо"..? Когато им се каже, че трябва да се щади природата и е добре всички да са съпричастни, всеки да се лиши от нещо - стават раздразнителни и бързо "забравят" за "промяната на климата"..? Истината е, че няма как да възпитаваме децата си да бъдат свръх потребители и в същото време да ги е грижа за природата...? Всичко има цена в този свят и много скоро ще ни бъде връчена "сметката за обяда"..! Не можете да си представите колко консумативи харчи едно средностатистическо семейство в кухнята - лично съм го видял...? Разточителство като израз на "успех"..?
  • 6 Ами да се връщат в Шотландия и Ирландия

    7 0 Отговор
    От където са дошли и без друго са с розова кожа и не иЗдържат на слънце. На аборигените не им пречи ни слънце, н и огън.
  • 7 Олигофрен

    5 0 Отговор
    В агенция Голям Тур ми казаха, че в Австралия е голям кеф .
  • 8 До 5

    4 0 Отговор
    след американците са по замърсяване на глава от населението
  • 9 Горките аборигени...!

    1 0 Отговор
    Коали и торбести животни...!
Новини по държави: